Abu Dabi Gezisi İçin 5 Neden

Hemen Abu Dabi Gezisi Planlaman için 5 Büyüleyici Neden

Arap çöllerinin Bafra Körfezi ile birleştiği yerde karşına çıkan bir vaha, Abu Dabi! Uçsuz bucaksız kum tepelerinin üzerinde yükselen modern gökdelenleri ve yılın her dönemi davetkar iklimiyle seni kendine çağırıyor. İşte Abu Dabi gezisi için önerilerimiz…

Birleşik Arap Emirlikleri’nin nezih ve gelişmiş kenti Abu Dabi Emirliği, doğal kaynaklardan gelen zenginliğini şehir yaşamına yansıtan bir yer. Abu Dabi, doğunun mistisizmini merak ederken konforlu bir tatil yapabileceği bir yer bakan her gezgin için keyifli bir rota ve burada görülebilecek birçok şey var.

Uygun fiyatlı uçak biletini al, kahveni koy, arkana yaslan ve neden Abu Dabi tatilinin hayatında yapabileceğin en iyi şeylerden biri olabileceğini keşfet.

#1 Burada Her Şey Mümkün

Abu Dabi Şehir

Abu Dabi, tam bir özgürlükler şehri. Diğer emirliklerin aksine, esnek politikalara sahip yönetim sayesinde Abu Dabi’de modern hayatın tüm detaylarını bulabilirsin. Gökyüzüne değen, tasarımlarıyla büyüleyen yapıların arasında geleceği gözlemleyebilir; Abu Dabi’nin eski sokaklarında geçmişe bakabilirsin.

#2 Abu Dabi Gece Hayatı, Unutulmaz Bir Deneyim

Abu Dabi Gece Hayatı

Bir expat şehri olan Abu Dabi, nereye bakacağını bilenler için tam bir eğlence şehri. Gece boyunca devam eden sahil partileri, samimi dostlukların kurulduğu otel barları ve dünyanın en popüler DJ’lerinin sahne aldığı gece kulüpleriyle Abu Dabi tam bir parti şehri.

#3 Abu Dabi Plajları: Sıcak Kumlar, Davetkar Deniz

Abu Dabi Plajları

Ocak ayında bile minimum 20 derece olan sıcak denizi hayal edebilir misin? Dünyanın birçok yerinde soğuk havalar nedeniyle insanlar şişme montlardan medet umarken mayonla sıcacık kumların tadını çıkarmaya ne dersin? Abu Dabi’de bu güzelliklerin daha fazlası, yılın dört mevsimi boyunca mümkün.

#4 Abu Dabi’de Yaşam: Korunan Yerel Kültür

Abu Dabi Çöl Safarisi

Abu Dabi’de yerel kültüre çok önem veriliyor. Şehrin dış kısımlarında klasik mimarisi korunmuş eski mahalleleri keşfedebilir veya çöl safarisine çıkarak Arap rüyasını yaşayabilirsin ki bunu kesinlikle öneriyoruz! Çöl safarisine çıktığında geceyi orada geçir ve milyarlarca yıldız parıltısı altında uyumayı deneyimle. Yıldız ışıklarına kulak verirsen sana anlattıkları masalları dinleyerek huzurlu bir uykuya dalabilirsin…

#5 Çöl Esintileriyle Modern Sanat

Adu Dabi Modern Sanat

Abu Dabi gezilecek yerler listesinde birçok sanat galerisi var. Dönemin yetenekli sanatçılarının işlerini görebileceğin galeriler gibi İslam tarihinin nadide eserlerini inceleyebileceğin müzeler, hayatın ne kadar güzel olduğunu keşfetmen için Abu Dabi’de seni bekliyor.

#Bonus: Dünyanın En Büyük Camilerinden Biri Burada

Abu Dabi Şeyh Zeyd Camii

Abu Dabi’yi turlarken rotana Şeyh Zeyd Camii’yi koymanı öneriyoruz. Dünyanın sayılı büyük camilerinden olan Şeyh Zeyd, tam 40 bin müslümanın ibadet edebilmesine olanak sağlıyor. Caminin mimarisi ise hem gözleri hem de gönülleri mest ediyor!

En ucuz Abu Dabi uçak biletini kapmadan önce biraz daha okuma yapmak istersen şehir rehberi sayfamıza göz atabilirsin.    

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın