Amsterdam'da Mikro Kosmosu Keşfetmek Micropia

Amsterdam’da Mikro Kosmosu Keşfetmek: Micropia

Amsterdam’ın özgürlükler şehri olduğu aşikar. Dünyanın birçok yerinden gezginler, kozmopolit yapısı, esnek politikaları ve Avrupa’nın ünlü kulüplerini bünyesinde barındıran Amsterdam gece hayatı için buraya geliyor. Evet, Amsterdam’ın sunduğu çılgın eğlenceleri göz ardı etmek olanaksız fakat bu şehrin kesinlikle kaçırılmaması gereken bir bilim ve kültür yönü de var.

Bilgiye Doymanın En Eğlenceli Yolu: Amsterdam

Amsterdam Micropia

Müze kelimesini duyunca sıkılanlardansan Amsterdam senin kişiliğini değişecek diyebiliriz. Neden böyle diyoruz? Amsterdam’ın gezilmesi gereken müzeleri bir başka da ondan, görmeden bilemezsin!

Amsterdam’a gitmenin en ucuz yolu tabii ki Pegasus’tan geçiyor. Amsterdam uçak biletini ne kadar erken rezerve ödersen tatil bütçen o kadar ekonomikleşiyor; ekonomik uçak biletini şimdiden ayır ve sonra buraya dön. Sana hayatında görüp görebileceğin en ilginç müze olan Micropia’dan bahsedeceğiz.

Görünmeyeni Görünür Kılmak: Micropia Gezisi

Micropia Gezisi Amsterdam

Micropia nedir sorusunun en basit cevabı, mikro organizmaların dünyasını içeren bir müze olduğu ve farklı odalara kurulmuş mikroskop ve ekran sistemleri sayesinde en küçük canlının bile burada görülebildiği. Amsterdam’da yapılması gereken şeylerin ilk sırasına bile Micropia’yı koyabilirsin; kendini standartların dışında ve bilgiye aç bireylerden sayıyorsan.

Micropia Nerede, Oraya Nasıl Gidilir?

Micropia Nerede Amsterdam

*Görsel Micropia resmi Facebook sayfasından alınmıştır.

Micropia, Amsterdam’ın merkez bölgesinde, Artisplein’e konumlanmış. Toplu taşımayı kullanarak gideceksen merkez istasyondan 9 ve 14 numaralı tramvaya bin “ARTIS” durağında in. Bu durakta görevlilere sorarak müzenin yerini öğrenebilirsin.

Micropia’ya Gitmen İçin 4 Sebep

Micropia'ya Gitmek için 4 Sebep

Yeni Bir Bakış Açısı Kazanacaksın: Tek hücrelilerin dünyası, bildiğin her şeyden çok farklı; çok daha ilginç. Milyonlarca türü olan mikropların yapıları, rutinleri ve görünümleri sana yeni bakış açıları kazandıracak. Sağlık, bilim, gıda ve geri dönüşüm konusunda bildiğimiz birçok şey; gelecekte mikroplar sayesinde değişecek gibi görünüyor. Amsterdam Micropia gezisiyle sen de bu gelişimin ön sırasında duranlardan olacaksın.

Micropia İç Görünüm

*Görsel Micropia resmi Facebook sayfasından alınmıştır.

Seninle Ortak İlgi Alanları Olan İnsanlarla Tanışacaksın: Micropia, her gün binlerce bilim aşığı tarafından ziyaret ediliyor. Burada hayat boyu sürecek dostluklar kurabilirsin çünkü hepimiz biliyoruz ki

-Bir yerlerde inanılmaz bir şey, keşfedilmeyi bekliyor.

Carl Sagan

Avrupa’nın En Yenilikçi Müzelerinden Birini Keşfetmiş Olacaksın: Şimdi dürüst olalım, bir şeyi “ilk” keşfetmenin hazzı çok başka. Dünyada milyarlarca insan ve sayılamayacak kadar çok mikrop varken sadece tek bir mikrop müzesi var, o da Micropia.

Mikropların Gücünü Keşfedeceksin: Soluduğun oksijeni, sadece bitkilerin üretmiyor. Dünyadaki oksijen karbon döngüsünün yarısını mikroplar yapıyor! Micropia’da seni bu tür aydınlatıcı bilgilerden çok daha fazlası bekliyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...