Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi Nasıl?

Kış mevsiminde rotanı beyaz bir maceraya çevirmek istersen Erzincan Ergan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi seni bekliyor. Türkiye’nin en uzun kayak pistinin bulunduğu Ergan Dağı, snowboard ve kayak sporu tutkunları için adeta bir mabet; ister dik, ister eğimli inişler için farklı pistlerin bulunduğu modern bir tesis.

Ergan Dağı Hakkında Bilgi Vermek Gerekirse…

Erzincan Ergan Dağı

Kaynak

Erzincan’a 10 kilometre mesafede bulunan Ergan Dağı, zirvelerinden gözlemlenebilen harika kış manzaralarıyla çok özel bir yer. El değmemiş doğasıyla kış aylarında bembeyaz bir cennete dönülen Ergan Dağı, soğuğuyla da çok meşhur. Ergan Dağı Kayak Merkezi gezisi planlıyorsan indirimli uçak biletini aldıktan sonra kesinlikle bavulunu en kalın kıyafetlerinde doldurman gerekiyor.

Erga Dağı’nın yüksekliği, yaklaşık 3 bin metre (2.970 m). Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nin yüksek rakımı, onu neredeyse 12 ay boyunca kayak ve snowboard gibi etkinliklere uygun kılıyor.

Erzincan Ergan Dağı’na Nasıl Gidilir?

Erzincan Ergan Dağı’na gitmek için bir Erzincan uçak bileti alınır ve merkezden kalkan Yaylabaşı otobüsleriyle Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi ulaşımı sağlanır. En ucuz Erzincan uçak bileti için Pegasus tarifelerine göz atabilirsin.

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’ne nasıl gidilir, diye merak ediyorsan havalimanı taksileriyle direkt olarak ulaşım sağlayabilirsin.

Ergan Dağı’na kişisel aracınla gitmek istersen Erzincan’ın güney bölgesinde kalan Çağlayan Kavşağı’ndan 4 kilometre kadar devam et ve Yaylabaşı Beldesi istikametine sap. 5 kilometre sonra Ergan Dağı Kış Sporları merkezine varacaksın.

Bunu Kaçırma: Ergan Dağı’nda Teleferik Keyfi

Ergan Dağı, Teleferik

Kaynak

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi’nde kayak yapılan yere gondol tipi teleferikle ulaşılıyor. Bu teleferik belki de Türkiye’de denk gelebileceğin en güzel kış manzaralarını sunuyor. Gondol tipli teleferik için fotoğraf makineni ya da telefonunu hazır tut, burada Instagram hesabın için muhteşem kareler yakalayabilirsin.

Kayak Tutkunlarına Özel Ergan Dağı Telesiyej ve Etaplar

Ergan Dağı’nda iki tip telesiyej var. Birincisi dik iniş tipi kayak yapmak isteyenler için ideal olan etaba çıkıyor,  buradan yaklaşık 6.2 kilometrelik bir kayak pistine kayılabiliyor. İkinci etap ise daha fazla zikzaklı ve toplam uzunluğu 12 kilometre kadar. Bu etap, daha az eğimli kayak yapmak isteyenler için ideal.

Mutlaka Ye: Cağ Kebabı

Erzincan’a gidip de cağ kebabı yemeden dönülmez. Ergan Dağı otellerinde ya da Erzincan merkezde, cağ kebabının en iyisini ucuz fiyatlarla yiyebilir misin. Vejetaryen misin? O zaman sana çökelek piyazını öneriyoruz. 😉

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın