Amman'a Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Amman’a Gitmeden Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Orta Doğu’nun neredeyse her şehri ayrı bir hikaye… Yüzyıllar öncesinden kurulmuş, geçmişi ve bugünü ziyaretçileriyle paylaşan ve onları büyüleyen şehirleri keşfetmenin verdiği haz az rastlanır bir şey. İşte, o şehirlerden biri de Ürdün’ün başkenti Amman. Amman, ön yargılarını yıkabilecek kadar güçlü bir şehir. Yollara koyulmayı planlıyorsan ucuz uçak bileti için Pegasus uçuşları seni bekler. Yalnız oraya gitmeden, Amman’da gezilecek yerlerin tozunu attırmadan önce bilmen gerekenler var. Böylece şehirde daha keyifli vakit geçirebilir ve daha rahat gezebilirsin. Merak etmene hiç gerek yok, biz onları da senin için derledik.

Binicilik Oldukça Popüler

Ürdün için at biniciliği bir spor değil, bir yaşam biçimi. Bu nedenle Amman’da, bu alanda hizmet veren pek çok kulüple karşılaşman mümkün. Uzaktan bakmayıp bu kültürü deneyimlemek istersen Amman Havalimanı yolu üzerinde bulunan, Arabian Horse Club ve şehir merkezine konumlanmış Amman Riding Center gidebileceğin iki kulüp.

Düşündüğünden Güvenli

Önce haritada, “Amman nerede?” sorusunun cevabını aramaya başlayacaksın, sonra “Amman güvenli mi?” sorusu peşi sıra gelecek. Amman’ın adı geçince ilk sorulan sorulardan biri bu oluyor. Hiç merak etme, Amman oldukça güvenli bir şehir ve suç oranı, ülkenin genelinde olduğu gibi, oldukça az. Amman’da 24 saat boyunca gönül rahatlığıyla gezebilirsin. Otellerden alacağın konaklama belgesi ve pasaportunu her zaman olduğu gibi yanında taşıman gerekiyor. Ürdün içerisindeyken pasaport ya da konakladığın yeri kanıtlayan bir belge görmek isteyebilirler.

Amman Gece Güvenli

Parfüm, Amman’ın Eskimeyeni

Parfüm, Amman için yüzyıllardır eskimeyen, ikonik bir ürün. Hatta, Ammanlılar bu ürünü kişiselleştirme fırsatı bile sunuyorlar. Şehirde bulunan bazı parfüm dükkanlarına girip seçtiğin esanslarla kendine özel bir parfüm hazırlatabilirsin. Hatta bu seçenek Amman’dan hediye ne alınır sorusuna verilecek muazzam bir cevap olarak da not edilmeli. Amman’a özgü geleneksel bir alışveriş deneyimi ve eşsiz parfüm esansları için Al Balad yürüyüşüne çıkman gerekiyor. Burası tıpkı Kapalıçarşı gibi her zaman kalabalık!

Şehir İçi Ulaşım Pek Gelişmemiş

Evet, Ürdün’de hem şehir içi hem de şehirler arası toplu ulaşım ne yazık ki gelişmiş değil. Gitmek istediğin yere taksiyle ulaşabilirsin. Bu yolu seçersen yapman gereken ise taksicinin taksimetreyi açtığından emin olmak ya da yola çıkmadan önce sıkı bir pazarlık yapmak. Amman tatilinde özgürce gezmek istiyorsan araç kiralamak süper bir çözüm! Bu arada cadde ve sokak isimleri, Amman gezginleri için büyük karışıklık nedeni. Bu nedenle gideceğin yere giderken farklı navigasyon uygulamalarından yardım almanı öneririz.

Amman Antik Kent

Modernlik ve Geleneksellik Ayrı Noktalarda

Şehir, Batı Amman ve Doğu Amman olarak ikiye ayrılıyor. Batı Amman, bugünün ruhuna ayak uydurmuşa benziyor. Zamane kafeler, restoranlar, alışveriş merkezleri ya da sanat galerileriyle karşılaşman mümkün. Doğu Amman ise geleneksel yapılarıyla, eşsiz camileriyle ve tarihi dokusuyla bilinen bir bölüm. Yani Batı Amman’a modern, Doğu Amman’a ise geleneksel izlerin olduğu noktalar denebilir. Son olarak otellerin restoranları da dahil olmak üzere Amman’da gece hayatı hiç bitmiyor ve sabaha kadar işletmelerin bir çoğunu açık görmek mümkün.

Amman seyahatin için Amman ucuz uçak biletini hemen alabilirsin. Üstelik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları altı ay içerisinde doksan güne kadar vizesiz şekilde Ürdün’ü gezebilir

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...