5 Dubai Harikası

Doğala Özdeş 5 Dubai Harikası

Aynı günde hem denize girip hem kayak yapabileceğiniz, çölde safariye çıkıp göl kıyısında dolaşabileceğiniz bir yer varsa, orası Dubai’dir.

Dubai, neredeyse tamamı çöl iken, sihirli mimari dokunuşlar, mühendislik çalışmaları, yüksek bütçeler ve elbette ki bolca azim ile Orta Doğu’nun en modern kenti, ticari ve finans merkezi haline getirildi. Gökyüzünü delen modern mimarinin uçuk örnekleri, insan eliyle inşa edilmiş şehir yapısı ile çölden doğan bu medeniyet, büyük yatırım ve kalkınma planları ile son 40 yılda inanması zor bir şekilde büyüdü ve hem modern yapısı hem de doğal güzellikleriyle çokça tercih edilen bir merkez haline geldi. Siz de Dubai uçak biletinizi alın, bu insan elinden çıkma mucizeleri hemen yerinde deneyimleyin.

1. Çöl Şehrinde Kayak Yapmak

Dubai'de Kayak Yapmak

Çölün ortasında kayak pisti mi olurmuş demeyin. Söz konusu Dubai ise her şey mümkün. İnsan eliyle yapılmış, çöl ikliminde kurulmuş kapalı alan kar pisti yapay-doğal güzelliklerin başını çekiyor. Yaz mevsimlerinde neredeyse 40-50 derece vuran ısıya inat, kapalı kayak alanında -4 derecede kayak yapabilmenin mümkün olduğu kayak pisti, Mall of Emirhates’in, yani dünyanın en büyük alışveriş merkezinin içinde kurulmuş durumda. Kesinlikle ayrıcalıklı.

2. Palmiye Adası

Dubai Palmiye Adası

Kimilerine göre dünyanın 8. harikası olan palmiye şeklindeki adalar, büyüklüğü ile şaşırtsa da, insan yapımı olduğuna inanılmıyor. Yıllarca süren planlama ve inşaat sürecinden sonra ortaya çıkan Palmiye Adalar grubu, Pam Deira, Palm Jumeriah, Jebel Ali ile dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine hem tatil merkezi hem de özel mülk olarak hizmet veriyor.

3. The World Adası

Dubai The World Adası

Dubai’nin iddialı çalışmalarından bir diğeri de The World Adası. 300’ü geçkin küçük adadan oluşan ve dünya haritası şekli verilen ada grubunda her ada parçası bir ülkenin ismi ile anılıp dünyadaki ülkeleri simgeliyor. 55 milyon metrekarelik alana yayılan adalar, özel mülk olarak dudak uçuklatan fiyatlarla satışa çıkarılmış, varlıklı sahiplerini bekliyor.

4. Jumeriah Parkı

Dubai Jumeriah Parkı

Deniz, kum, güneş ve yeşili bir arada, palmiye ağaçları gölgesinde Jumerah Park’ta bulacaksınız. Bir çölden beklenmeyecek derece de yeşilliğe sahip olması acaba yapay mı yoksa doğal mı diye kafa karıştırmaya yetiyor. Keyifli plajının yanı sıra piknik masaları, mangal alanları, çocuklar için küçük oyun alanları ve voleybol sahaları ile ekonomik uçak biletinizi alıp ailecek vakit geçirebilecek eğlenceli bir alan sağlıyor.

5. Kanallar

Dubai Kanallar

Yatların, büyük rezidansların ve gökdelenlerin arasında süzülen bu kanal, modern mimarinin etkileyici yapılarına büyüleyici bir atmosfer katıyor. Tamamen yapay olarak oluşturulmuş su kanalları mimarinin sınırlarını zorlamış gibi görünüyor. Marina Walk ise her gün bir yenisi açılan restoran ve kafeleriyle keyifli vakit geçireceğiniz noktalardan.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...