SAYFA BAŞINA DÖN

23.07.2020

Sabiha Gökçen Havalimanı PCR Test Merkezi Hakkında

Değerli misafirlerimiz,

Yurt dışına seyahat edecek misafirlerimiz PCR testlerini Sabiha Gökçen Havalimanı içinde gelen yolcu katında Acıbadem klinik yanında yaptırabilmektedirler. Türkiye'den yurt dışına seyahat edecek olan misafirlerimizin yaptırdıkları test sonuçları terminal içindeki laboratuvarda incelenerek en geç 6 saat içinde kendilerine bildirilecektir. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından kurulan merkez; 21 Temmuz tarihi itibariyle 7/24 esasına göre havalimanında hizmet vermeye başlamış olup ,test yaptırmak isteyen yolcuların yurt dışına çıkacaklarını belgeleyen bilet, öğrenim belgesi, davetiye gibi evraklarıyla havalimanındaki merkezine başvurmaları gerekmektedir.

Türk vatandaşlarının bu işlem için 250 liralık tetkik bedelini testin yapılacağı sağlık tesisi veznesine veya o sağlık tesisin bildireceği hesap numarasına yatırması gerekmektedir. Yalnızca Türk vatandaşı olmayan yolcularımızın nakit ödeme yapması kabul edilecektir.

Havalimanına gelmeden önce T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış kurumlarda PCR testi yaptırabilirsiniz. COVID-19 Yetkilendirilmiş Test Hastane ve Laboratuvar Listesi

Yapılacak Test Uygulamaları hakkında detaylı bilgiye Sağlık Bakanlığı Web sayfasında bulabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı Web sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize,
Pegasus Hava Yolları

PC4330 19:00 İSTANBUL (SAW) ORDU-GİRESUN Operasyonel nedenlerden dolayı
PC4580 19:30 ANKARA İSTANBUL (SAW) Operasyonel nedenlerden dolayı
PC314 21:30 ORDU-GİRESUN TİFLİS Operasyonel nedenlerden dolayı
21.09.2020 Pazartesi
PC8180 15:00 ANKARA TEKIRDAG Operasyonel nedenlerden dolayı
21.09.2020 Pazartesi
PC8181 16:55 TEKIRDAG ANKARA Operasyonel nedenlerden dolayı

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

Sistemlerimizde yaşanan teknik bir aksaklık nedeniyle biletleme ve Online Check-in işlemlerimizde problem yaşanmaktadır. Online Check-in işleminde problem yaşarsanız, lütfen uçuşunuzdan 3 saat önce havalimanında olunuz.

We are experiencing problems in our ticketing and online check-in systems. If you have any problems while doing online check-in, please plan to be at the airport 3 hours before your flight.

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.