Pegasus Mart

Martta Gezilecek Yerler Nelerdir? | Martta Nereye Gidilir?

Büyüklerimiz “Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” derler, ama aynı zamanda mart ayı baharın habercisidir. Sen de baharın gelişiyle beraber zihin açıcı, keyif verici bir tatile gitmek isteyebilirsin. Zihninde de “Martta nereye gidilir?” sorusu dönüp dolaşıyor olabilir. 

Doğanın tekrar canlandığı, insanların bahar enerjisiyle kıpır kıpır olduğu bu ayda gezmek hayli güzel. Mart ayında gürültüden ve kalabalıktan kaçarak yollara düşmek, maceralara atılmak da ilham verici. O yüzden gezginler açısından bu dönemde seçilen rotalar oldukça kıymetli. Ayrıca bu dönemde pandemi koşullarına ve sosyal izolasyona uymak da daha kolay. Hem bu tarihlerde tatile çıkmak bütçen açısından da faydalı ve ucuz tatil fikri daha cazip.

Bavulunu toplamaya başla o halde. Mart ayı tatil önerilerimiz seni bekliyor. Stresten arınacağın ve dingileşeceğin bir bahar serüveni yaşamaya hazır mısın? 

Mart Ayında Nereye Gidilir: Martta Tek Başına Gidilecek YerlerMart ayında tek başına gidilecek yerler

“Mart ayında tek başıma tatile çıksam ne güzel olur!” mu diyorsun? Ülkemizde mart ayında kafanı dinleyerek rahatlayabileceğin şahane rotalar var. İstediğini seç ve yola çık! 

Alanya: Kızılkule’ye Doğru

Alanya; güney tarafında eşsiz güzellikteki Akdeniz’in, kuzeyinde ise görkemli Toros Dağlarının bulunduğu çok eski bir yerleşim yeri. Geçmişi antik dönemlere kadar uzanan bu yerleşim yerinin tam olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor.

Tarihte ilk defa “Korakesium” ismiyle anılan bu bölge, günümüzde Türkiye’nin en çekici turizm merkezlerinin başında geliyor. Bahar aylarında canlanmaya başlayan Alanya’ya gitmeye ve doğa harikası güzelliklere doymaya ne dersin? Eğlence seni bekliyor! 

Alanya Uçak Bileti Ara 

İzmir: Ege’nin Güzeli

İzmir için “Ege’nin Güzeli” diyebiliriz. Kendine hayran bırakan bir atmosfere sahip olan şehrin insanları ve gurme tatları da hayli çekici. Hele bir de bahar enerjisi sokakları sarmaya başladı mı, İzmir’in tadı bir başka olur.  

Tarihi oldukça eskiye uzanan İzmir’in; Çeşme, Alaçatı, Foça, Karaburun, Seferihisar gibi bölgeleri de ayrıca meşhur. Kültürel yapısı ve Ege mutfağının eşsiz lezzetleri ile dikkat çeken İzmir, bu dönemlerde çok güzel. Havalar ısınmaya başlamışken Alsancak’ta bir tur atmaya ne dersin?

İzmir Uçak Bileti Ara

Kazdağları: Yeşillikler İçinde 

Edremit Körfezi’nin kuzeyinde bulunan Kazdağları sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın önde gelen doğal güzelliklerinden. Yemyeşil doğası, benzersiz faunası ve florası ile tertemiz bir havaya sahip olan bu bölge aynı zamanda ülkemizin oksijen oranı en yüksek yerlerinden. 

Kazdağları, kamp alanları ve konaklama merkezleri ile eşsiz bir kaçamak noktası. Özellikle doğa tutkunu gezginler açısından vazgeçilmez nitelikte bir durak. Oksijeni bol bir maceraya atıl ve bu mitolojik güzergahı ziyaret et! 

Balıkesir-Edremit Uçak Bileti Ara

Martta Avrupa’da Nereye Tatile Gidilir: Martta Gidilecek Ülkeler

“Bahar coşkusu geliyor ve mart ayında yurt dışına çıksam iyi olur!” diyorsan ucuz uçak biletleri seni bekliyor. Senin için “Mart ayında yurt dışında nereye gidilir?” sorusunu cevapladık. 

Budapeşte, Macaristan: Orta Avrupa’nın İncisi

Orta Avrupa’nın en ilham verici duraklarından biri olan Budapeşte; gurme tatları, kültürel zenginliği ve tarihi değeri ile eşsiz bir şehir. Son yıllarda gezginlerin uğrak noktalarından biri olan kent, Tuna Nehri tarafından ikiye bölünüyor. 

Geçmişi üç bin yıl önceye kadar uzanan Budapeşte, sıra dışı eğlence mekanları ve ihtişamlı tarihiyle seni bekliyor! Burada Doğu ile Batı’nın keyifli bir kesişimini bulabilir ve unutamayacağın bir deneyim yaşayabilirsin. 

Budapeşte Uçak Bileti Ara

Barselona, İspanya: Gaudi’nin Huzurunda

Katalonya’nın başkenti konumundaki Barselona, İspanya’nın en büyük şehirlerinden biri. Sanatsal ve tarihi güzellikler ile dolup taşan şehir, “Art Nouveau” akımına dair eserleri ile meşhur. 

Antoni Gaudi’nin nefes kesen çalışmaları, ferah caddeleri ve sıcak atmosferi ile dillere destan olan Barselona her gezginin rüyasını süslüyor.

Barselona Uçak Bileti Ara

Amsterdam, Hollanda: Özgürlük Dolu  

Amstel Nehri’nin kıyısına kurulan Amsterdam, Avrupa’nın en popüler duraklarından. Kanalları, gece hayatı, ferah parkları ve akıl alan müzeleri ile ünlü olan şehrin geçmişi de 13. yüzyıla kadar uzanıyor.

Her noktasına yürüyerek ulaşabileceğin Amsterdam‘ı bu dönemlerde ziyaret etmek hayli keyifli, bizden söylemesi! 

Amsterdam Uçak Bileti Ara 

Mart Ayı İçin Deneyim Odaklı Rotalar: Farkını Yansıtmak İsteyenlere 

Mart ayı deneyim odaklı rotalar

Farklı maceraların peşinden koşmak isteyen bir gezginsen merak etme, senin için de deneyim odaklı güzergâh önerilerimiz var. Seyahat, doğa, ekstrem sporlar, kültür ve gastronomi alanlarında farklı aktiviteler deneyimlemek istersen bu rotalar tam sana göre!

Fethiye: Skydiving’le Farklı Bir Macera Peşinde

Akdeniz’in batısında yer alan Fethiye, her mevsim tatil yapılabilen popüler duraklar arasında yer alıyor. Fethiye’yi diğer tatil noktalarından ayıran en önemli özelliği ise ekstrem sporlara kucak açması.

Daha önce hiç skydiving denemiş miydin? Gökyüzünde bir süre süzüldükten sonra paraşüt açıp muhteşem bir manzaranın keyfini çıkarmaktan bahsediyoruz. Eğer yükseklik korkun yoksa ve özgürce uçan kuşların arasına katılmak istiyorsan mutlaka skydiving’i denemelisin. Fethiye Ölüdeniz de bunun için muhteşem bir lokasyon. Bu ekstrem sporun haricinde yemyeşil doğası ve berrak denizi de burayı seçmen için ayrı sebepler.

Adrenalini seviyorsan bu durak tam sana göre!

Dalaman Uçak Bileti

Kırklareli: Gurme Damaklara Özel

Trakya’nın doğal şehirlerinden Kırklareli, köfte denince akla gelen şehirlerden biri. Öyle ki beldeleri bile köfte ile meşhur olmuş. Ahmetbey bu konuda en sevilen ve popüler duraklardan biri. Beldeye gittiğinde her yerden gelen köfte kokuları iştahını açacak. Merkeze geldiğinde Küçük Mustafa Köftecisi’ni göreceksin. Lezzetli köftelerin yanında piyaz ve tava yoğurdunu da mutlaka denemeni öneriyoruz. 

