• TR

20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzeri Misafirlerimizin Seyahatleri Hakkında Önemli Bilgilendirme

24.01.2021

20 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzeri Misafirlerimizin Seyahatleri Hakkında Bilgilendirme

Değerli misafirlerimiz,

20 yaş altı ve 65 yaş üzeri misafirlerimizin seyahatleri hakkında detaylı bilgi aşağıdaki gibidir:

20 yaş altı misafirlerimiz için;

• Çıkış, varış ve güzergah illerinden en az bir tanesi yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller olması halinde; 20 yaş altı vatandaşlar yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabilecektir. 20 yaş altı için; daha önce yayınlanan genelgede yalnız seyahat edebilecekleri istisnai durumlar aynı şekilde devam etmektedir.

-        18-20 yaş aralığındaki yolcularımız; ailelerinin yanlarında değillerse, ailelerinin bulundukları yere tek başlarına şehirler arası seyahat edebilirler.

-        Zorunlu durumların varlığı halinde 18-20 yaş arası gençler, ilgili Valilik/Kaymakamlıktan seyahat izin belgesi almak ve sadece toplu ulaşıma aracı(uçak,tren, otobüs vb.) kullanmak kaydıyla şehirlerarası seyahat edebilirler.

-        Bu durumların dışında 20 yaş altı gençler ve çocuklar yanlarında ebeveynleri/veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın  şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

• Çıkış, varış ve güzergah illerinin hepsi düşük ya da orta risk grubundaki iller olması halinde; 20 yaş altı vatandaşlar tek başına veya seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilirler.

65 yaş ve üzeri misafirlerimiz için;

• Çıkış, varış ve güzergah illerinden en az bir tanesi yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller olması halinde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar şehirlerarası seyahatlerini mevcuttaki gibi izin belgesi alarak gerçekleştirebilecektir.
  • Çıkış, varış ve güzergah illerinin hepsi düşük ya da orta risk grubundaki iller olması halinde; 65 yaş üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi olmadan seyahat edebilir.

Güncel gelişmeleri ve duyuruları web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Pegasus Hava Yolları

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Sistemlerimizde yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle biletleme ve Online Check-in işlemlerimizde problem yaşanmaktadır. Online Check-in işleminde problem yaşarsanız, lütfen uçuşunuzdan 3 saat önce havalimanında olunuz.

We are experiencing problems in our ticketing and online check-in systems. If you have any problems while doing online check-in, please plan to be at the airport 3 hours before your flight.

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
Whatsapp İletişim Hattı