Hşşt! Burası Hala Keşfedilmedi: Arnavutluk Sahilleri

Yumuşacık kumlar ayağının altından kayarken güneş ışınlarıyla parıldayan masmavi denize doğru koştuğunu hayal et. Hava sıcaklıkları yirmili dereceleri geçmiş ve sen dört tarafı kapalı bir yerde bulunuyorsan bunu yapman çok kolay… Deniz tarafından gelen ılık rüzgar, plaj havlularının kenarlarını hafifçe havaya doğru kaldırırken serinlemek için denize doğru ilerliyorsun. Bu arada sen hayal ederken Arnavutluk sahillerinde birileri bunu gerçeğe dönüştürüyor. Pegasus’tan ucuz Tiran uçak biletini kapmış – Tiran’ın denize kıyısı yok ama Arnavutluk’un müthiş sahillerini keşfetmen için önce buraya gitmen gerekiyor – ve Arnavutluk tatil planını erkenden yapmış olanlar, şu an bronz tenleriyle Instagram sayfalarından caka satıyorlar. Geç kalmış sayılmazsın. Ucuz bir Avrupa tatili için el değmemiş doğası, olağanüstü plajları ve samimi insanlarıyla Arnavutluk uçuşlarından yerini ayır ve Adriyatik ile İyonya Denizi’ni keşfet!

Arnavutluk Seyahatine Çıkmadan Önce Bilmen Gerekenler

  • Arnavutluk, vize gerektirmeden gidebileceğin bir rota. Yani düşünmen gereken tek şey ucuz bir uçak bileti bulmak.
  • Arnavutluk, uzun bir süre boyunca kendi içine kapanık bir ülke olarak kaldı. 50 yıl boyunca komünist bir rejimle yönetilen ülkedeki toplum gelenekleri ve insan davranışları sana garip gelebilir.
  • Arnavutluk’ta otel, yeme içme ve alışveriş fiyatları çok uygun. Hatta Arnavutluk’ta yaşam çok ucuz çünkü para biriminin değeri düşük.
  • Arnavutluk gezin öncesinde Enver Hoca ismine bakmak isteyebilirsin. Bu ismi orada sık sık duyacaksın çünkü ülkeyi neredeyse 50 yıl boyunca yönetmiş.
  • Tiran küçük bir yer. Arnavutluk’un en iyi sahillerine buradan otobüs ve özel araçlarla ulaşabilirsin. Taşlıklı sahilleri seviyorsan kuzeye, kumsalları seviyorsan da güneye doğru ilerlemelisin.
  • Arnavutluk, tam bir butik tatil cenneti. Sahil kesimlerinde birçok insan, evlerini pansiyon gibi kullanıyor. Buralarda inanılmaz rakamlara kalabilir ve yerel içecek ile yiyecekleri deneyebilirsin.
  • Tiran’a girerken çoğunlukla giriş ücreti alınıyor. Neden çoğunlukla diyoruz? Görevli memuru bir yerden yakalayabilirsen senden ücret almayabilir. O yüzden.
  • Arnavutluk gece hayatı, daha çok Tiran gece kulübü ve barlarında yaşansa da sahil kısmı da oldukça renkli.

Avrupa’nın El Değmemiş Kıyıları: Arnavutluk Plajları

Arnavutluk’ta deniz, kum ve güneş içeren bir tatil planı için kendine bir Arnavutluk gezi rehberi hazırlarsan Avrupa’nın en iyi kıyılarında ve el değmemiş doğasında mükemmel bir tatil deneyimi yaşarsın. Tatilin sırasında spontane gezi güzergahları düzenleyerek Arnavutluk’uk saklı cennetlerini de keşfedebilirsin.

Arnavutluk, Ksamil ve Sarande

Arnavutluk’un kuzeyine doğru ilerlersen Ksamil kasabasına varırsın. Buranın olayı, birbirinden güzel üç adaya sahip olması. Yaz boyunca sahil partilerine denk gelebileceğin Ksamil adaları, İyonya Denizi üzerinde. Burayı tarif etmek gerekirse Akdeniz’e konumlanmış bir Bahamalar düşün; ona yakın bir yer. Gelelim en önemli soruya, Ksamil’e nasıl gidilir? Ksamil’e Tiran’dan kalkan otobüslerle gidebilirsin. Daha merkezi bir yer olan Sarande ise buraya 20 kilometre uzaklıkta başka bir sahil kasabası.

Arnavutluk, Vlore

Vlore, Arnavutluk’un yazlık kasabası. Burası ülkenin en çok turist çeken bölgelerinden biri. Yani tatil sezonlarında burası kalabalık oluyor. Vlore şehrine gitmek için Tiran’dan kalkan minibüsleri kullanabilirsin. Fiyatlar ortalama 5 euro’dan başlıyor.

Vlore, daha çok bir aile kenti. Buranın geceleri sessiz ve sakin, sabahları ise neşeli ebeveyn ve çocuklarla dolu. Vlore’de kalacak yer olarak ucuz pansiyonlar bulabilirsin. Daha yüksek standartlara sahipsen burada 4,5 yıldızlı oteller de var ama tabii ki tatil bütçende kalacak yerin oranını yükseltmen gerekecek.

Vlore, yemek konusunda çok gelişmiş bir yer değil. Şehirde fast food ürünleri bulabileceğin kafeler ve yerel lezzetleri keşfedebileceğin aile işletmeleri var.

Arnavutluk, Orikum

Vlore kasabasından minibüs seferleriyle geçebileceğin Orikum, daha sakin ve daha sessiz bir yer. Sığ, berrak ve tertemiz bir denize sahip kıyı şeridiyle mükemmel bir yaz tatili geçirebileceğin Orikum; otel ve sahil restoranlarıyla mükemmel bir tatil rotası.

Arnavutluk, Dhermi

Denize en temiz ve en sakin yerden mi girmek istiyorsun? O zaman Orikum’dan 40 kilometre uzaklıktaki Dhermi’ye git. 2000 metrelik dağlarla çevrelenmiş Dhermi bölgesi, Arnavutluk’un en el değmemiş doğasını ve denizini içinde barındıran bir yer. Kalacak yer ve yemek seçenekleri sınır olsa da Dhermi, kampçılar için mükemmel bir rota.

Arnavutluk için Uçak Bileti Ara

uçak bileti

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...