BolBol
Üye Girişi

Tekirdağ'da Gezilecek Yerler - Tekirdağ'da En Popüler 22 Yer

Keşif Bülteni
Aylık Seyahat Önerileri için E-Bültene Abone Ol

Tekirdağ, zengin tarihi yapıları ve birçok popüler turistik destinasyona yakınlığıyla öne çıkan, Marmara Bölgesi’nde yer alan önemli bir şehir. Marmara Denizi'ne ve Karadeniz'e kıyısı olan bu güzel şehir; İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli illeriyle çevrili. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Tekirdağ'da gezilecek yerler oldukça fazla. Tarihi izleri görebileceğiniz Roma, Pers ve Makedon uygarlıklarına ev sahipliği yapmış şehir; bunların yanı sıra eşsiz doğal güzellikleriyle de turistik noktalardan biri hâline geliyor. Deniz kenarında vakit geçirmek isteyenler için Marmara Ereğlisi ideal bir gezi noktası. Tarihi yerleri ve büyüleyici yazlık evleri, bölgeyi popüler bir tatil beldesi hâline getiriyor. Ayrıca Kumbağ ve Şarköy de uzun kumsallara sahip, keşfetmeye değer iki güzel yer. Çeşitli turlar ve günlük gezilerle Tekirdağ'ın en iyi turistik yerlerini keşfetmek amacıyla hemen Tekirdağ uçak bileti için erken rezervasyon imkânından yararlanabilir ve benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Namık Kemal Evi

Şair Namık Kemal'in 1840 yılında doğduğu ev, Tekirdağ Namık Kemal Derneği ve Tekirdağ Belediyesi iş birliği ile restore edildikten sonra halka açık bir müze hâline geldi. Şair Namık Kemal'in hayatına ayrılan ve eserlerinin sergilendiği müze, Osmanlı tarzı bir evde yer alıyor. Bir tepenin üzerinde yer alan müze, ahşap bir evi andıracak şekilde güzel bir dış cepheye sahip. Odalar, tablolar ve geleneksel el sanatları eserleri ile güzel bir şekilde dekore edilmiş. Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan müzeyi diğer günler 08.00-12.00 / 13.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Mimar Kazım Tahsin tarafından 1927 yılında inşa ettirilen ve Tekirdağ'da merkezde gezilecek yerler listesinin başında yer alan yapı, 1992 yılında Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak halka açılmış. Müze olmadan önce vali konağı olan ve iki kattan oluşan müzede arkeolojik kazılarla Tekirdağ çevresinde bulunan eserler sergileniyor. Halka açık dört salonda madeni paralardan mızrak uçlarına, süs eşyalarından silahlara kadar eski dönemlere ait 23 bine yakın parçayı görmeniz mümkün. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi diğer günler 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Rakoczi Müzesi

Tekirdağ'da gezilecek tarihi yerler arasında başta gelenlerden biri, aslen Macar Prensi II. Ferenc Rakoczi’ye ait olan ve geçmişi 1720'lere dayanan Rakoczi Evi. Marmara Denizi'ne bakan küçük bir tepenin üzerinde yer alıyor. Ev, 1960 yılında sahil yolu inşa edilmeden önce aslında denize daha yakın bir yerde bulunuyordu. 1982 yılında ise Macaristan Devleti tarafından bir müzeye dönüştürüldü; o zamandan beri Macaristan'dan ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi kendine çekti. Müzenin giriş holünde II. Ferenc Rakoczi’nin yağlı boya bir tablosu, ikinci katta ise Rakoczi ile beraber Macaristan Bağımsızlık Savaşı’nda mücadele edenlerin yağlı boya tabloları bulunuyor. Ayrıca üst katta resepsiyon alanı olarak hizmet veren evin en etkileyici odasını görebilirsiniz. Oda, Rakoczi’nin Edirne'de kaldığı süre boyunca gördüğü odanın benzeri örnek alınarak onun beğenisine göre inşa edilmiş. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi diğer günler 09.00-12.00 / 13.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Rüstem Paşa Camisi

