İlk kez yurt dışına çıkacak olanlara tavsiyeler

Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklar için Tavsiyeler #1: Nereye Gitmeli?

Ufukta yurt dışı tatili görünüyorsa yurt dışına ilk kez çıkacaklar için hazırladığımız tavsiyelere göz atmaya ne dersin?

İlk kez yurt dışına çıkanlar için Pegasus tarafından hazırlanan bu yazı dizisinde, toplam 5 konu işleyeceğiz.  

Yurt Dışı Tatiline Çıkma Rehberi I: Nerelere Gidilir?

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara tavsiyeler, tatil yerleri

Yurt dışında gezilecek ucuz yerler arayanlar bir araya toplansın, ansiklopedik yazı dizisinin ilk bölümüyle işe başlıyoruz. Yurt dışında tatil yapma ile ilgili her bilgiyi işleyeceğimiz bu seride, öncelikli olarak yurt dışına ilk kez çıkan biri nereye gitmeli konusunu ele alacağız.

İlk Kez Yurt Dışına Çıkacaklar Nereye Gitmeli?

Yurt dışında nereye gidilir

İlk kez yurt dışına çıkmak çok heyecanlı ama biraz da korkutucudur; kabul ediyoruz. Zaten bu yazı serisini de onun için hazırlamaya karar verdik. Yurt dışına ilk kez çıkacaksan ama kafanda “Acaba yurt dışı tatili değil de yurt içi tatili mi yapsam, en azından bildiğim dil, bildiğim yer…”  belirsizliği varsa onu bir kenara bırak, yabancı kültürler sana farklı bakış açısı kazandırırken yepyeni deneyimler sağlayacak.

İlk kez yurt dışına çıkacağım, nereye gitmeliyim diyorsan bizce vize talep etmeyen ülkelerden başla. Böylece tatil bütçen için bir masrafı azaltmış olursun.

Vizesiz gidebileceğin Avrupa ülkelerini merak ediyorsan seni şöyle alalım: Vizesiz Avrupa Ülkeleri

Hâlâ Kararsızım: İlk Yurt Dışı Seyahati Nereye Yapılmalı?

İlk kez yurt dışına çıkmak

Bu tamamen senin beklentilerinle alakalı ama ilk yurt dışı seyahatinde olayları yavaştan almakta fayda var. Gideceğin yeri belirlerken iklim, kültür ve dil konularını düşünmen gerekiyor. Mesela bazı yerlerde, İngilizce konuşan birilerini bulmak zor olabiliyor. Ya da gideceğin yerde hava sıcaklığının 10 derece olması, senin bildiğin 10 dereceye benzemeyebiliyor. 

İkinci önceliğin ise gideceğin yerin turizm odaklı ve mümkünse TL’ye yakın kura sahip bir para birimine sahip olması. Böylece yurt dışı tatilinde sosyalleşirsin ve eğlenirken maddi endişelerin olmaz.

Yurt dışına ilk kez çıkacaksan başlangıç için Belgrad ya da Tiflis’i düşünebilirsin. Birkaç şehri bir yolculuk macerasına sığdırmak istersen Balkan turu yapmanı öneriyoruz. Hem burası tanıdık bir kültür hem de burada tatil yapmak Avrupa’nın diğer yerlerine göre daha ucuza geliyor.

Yurt dışına çıkmak için vize nasıl alınır diye merak ediyorsan buraya tıklayabilirsin. 

Belgrad: Doyasıya Gezmek İçin Vizesiz Avrupa Durağı

İlk kez yurt dışına çıkacaklara tavsiye Belgrad

Sırbistan vizesiz gidilen ülkeler arasında en güzel olanlardan biri. Hem Balkan ruhunu hem de Avrupa hissini doyasıya yaşayabileceğin Belgrad tam bir tarih kitabı. Roma ve Osmanlı’dan izler bulabileceğin, parklarında ve müzelerinde keyifle dolaşabileceğin bu şehri mutlaka listene eklemeni öneriyoruz. Üstelik dediğimiz gibi Belgrad’a gitmek için bir vizeye ihtiyacın yok!

Karadağ, Kuzey Makedonya, Romanya ve Macaristan, Sırbistan’ın komşuları arasında. Balkan turu yapmak istiyorsan burayı başlangıç noktası olarak belirleyebilirsin. 

Şehir için de kendine 2-3 gün vermeni öneriyoruz. Tuna ve Sava nehirlerinin şehri ikiye ayırdığı bu güzel güzergâhta gezilecek yer çok. Belgrad hakkında detaylı bir yazı okumak istersen seni Sen Ne Güzelsin Beyaz Şehir: Belgrad! yazımıza alalım.

Sırbistan’ın güzel başkentine gitmek istersen ucuz Belgrad uçak biletini aşağıya bırakıyoruz.

Belgrad Uçak Bileti Ara

Tiflis: Gezmeye Komşulardan Başla

Yurt dışına ilk kez çıkacaklara özel Tiflis

Yurt dışına ilk kez çıkacaksan komşumuz Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gitmeye ne dersin? Hem yakın hem uygun hem de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Meydanları, hamamları ve yöresel lezzetleriyle Tiflis ziyaretinden sonra “Daha önce neden gelmemişim ki!” diyeceksin.

Tiflis’te para birimi olarak GEL kullanılıyor. Euro’ya göre oldukça hesaplı. Gideceğin zaman kur durumuna bakarsın, ama bütçe dostu bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Ayırdığın bütçeye göre konaklama bulma konusunda da alternatiflere sahip. 

Yılbaşında ışıl ışıl pazarları, bahar aylarında ise Arnavut kaldırımlı sokakları ve güzel parkları arşınlayabilirsin. Şehirde bulunan çoğu galeri ve müze de ücretsiz. Antikaya ve ikinci el ürünlere meraklıysan Tiflis’in seni mutlu edeceğini söyleyebiliriz. Dilersen buraya gelmişken Batum’u da ziyaret edebilirsin. Tiflis gidiş – Batum dönüş şeklinde bir seyahat planı yapmanı öneriyoruz. 

Tiflis’te gezilecek yerler ve daha fazlasını öğrenmek istersen Sen Neymişsin Be Tiflis! yazımıza göz atmanı öneriyoruz. Vizeyle uğraşmana da gerek yok. Hemen bir ucuz Tiflis uçak bileti alman yeterli! 

Tiflis Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Avrupa’da En İyi Road Trip Yapılacak Yerler: Yollara Düşme Zamanı yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın