Lezzet Eğlence Doğa Çeşme

Lezzet, Eğlence, Doğa; Çeşme!

Kaplıcaları, kaliteli beach club’ları, doğallığını bozmamış köyleri ve renkli gece hayatı… Hepsini tek bir adreste toplayan bir Ege güzellemesi, Çeşme! Şöyle bir güneye doğru yolculuğa çıkıldığında, fazla uzaklaşmadan ucuz uçak bileti alıp, Ege Denizi’nin tadına varmanın en güzel yoludur. Bünyesinde bulunan 5 yıldızlı otellerden ucuz konaklama imkânlarına, çılgın gece kulüplerinden dingin sahil kafelerine kadar uzanan geniş seçenekleri ile her tatilciye yanıt veren Çeşme; karakterini oluşturan güçlü özellikleri ile yurt dışından gelen ziyaretçiler için de eşsiz bir tatil seçeneği.

Doğanın Çeşme ile Dostluğu

Yerli ya da yabancı seyahatçilerin hayran olduğu ortak nokta Çeşme doğası olabilir. Hızlı gelişen Çeşme, taşra çekiciliğini hep koruyor ve lüks mekânların yanında, geleneksel hayatından da ödün vermiyor. Balık restoranları ile bilinen sakin köyleri, Altınkum, Pırlanta, Çiftlikköy plajları ve Boyalık Koyu’nda sakladığı 29 km’lik sahil şeridini; berrak suları ve kusursuz bir doğasıyla süslüyor. Büyük bir yat limanına sahip olan Çeşme, denizin derinliklerini keşfetmek ve serin koylarda keyif yapmak isteyenlere cevap veriyor. Kısacası Çeşme ve doğanın sıkı dostluğu, unutulmaz bir tatilin kapılarını aralıyor.

Çeşme Doğası

Kıpır Kıpır Geceler

Az önce anlattığımız terapi dinginliğindeki Çeşme’ye güneş batar batmaz bir şeyler oluyor! Verdiği huzurlu tebessüm, yerini kahkahalara ve coşkuya bırakıyor. Çünkü aynı zamanda Çeşme gece hayatı ile bütünleşmiş bir tatil seçeneği. Büyük şehirlerde bulunan gece mekânlarının yazlık şubeleri olarak bilinen eğlence mekânları, sabaha kadar kesintisiz dans etme özgürlüğü vadediyor. Çeşme’nin ünlü mekânları arasında, Tektekçi, Otto, Paparazzi bulunuyor. Caz müzik tutkunlarına Babylon Aya Yorgi seçenekler sunarken, sakin bir gece isteyenleri sahil kenarında bulunan kafelerin canlı müzik programları karşılıyor.

Çeşme Gece Hayatı

Kumrudan Sakızlı Muhallebiye Çeşme’nin Lezzetli Sefası

Çeşme lezzet konusunda oldukça cömert. Köylerinde yetişen ürünleri salata tabaklarında görebiliyorsun. Bunun dışında ismi ile bütünleşen lezzetleri de yok değil. Ilıca ve Alaçatı’da burnuna iştah açan kokular sızdıracak Kumru tezgâhları ve restoranlarının lezzeti herkes tarafından kabul edilir. Çıtır ekmek, eski kaşar ve sucuğun uyumunu kanıtlayan kumrucuların en popüleri, Kumrucu Hüseyin olarak biliniyor. Çeşme lezzetlerinde sürekli bir sakız vurgusu ile karşılaşabilirsin. Çünkü sakız ağaçları Çeşme çevresinde oldukça fazla. Esnaf bu durumu değerlendirmiş ve bu sakızlara lezzetlerinde yer vermiş. Çeşme’nin ünlü lezzetleri arasında bulunan sakızlı muhallebi ve sakızlı dondurma bizce birçok tatlıyı arka planda bırakacak lezzette.

Kumru

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...