Kırklareli sadece köftesiyle değil, peyniriyle de çok meşhur. Otogara uğrarsan küçük peynir dükkanlarına girip tadım yapabilir, dilediğin peyniri satın alabilirsin. Taşımak istemezsen kargo da yaptırabilirsin. Et konusunda da iddialı olan Kırklareli’de İğneada tarafına doğru gidersen İğneada Longoz Ormanları’na ulaşacaksın. Yemekten sonra farklı bir deneyim ararsan ciğerlerini oksijenle dolduracak longozun yakınlarında yer alan Mert Gölü’nü kanoyla gezebilirsin. 

Doğayı ve yemek yemeyi seviyorsan rotanı Kırklareli’ne doğru ayarlayabilirsin.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Antalya: Antik Kentleri Gezmenin Tam Vakti!

Ülkemizin tatil cenneti Antalya aynı zamanda en çok antik kenti de sınırlarında barındıran özel bir durak. Yaz aylarında hava çok sıcak olduğu için baharın müjdecisi mart ayı, antik kentleri ziyaret etmek için en güzel zamanlardan biri.

Likya’nın en eski şehri Patara, kaya mezarlarıyla büyüleyen Myra, en iyi korunmuş Roma Tiyatrosu ile Aspendos antik kentleri, hikayeleri ve etkileyici tarihiyle seni bekliyor. Eğer kültürel bir seyahat planlıyorsan başlangıç noktanı Antalya olarak belirleyebilirsin.

Antalya Uçak Bileti Ara

Martta Kampa Nereye Gidilir: Martta Kamp Yapılacak Yerler

Martta Kampa Gidilecek Yerler

Açıkçası bahar coşkusunu yaşamanın en güzel yollarından biri de kamp yapmak. Bu dönemlerde yeniden canlanan doğayı hissetmek ve gökyüzünün altında uyumak farklı olur.  Ayrıca pandemi döneminde herkesten izole şekilde kamp yapmak çok iyi bir fikir. Bu dönemde doğayı sonuna kadar hissedebileceğin kamp yerlerini senin için seçtik.

Hatırlatmakta yarar var; kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atabilirsin.

Bafa Gölü, Muğla: Ege’nin En Büyük Gölüne Doğru

Ege Bölgesi’nin en büyük gölü konumundaki Bafa Gölü’nün kıyı uzunluğu yaklaşık 50 km. Büyük Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar sebebiyle kıyıdan içeride kalan göl, jeolojik ve arkeolojik açıdan da oldukça değerli.

Bodrum’a 40 dakika mesafede bulunan ve göz alan gün batımı manzaralarına ev sahipliği yapan Bafa, Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerinden. Ayrıca gölün etrafında bulunan Beşparmak Dağlarının da buraya sihirli bir görünüm kattığını belirtelim. 

Muğla-Milas Bodrum Uçak Bileti Ara

Kaçkar Yaylaları, Rize: Gökyüzünü Selamla 

Kaçkar Yaylaları, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ve 2400 metre yükseklikte bulunan özel bir yer. El değmemiş doğası ve gökyüzünü selamlayabileceğin atmosferi ile dikkat çeken bölge, kamp tutkunları için biçilmiş kaftan.

Buraya gelirken fotoğraf makineni almayı ya da telefonunun hafızasında yer açmayı unutma. Çünkü yaylalara ulaşım patikalar üzerinden yapılıyor ve yol üzerinde akıl alan gökyüzü manzaraları ile sisli atmosferler seni bekliyor. Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise öncelikle Trabzon’a uçmak ve oradan aktarma yapmak.

Trabzon Uçak Bileti Ara

Yedigöller, Bolu: Oksijen Bayramı

Bolu sınırlarında yer alan Yedigöller, her mevsim doğanın bambaşka renkleriyle yaşayan bir yer. Dilersen yedi farklı gölden birini seçip etrafında kamp yapabilirsin. Büyükgöl, Derin Göl ve ​​Nazlıgöl’den birini tercih edersen hem sakin hem de eşsiz göl manzarasına karşı uyanma şansını yakalayabilirsin. Tabii hangi mevsim gidersen git yağmura yakalanma ihtimalini göz önünde bulundurmanı öneriyoruz. Bu sebeple çadırını yağmura dayanıklı olarak seçmende fayda var. 

Yedigöller doğanın içinde bir yer olduğu için yemek yiyebileceğin çok fazla alternatif bulunmuyor ve ateş yakmak yasak. Sadece bir büfe bulunuyor. Dilersen oradan atıştırmalık yiyecekler satın alabilirsin. Ayrıca tatil günleri haricinde gidersen çok daha rahat bir şekilde kamp yapabilir ve doğanın keyfinini çıkarabilirsin.

Buraya ulaşmak için yapman gereken ise Ankara’ya ya da İstanbul’a uçup aktarma yapmak. Gelmişken bu şehirleri de keşfetmek için İstanbul ve Ankara gezilecek yerler yazılarımıza göz atmayı unutma.

Mart Ayında Yaz Mevsimi Yaşamak İçin Nereye Gidilir: Sıcak Rotalar

Mart ayında yaz mevsimini yaşamak için gidilecek yerler

Baharın yavaş yavaş ısıtan güneşini hissetmeye başlayacağın mart ayında hem Türkiye’de hem de yurt dışında gidilecek yer çok! Baharın yenileyici gücünü yanına alıp seyahate çıkmak için mart ayı doğru zaman. 

Olimpos, Antalya: Tarih ile Doğa İç İçe

Antalya‘nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, Türkiye’nin en değerli bölgelerinden. Yemyeşil doğası ile gönülleri fetheden bölge, tarihi açıdan da oldukça önemli. Burada bulunan Olimpos Antik Kenti, zamanında Likya Birliği’ni oluşturan 6 şehirden birisiymiş.

Aynı zamanda dünyaca ünlü caretta carettaların ülkemizdeki yavrulama bölgelerinden biri olan bölge, kamp yapmaya son derece uygun. Ayrıca Likya Yolu üzerinde bulunan bölge ülkemizdeki en keyifli yürüyüş rotalarından da biri. El değmemiş bir doğanın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsan Olimpos seni bekliyor!

Antalya Uçak Bileti Ara 

Datça, Muğla: Muhteşem Gün Batımlarını Yakalama Zamanı

Muğla’nın güzel ilçesi Datça, baharın haberini badem ağaçlarının çiçeklerini açmasıyla veriyor. Trekking yapmak istersen Palamutbükü – Knidos yürüyüş yolunu tercih edebilirsin. Badem ve zeytin ağaçlarıyla dolu olan bu yürüyüş yolu, Knidos Antik Kenti’nde sonlanıyor. Dilersen rotanı, gün batımında Knidos’ta olacak şekilde ayarlayarak denize doğru eşsiz bir gün batımı izleyebilirsin. Datça’nın eşsiz koylarını da ziyaret etmeyi unutma deriz. 

Doğanın içindeki yürüyüş yolları, koyları, antik kentleri ve gün batımlarıyla mart ayında yenilenmek ve baharı karşılamak için Datça’ya doğru uzanabilirsin. 

Atina, Yunanistan: Antik Yapıların Arasında Bahar Güneşi

Yunanistan’ın güzel şehri Atina, Avrupa’nın tarihi başkenti olarak kabul ediliyor. Antik kalıntılar, müzeler ve sokaklarıyla gezginleri kendine çekmeyi başarıyor. Mart ayı için önermemizin en büyük sebebi ise sezon dışı olduğu için uygun, sakin ve ılık olması. Bu şehri kalabalık ve yazın yakıcı güneşi olmadan dolaşırsan yaşadığın deneyimin güzelliği iki katına çıkacak; emin ol.

Akropolisi, tapınakları, mitolojik ögeleriyle tarih ve mimari sevenleri hayli mutlu edecek bu şehre gitmek istersen öncesinde Atina Gezi Rehberi yazımıza göz atabilirsin.

Atina Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Baharda Gezilecek Yerler: Bahar Rotaları yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

One Comment

Bir yanıt yazın