Ödüller

2016

• Uluslararası dijital iletişim dünyasının seçkin ödüllerinden olan MIXX yarışmasında, Dünyanın En Güzel Hediyesi (DEGH) projesiyle Online-Offline Entegrasyon kategorisinde Gümüş MIXX ödülünü aldı.
  • MIXX yarışmasında, arama motoru kategorisinde Google Customer Match kullanımıyla Altın Mixx kazandı
  • Pegasus Hava Yolları, 14. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde “Kurumsal Web Sitesi” kategorisinde birincilik, “Turizm ve Seyahat” kategorisinde birincilik, “Hizmet” kategorisinde üçüncülük ve “Kurumsal Web Sitesi” kategorisinde ise halkın favorisi ödülünün sahibi oldu..
  • Pegasus Hava Yolları, “Dünyanın En Güzel Hediyesi” (DEGH) projesiyle, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen "Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri" yarışmasında Kurumsal İletişim kategorisinde Altın Pusula ödülünü kazandı.

2015

• ‘Pegasus Hava Yolları, Budapeşte Havalimanı tarafından düzenlenen ‘Macaristan Havacılık Ödülleri’nde, ‘low cost (düşük maliyetli havayolu)’ kategorisinde ‘2014 Yılının En iyi Çıkış Yapan Hava Yolu’ seçildi.
  • Pegasus Hava Yolları, 2015 Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda “Bambaşka Bir Hediye” reklam kampanyasıyla Bronz Effie ödülünü kazandı.
  • Pegasus Hava Yolları ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ projesiyle, iletişim, PR ve pazarlama dünyasının en prestijli ödüllerinden sayılan Stevie International Business Award’da Seyahat ve Turizm kategorisinde Yılın PR Kampanyası alanında Gold Stevie ödülünü kazandı.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde ‘Bütün Yaz Bir Tatile Sığmaz’ kampanyasının reklam filmiyle, Kristal Elma Festivali’nin ‘Turizm, Taşımacılık ve Eğlence’ kategorisinde Kristal Elma kazandı.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde "Dünya Dünyadan Büyük" kampanyası ile "Basın Kategorisi"nde "Turizm, Taşımacılık ve Eğlence" dalında gümüş ödülü kazandı.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde “Dünyanın En Güzel Hediyesi” projesiyle, Kristal Elma'da "Dijital Kategorisi"nde "Hizmet" dalında, Sosyal Medya kategorisinde ise "Ortak Yaratım ve Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik" dalında bronz ödülün sahibi oldu.
  • MediaCat Felis Ödülleri töreninde “Bütün Yaz Bir Tatile Sığmaz” kampanyası MediaCat Felis ödüllerinde film kategorisinde Felis ödülünü kazandı.
  • MediaCat Felis Ödülleri töreninde “Dünyanın En Güzel Hediyesi” (DEGH) projesi dijital merkezli entegre kampanya kategorisinde Felis başarı ödülünü kazandı.
  • Pegasus Hava Yolları, Türkiye’nin en dijital şirketlerini belirlemek üzere, 17 sektörün öncü şirketlerinin dijital karnesinin çıkarılmasıyla hayata geçirilen “Accenture Dijitalleşme Endeksi”ne göre Türkiye’nin en dijital ulaştırma şirketi seçildi.

2014

• Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen dijital kampanyası “Turistof Kolomb ile İstikamet Yurtdışı” ile dijital kategorisinde Hizmet dalında gümüş ödül kazandı.

2013

• Uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner tarafından 550’nin üzerinde yolcu ve blogger katılımıyla gerçekleştirilen, Avrupa’dan 19 uluslararası havayolu şirketinin değerlendirildiği, Avrupa Havayolları Yemek Ödülleri anketinde “düşük maliyetli havayolu” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.
  • “Bu Sitenin Arkasında Neler Oluyor?” dijital kampanyası ile dijital pazarlama iletişimi endüstrisinin en iyilerini tescilleyen Mixx Awards ödül töreninde ”Mikrositeler” kategorisinde Altın Mixx ödülünün sahibi olduk.
  • Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı sektörlerden en başarılı şirketlerin yer aldığı European Business Awards ödülleri listesinde, Türkiye’yi ulusal şampiyon olarak temsil eden 40 firma arasında yerini aldı.
  • Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager tarafından hazırlanarak, okuyucuları arasında düzenlenen “En İyiler Kimler 2013” anketinde ulusal havayolları kategorisinde “En İyi Zamanında Hareket”, “En İyi Online Bilet Satış Sitesi” ve “En İyi Uçak İçi Eğlence” dallarında olmak üzere 3 ödülün sahibi oldu.
  • Pegasus Hava Yolları, ARVAK (Açıkhava Reklamcıları Vakfı) tarafından düzenlenen A Awards Açıkhava Reklamları Yarışması’nda “En İyi Ulaşım Reklamı Ödülü” dalında “Tatilciye Yönelik İletişimde Açıkhava Kullanımı Kampanyası” ile birincilik ödülüne layık görüldü.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde “bu kadarcık-Londra” ilan çalışması ile açıkhava dalında, Promosyon kategorisinde, Kristal Elma’ya layık görüldü.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde yurtiçi uçuşlar iletişimine yönelik gerçekleştirilen “Alem FM - Roadshow” projesiyle medya kullanımı dalında, En İyi Radyo Uygulaması Kategorisinde, Bronz Ödül’e layık görüldü.
  • Kristal Elma Reklam Ödülleri töreninde “kullanmayacaksan niye ödeyesin? - pizza” ilan çalışması ile basın dalında, turizm, taşımacılık ve eğlence kategorisinde, Bronz Ödül’e layık görüldü.
  • Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından, Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda turizm, finans ve medya sektörünün önde gelen isimlerinden ve akademisyenlerden oluşan büyük jüri tarafından ödül almaya layık bulunmuştur.
  • Hava yolu fiyat karşılaştırma sitesi WhichAirline’ın raporunda Avrupa’nın en uygun fiyatlı hava yolu şirketi seçildi.
  • Dünyadan pek çok düşük maliyetli hava yolu şirketini Londra’da bir araya getiren World Low Cost Airlines Kongresi kapsamında yapılan araştırmada Pegasus, yenilikçi uygulamalarıyla fark yaratan, en etkileyici 10 düşük maliyetli hava yolu listesinde 9. hava yolu olarak değerlendirildi.
  • World Airline Awards 2013’te, “Avrupa’nın en iyi 10 düşük maliyetli hava yolu" listesinde, Norwegian, EasyJet, Germanwings ve NIKI gibi dünya devlerinin ardından 8. havayolu olarak seçildi.
  • Pegasus Hava Yolları, American Liberty University (A.L.U.) ve Institute of Sales & Marketing Management (ISMM) tarafından MENA bölgesinde bulunan 25 ülkeden firmaların yarıştığı “Customer Delight” ödülünün sahibi oldu.

