18 Yaş Altı Fransız Vatandaşların Tek Başına Seyahati Hk

07.02.2017

Minör Fransız Vatandaşların Tek Başına Seyahati Hk

İlgili prosedür değişikliğine ilişkin talimat ve formlara https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F1359 linkinden ulaşabilirsiniz.

Özet olarak:

1. Fransa’da ikamet eden ve reşit olmayan Fransız Vatandaşı veya Fransa Oturum İzni sahibi bir kişi veli izni olmadan yurt dışına seyahat edemez
  2. Yurt dışında ikamet eden ve reşit olmayan Fransız Vatandaşı için Fransa dışına veli izni olmadan seyahat edebilir
  3. Yurt dışı çıkışına izin verilmesi için linkte yer alan formun (Autorisation de Sortie du Territoire AST) doldurulması gerekiyor

Bu uygulamada velinin uyruğuna göre bazı değişiklikler var

Veli Fransız Vatandaşı ise gerekenler:

1. Çocuk yolcunun geçerli seyahat dokümanı
  2. Formu imzalayan velinin kimlik veya pasaport fotokopisi
  3. İmzalı AST formu

Veli AB üyesi ülke vatandaşı ise gerekenler:

1. Çocuk yolcunun geçerli seyahat dokümanı + gerekli ise geçerli bir vize
  2. Formu imzalayan velinin kimlik, pasaport veya oturum izni fotokopisi
  3. İmzalı AST formu

Veli AB üyesi olmayan ülke vatandaşı ise:

1. Çocuk yolcunun geçerli seyahat dokümanı + gerekli ise geçerli bir vize
  2. Formu imzalayan velinin kimlik, pasaport veya oturum izni fotokopisi, mülteci veya vatansız ise geçerli seyahat ve kimlik belgesi fotokopisi

2018 yaz tarifesi sadece Pegasus Mobil’de

Aradığın uçuş tarihlerine en ucuz uçak biletlerini alabilmek için hemen Pegasus Mobil’e gir, sadece mobile özel açılan yaz tarifesinden ilk sen faydalan!

Hemen uygulama mağazasına gir Pegasus yaz ve mobil uygulamayı indir. Ya da internet sitemizi mobil cihazdan aç. Avantajlı fiyatları kaçırma!

25 Mart 2018 – 27 Ekim 2018 arası tüm uçuşlar için geçerli kampanya detaylarını öğrenmek için tıkla: https://www.flypgs.com/kampanyali-ucak-biletleri/2018-yaz-tarifesi-acilisi-mobil

Belge numaranız PC ile başlar ve 13 hanelidir. Bu numarayı bilet işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.