• Ana Sayfa
  • Sörf
  • Rüzgarın Çocukları Yarışı Tamamladı, Şampiyonlar Belli Oldu!
Rüzgarın Çocukları

Rüzgarın Çocukları Yarışı Tamamladı, Şampiyonlar Belli Oldu!

Bizim 9 yıldır tam gaz devam eden bir heyecanımız var: PWA Windsurf Dünya Kupası! Bu yıl da rüzgarı arkamıza aldık ve Alaçatı’da 33 ülkeden 64’ü erkek, 31’i kadın toplam 95 sporcunun nefes kesen mücadelesinin ana sponsoru olduk.

17 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 22 Ağustos Cumartesi günü yapılan final yarışları ile sona eren Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda; erkeklerde Fransız sporcu Pierre Mortefon, kadınlarda ise Arubalı sporcu Sarah-Ouita Offringa şampiyonluğu göğüsleyen isimler oldu. 6 gün süren yarışların sonunda dereceye giren sporcular toplam 55.000 Euro’luk ödülü paylaştılar.

Türk sporcu Çağla Kubat 3. oldu!

Kadınlarda şampiyonluğu ilan edilen Sarah-Ouita Offringa’nın arından ikinci sırada gelen diğer kadın sporcu ise Fransız Marion Mortefon oldu. Şampiyonada 11’i kadın olmak üzere toplam 24 sporcu da yarıştı. Başarılı sporcularımızdan Çağla Kubat yarışları 3., Fulya Ünlü ise 5. olarak tamamladı.

Erkeklerde ise yarışı Fransız Pierre Mortefon şampiyon olarak tamamlarken, İtalyan Malte Reuscher ikinci sırada, Matteo Iachino ise üçüncü olarak tamamladı.

Pegasus Hava Yolları Özel Hız Ödülü 3. kez sahiplerini buldu

3 yıldır yarışlardaki tek imzamız yalnızca sponsorluk ile sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda yarışın en hızlı kadın ve erkek sporcularını ‘Pegasus Hava Yolları Özel Hız Ödülü’ ile ödüllendiriyoruz. Kollarına takılan GPS cihazıyla yarışan sporcular arasından erkeklerde saatte 69 km. hıza ulaşan Hollandalı Ben Van Der Steen, kadınlarda ise 61 km. hızla Lena Erdil bu yıl ödülün sahibi oldu. Kupanın en hızlı windsurfçüsü unvanını alan Ben Van Der Steen ve Lena Erdil 1.000’er Euro ile ödüllendirildi. Hız şampiyonları ise ödüllerini Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Emre Berkin’in ve İzair Genel Müdürü Nasuh Çetin’in elinden aldı.

Sen de rüzgar sörfü rotalarına en uygun uçak bileti alarak hem bu sprou öğrenebilir hem de yarışlara katılabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...