2012

• Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager tarafından, okuyucuları arasında düzenlenen “En İyiler Kimler 2012” anketinde “En İyi Zamanında Hareket” ve “En İyi Online Bilet Hizmetleri” kategorilerinde ödül kazandı.
  • Bir havayolu şirketi olarak, misafirleri ile sürekli iletişimde olma gayretinde olan ve bu çerçevede dijital pazarlamayı yoğun şekilde kullanan Pegasus Hava Yolları, Interaktif Pazarlama Zirvesi’12 kapsamında gerçekleştirilen GIA 2012 Awards’da “Dijital mecrada yatırımlarıyla öne çıkan marka” dalında ödüle layık görüldü.

2011

• İngiltere Sınır Ajansı UKBA tarafından yolcu ve seyahat dokümanları konusunda yüksek hassasiyet gösteren havayolu şirketlerine verilen “Kapı Güvenliği Onaması (AGC)” ödülü Türkiye çıkışlı tüm İngiltere uçuşlarında gösterdiği hassasiyet nedeniyle Pegasus’a verildi.
  • 31. Ulusal Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği Kongresi’nde, “Otomatik Ekip Atama Projesi” ile finale kaldığı “Uygulama Ödülü” yarışmasında birincilik ödülünü aldı. Yarışmada Pegasus Hava Yolları, projenin iş gereksinimlerine uygun optimizasyon modeli için Boğaziçi Üniversitesi ile çalıştı.
  • Pegasus, Skal International Istanbul (SKALİTE) 2011’de "Türk Bayraklı Havayolu" kategorisinde turizmde kalite ödülünü aldı.

2010

• Global Idea & The Financial Annual Award Program’da “Successful Debut of The Year Foreign Brand” ödülünü aldı.

2009

• Türkiye sahillerinde gerçekleştirdiği, Pegasus markasıyla donanmış paramotor kanalıyla gökyüzünden atılan küçük paraşütlerin içinde interaktif hediyeler verdiği “Hava Taarruzu” projesi ile doğrudan pazarlama ödüllerinde, “etkinlik pazarlama” dalında birincilik ödülünü aldı.
  • Türkiye müşteri memnuniyeti endeksi 2009 yılı ikinci çeyrek sıralamasında hava yolu sektöründe dereceye girdi.
  • Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Ekonomist Dergisi tarafından yapılan ankette Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Yılın İş İnsanı” seçildi.

2008

• Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası tarafından her yıl düzenlenen “Hızlı Balık” yarışmasında “Yılın En Hızlı Balığı” seçildi.

2007

• Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı, “Yılın En Beğenilen İş Adamı” olarak seçti.
  • Dünya Gazetesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Yılın İşletmecileri Ödülleri”nde Ali Sabancı’ya “Yılın İş Adamı Ödülü” verildi.
  • Galatasaray Üniversitesi’nin düzenlediği ankette Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı “Yılın En İyi İş Adamı” seçildi.

• Reklamlarındaki stratejik yaklaşımdan dolayı Effie Bronz Ödülü’nü kazandı.
  • Radyo reklamı ile Kristal Elma aldı.
  • “Tam Zamanında” TV reklamları ile Felis Medya Ödülü’ne layık görüldü.
  • Farklılaşan ve uygulamada ilk olan pazarlama fikrinden dolayı “Think Marketing” Devrimci Pazarlama Ödülü’ne layık görüldü.
  • Bu ödüllerin yanısıra web sitesi ile halk oylamasıyla seyahat dalında “En İyi Web Sitesi” ile Altın Örümcek sahibi oldu.
  • Pegasus, Google Türkiye’de 2006 yılının “En Çok Aranan Havayolu Şirketi” olurken genel aramada dördüncü sırada yer aldı.
  • “Low Cost Modelli Pegasus Havayolları, Birinci Yılında Satış Hedeflerini Gerçekleştirdi” başlıklı proje, katılan 116 proje arasından “Pazarlama İletişimi” dalında Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülü’ne layık görüldü.
  • Galatasaray Üniversitesi’nin düzenlediği ankette Pegasus yılın “En İyi Havayolu Şirketi”, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise “Yılın En İyi İş Adamı” seçildi.
  • Haber1.com tarafından “Yılın En İyi Markası” seçildi.