16. yüzyılın ortalarında Sadrazam Rüstem Paşa tarafından yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, Mimar Sinan'ın ustalığına atfedilen mimari tasarımıyla tanınıyor. Caminin giriş kapısı ceviz ağacı üzerine fildişi ile süslenmiş olup kapı aralıklarında geometrik motifler yer alıyor. Rüstem Paşa Cami ve Külliyesi'ndeki medrese ve kütüphanenin bulunduğu bölüm, bir zamanlar kervansaray ve imaret olarak kullanılmış. Caminin kendisi dikdörtgen bir mihrap ve kubbe üzerinde çiçek ve çelenklerden oluşan alçı kabartmaları içeren basit bir kat planına sahip.

İbrahim Balaban Müzesi

Türkiye’nin en ünlü ressamlarından biri olan İbrahim Balaban’ın eserlerinin sergilendiği müze, 2018 yılından beri meraklıların ziyaret ettiği noktalardan biri. Tekirdağ merkeze oldukça yakın bir konumda bulunan eski bir Osmanlı konağı müze hâline getirilmiş. Müzede sanatçının eserlerinin yanı sıra kişisel eşyalarını da yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. İbrahim Balaban Müzesi’ni 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

1922 yılında inşa edilen ve mübadeleden önce Rum Dimitrios Mavridis'in ailesiyle birlikte yaşadığı bu konak, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmüş. 1500’ün üzerinde fotoğrafı inceleyerek Tekirdağ’ın tarihi hakkında bilgi edinebilir ve nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi’ni hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Hora Feneri

Şarköy’de bulunan Hora Feneri, 1861 yılında Fransa’dan getirilen özel materyaller kullanılarak inşa edilmiş. 20 metre yüksekliğe sahip olan ve tamamen demirden oluşan fener, Marmara Denizi’nden gelen gemilere yol göstermek amacıyla kullanılıyor. İlk zamanlarında fitilli lambalar kullanılırken günümüzde elektrik enerjisi ile çalışıyor. Tekirdağ gezi rehberi listelerinde de mutlaka görülmesi gereken Hora Feneri’ni rotanıza ekleyebilirsiniz.

Çorlu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Öncesinde belediye binası olarak kullanılan bina, 2020 yılında Balmumu Heykelleri Müzesi’ne dönüştürülmüş. Müzede Türkiye’de ve dünya genelinde tanınan 110 yazar, sanatçı, politikacı gibi önemli kişinin balmumu heykeli yer alıyor. Çorlu’da açılan ilk balmumu heykel müzesi olan bu müzeyi gezerek bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Çorlu Kalesi

Çorlu Kalesi, tamamı günümüze ulaşamasa da görülmesi gereken yerlerden biri. Yapı, Avrupa’dan gelebilecek saldırıların önlenmesi amacıyla yapılmış. Kale’yi ziyaret etmek isterseniz Çorlu ilçesinden Kale’ye ulaşmak için dolmuşları kullanabilirsiniz.

Kumbağ

Çorlu’da bulunan eski bir Rum yerleşimi olan Kumbağ, İstanbul’a yakın bir konumda yer alıyor. Huzurlu bir ortama sahip olan Kumbağ Plajı; özellikle hafta sonları günübirlik gidebileceğiniz, denize girebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz yerlerden biri. Çam ormanlarının içinde piknik yapmanız da mümkün. Yılın belirli dönemlerinde düzenlenen festivaller ise ilçeyi daha da çekici hâle getiriyor.

Şarköy

Şarköy; Tekirdağ'ın 60 kilometre batısında yer alan, kumsalları ve tatil köyleriyle bölgenin turistik beldelerinden biri. 60 kilometre uzunluğundaki sahili ile dünyanın en uzun plajlarından birine ev sahipliği yaptığı için Tekirdağ'da gezilecek güzel yerler arasında bulunuyor. Özellikle yaz aylarında deniz tatili yapmak isteyenler için ideal noktalardan biri. Son yıllarda deniz ve kumsalda yapılan temizliklerle mavi bayrak kazanan plajdaki balıkçı barınaklarını da gezebilirsiniz.

İğdebağları

Şarköy ilçesine bağlı olan İğdebağları; eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra üzüm bağları, kaynak suları ve zeytinlikleri ile ünlü. Marmara Denizi manzarasına sahip bu güzel köy, deniz manzarası eşliğinde çeşitli aktiviteler yapma imkânı sunuyor. İsterseniz benzersiz manzaralar eşliğinde yürüyüş yapabilir isterseniz piknik alanında keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Eriklice

Şarköy’e bağlı ve ilçeye 7 km uzaklıkta bulunan bir köy olan Eriklice, huzurlu ve sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal noktalardan biri. Kilise ve kale gibi tarihi yapıların yanı sıra temiz doğası ile öne çıkan köyde hem tarihi hem de turistik bir gezi yapabilirsiniz. Tekirdağ günübirlik gezilecek yerler listenize Eriklice’yi ekleyebilirsiniz.

Mürefte

Şarköy’e bağlı bir diğer mahalle de Mürefte. Şarap evleri ve müzeleri ile özellikle bağ bozumu döneminde tadım amaçlı turistik gezilerin uğrak durağı olmayı başaran Mürefte’ye Tekirdağ gezi planınızı yaparken zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. Yaz tatilinde deniz turizmi için de çakıl taşlı plajları seviyorsanız tercih edebileceğiniz sakin bir rota olarak değerlendirebilirsiniz.  Bölgeden zeytinyağı, zeytin, sabun, üzüm, kiraz gibi doğal ürünleri almadan geçmemenizi öneririz.

Uçmakdere

Tekirdağ uçmak dere Özellikle yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlarla ilgilenenlerin uğrak noktalarının başında gelen Uçmakdere, Tekirdağ’a 30 km uzaklıkta bulunuyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi Rum evleri ve plajlarıyla bahar ve yaz aylarında tatil yapmak isteyenlerin de tercihi oluyor. Bölgede yamaç paraşütü yapabileceğiniz gibi çam ormanları arasında kamp yapabilmeniz mümkün.

Marmaraereğlisi

Eski adı Perinthos olan Marmaraereğlisi; Bizans, Roma ve Yunan döneminden kalma pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Sit alanı statüsünde bulunan Perinthos antik kentinde limanları, surları ve antik tiyatroyu gezebilirsiniz. Tekirdağ'da gezilecek görülecek yerler listenize bu noktayı da ekleyebilirsiniz.

Saray

Tekirdağ’ın Karadeniz ile bağlantısı olan Saray, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri. Doğal güzellikleriyle popüler olan bölgede plajlar ve kanyon görülmeye değer yerler arasında bulunuyor. Ayas Paşa Camisi’ni de gezi rotanıza ekleyebilirsiniz.

Çamlıköy Kastro Sahili

Saray ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan ve Tekirdağ'da gezilecek doğal yerler arasında yer alan Çamlıköy Kastro Plajı, özellikle yaz aylarında bölgenin en turistik noktalarının başında geliyor. Sit alanı olarak koruma altına alınan plajda denize girip güneşlenebileceğiniz alanın dışında mesire alanı da bulunuyor. Burada piknik yapabileceğiniz gibi karavanınız ya da çadırınızla gelip kamp yapmanız mümkün. İster günübirlik denize girebileceğiniz isterseniz birkaç gün konaklayabileceğiniz plajda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Kazak Gölü Mesire Alanı

Kapaklı ilçesine 3 kilometre mesafede bulunan Kazak Gölü Mesire Alanı, doğal ve sakin yapısıyla bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında geliyor. Tertemiz hava eşliğinde piknik yapabileceğiniz bu alanda yürüyüş parkurları, çocuklar için oyun alanları, büfeler, kamelyalar ve çeşitli spor aktiviteleri için sahalar bulunuyor. Tekirdağ'da gezilecek turistik yerler arasında bulunan mesire alanında piknik yaptıktan sonra göl çevresinde kısa bir yürüyüşe çıkabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Gölbaşı Gençlik Parkı

Tekirdağ merkeze 60 km uzaklıkta Çorlu’da bulunan Gölbaşı Gençlik Parkı, mesire alanına sahip olduğu için kalabalık ailelerin uğrak noktalarından biri. Parkta piknik alanları ve masalarına ek olarak alışveriş yapabileceğiniz marketler ve kafeler bulunuyor. Gölün etkileyici manzarası eşliğinde piknik yaparken yüzen hayvanları izlemeniz mümkün.

Ganos Dağları

Ganos Dağları, şehrin etkileyici manzaralarını izleme şansı sunuyor. Özellikle sportif faaliyetlerde bulunmak isteyenler tarafından yılın her dönemi ziyaret ediliyor. Burada kaya tırmanışı ve yamaç paraşütüne ek olarak doğa yürüyüşleri yapmanız mümkün. Geziniz sırasında popüler destinasyonlardan biri olan Mürefte Bağları’nı da görebilirsiniz.

Rüstem Paşa Çarşısı

Rüstem Paşa Camisi’ne çok yakın bir konumda bulunan çarşı, geziniz sırasında hediyelik eşya alabileceğiniz yerlerin başında geliyor. Tekirdağ’ın en eski çarşılarından biri olan Rüstem Paşa Çarşısı’nda hem tarihi bir yeri gezebilir hem de yöresel ürünleri satın alabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Tekirdağ'ın doğal güzellikleri nelerdir?

Tekirdağ kaç günde gezilir?

Tekirdağ'daki tarihi eserler nelerdir?

Tekirdağ'da hangi müzeler var?

Tekirdağ gezisi ne zaman yapılmalıdır?

Çerezleri kullanımımız hakkında

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadır.Tercihe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Oturum çerezleri

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Pegasus İnternet Sitesinin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinden faydalanılmasını bu çerezler sağlar. Oturum çerezleri, internet sitesinde sayfalar arasında bilgileri taşıyabilmek ve bilgileri tekrardan girmek zorunluluğunu ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Performans çerezleri

Bu çerezler aracılığıyla, sayfaların ziyaret sıklığı, varsa ilgili hata iletileri, sayfalarda geçirilen zaman ve kullanıcının internet sitesini kullanma şekliyle ilgili bilgileri toplanır. Bu bilgiler aracılığıyla, Pegasus İnternet Sitesinin performansının arttırılması sağlanır.

Fonksiyonel çerezler

Bu çerezler ile kullanıcının site içinde yapmış olduğu seçeneklerin (örneğin, seçilen şehir, uçuş tarihi) hatırlanması sağlanır ve böylelikle kullanıcıya kolaylık sağlanmış olur. Bu çerezler ile kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanır.

Reklam ve üçüncü taraf çerezleri

Pegasus internet sitesinde bazı fonksiyonların kullanımı amacıyla üçüncü taraf tedarikçilerine ait çerezleri kullanılır (örneğin, uçuş noktaları ve promosyon sayfalarında yer alan sosyal medya paylaşım araçlarının oluşturduğu çerezler). Pegasus İnternet sitesinde reklam takibi yapan firmaların çerezleri de mevcuttur.

Detaylı bilgi için

Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Uçuşlarını ekle, puan kazan
Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız uçuşları hesabınıza ekleyerek, bu uçuşlardan da puan kazanın.
İŞLEM TAMAMLANDI
Merhaba,

Uçuş arama servisin şu an meşgul gibi gözüküyor. Dilersen sayfayı tekrar yenile veya aşağıdaki linkten alternatif uçuş arama sayfamızdan devam et.