Prag ve Kafka

Nefret ve Aşkın Kusursuz Birlikteliği; Prag ve Kafka

Prag, sanata doymak için kusursuz bir şehir. Ama bir sanatseverin sanata doyması pek mümkün değil. Tıpkı Kafka gibi… Sanat ve edebiyat aşığı Franz Kafka, Prag’da Kafkaesk akımını ortaya çıkaran kitaplara imza attı. Nefret ettiği bu şehirden, bir an olsun ayrılmak istemedi. Prag’ın tüm zıtlıkları da Franz Kafka’nın hayatına benziyor. Eğer Kafka’nın en yakın arkadaşı Kafka’yı dinleyip, eserlerini yaksaydı, dünya Kafka’yı tanımıyor olacaktı. Kafka eserlerini mi yoksa Prag’ın üzerinde yarattığı etkiyi mi saklamak istedi bilemeyiz ama bir Prag uçak bileti alıp, adım adım Kafka’yı takip ederek, şehri onun gözünden görme şansımız her zaman var.

Prag-Kafka-Pegasus-3

Çoğu tarih, sanat ve seyahat uzmanı, dünyada mutlaka görmeniz gereken şehirlerin başında Prag’a yer veriyor. Uçağınız Prag Václav Havel Havaalanı’na indiği anda Kafka’nın kafanızın içinde konuşmaya başladığını, havanın renginden, bulutların yoğunluğundan ve mimariden duymaya başlayacaksınız. Şehir merkezine yaklaştıkça da Kafka’yı daha iyi anlayacaksınız.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...