Derinlerin Huzuru: Avrupa’nın En İyi Dalış Noktaları

Rengarenk bir dünya, suyun salınımına göre dans eden balıklar ve sessizliğe ritim tutan kalp atışı sesin… Derinliklere dalma, her insanın mutlaka hayatında en azından bir kez tecrübe etmesi gereken bir eylem.

Neden? Keyifli bir tembellik yapmak varken tatilde derinliklerde maceralar aramak da neymiş? Denemeden bilemezsin çünkü tüplü dalışı ilk kez deneyen insanların ortak kararı: “Bir kere yapıldığında bırakılamıyor” (ki bu yorumu yapanlardan bazıları yüzmeyi sevmiyor bile). Bunun tam nedeni bilinmiyor; belki modern dünyanın insan algılarını rahat bırakmamasından ötürüdür. Belki hayatımız ilk dokuz ayı boyunca zaten derinliklere dalmış olduğumuzdandır. Belki de her ikisidir. Sonuç olarak ölmeden önce yapılması gereken şeyler listene mutlaka ekle: Tüplü dalış.

sualti

Peki, nerede? Türkiye’de hem dalış eğitimi alarak derinliklere dalabileceğin pek çok merkez var ama biz şimdilik çıtayı biraz yükseltiyoruz. Seni Avrupa’nın en iyi dalış noktalarına götürüyoruz; hem de en ucuz Avrupa uçuşlarıyla. Ucuz uçak bileti demek, eğlenceye daha çok bütçe ayırmak demek!   

Yeni bir Dünya Seni Bekler: Avrupa’da Dalış Yapılan Yerler

sualti-mercanlari

Tüplü dalış, trend ismiyle scuba diving nasıl yapılır? Sana gereken sadece basit bir eğitim ve bu da scuba diving yapabileceğin yerlerde zaten veriliyor. Senin için Avrupa’nın en iyi 5 scuba diving noktasını belirledik; üçü ilk kez scuba diving yapacaklar için. Son ikisi ise profesyonellere özel; kendini o noktada görüyorsan işte yeni bir hedef: Avrupa’nın en zorlu scuba diving rotalarını keşfetmek.

The Zenobia, Kıbrıs

sualti

İlk rotamız hem yakın hem de her seviyeden dalgıçlar için ideal. Kıbrıs açıklarında bulunan İsveç menşeli the Zenobia batığı 15 metre ile 42 metre arasında derinlik seviyelerine sahip. Gemi batığından arta kalan kamyonların üzerinde oluşmuş deniz yaşamı, görülmeye değer. O zaman Kıbrıs uçak bileti seni bekler.

Secca Del La Colombara ve Portofina, İtalya

italya-deniz-manzarasi

İtalya, tüplü dalış nedir; ne değildir sorusunun cevabına birçok cevabı olan bir ülke. Burada ister Ustica’da bulunan Secca Del La Colombara batığına dal; ister Portofino’nun arkeolojik alanlarla dolu denizlerine git… İtalya, dalgıçlar için hem deniz yaşamı çeşitliliği hem de kültürel birikim konusunda adeta bir cennet!

Medes Adaları İspanya

denizalti

Akdeniz’de henüz günübirlikçilerin keşfetmediği birçok harika ada var. Bunlardan biri olan Medes Adaları, İspanya’ya bağlı ve el değmemiş doğasıyla dünyanın dört bir yanından dalgıçları kendine çekiyor. Bırak seni de çeksin, burada keşfedebileceğin harika bir deniz yaşamı var.

Lofoten Adaları, Norveç

balina-kuyrugu

Sıcacık Akdeniz denizinde keyifli tüplü dalış rotalarını arkamızda bırakıyoruz. Şimdi sıra gerçek maceralara geldi, Norveç Lofoten Adaları. Burada sulara dalarak görebileceğin birçok batık ve görünümleriyle büyüleneceğin balıklar var. Ayrıca zamanı iyi ayarlarsan Kuzey Işıkları’nı ve katil balinaları da görebilirsin.

Normandy, Fransa

sualti-gemi-enkazi

Tüplü dalış dünyasının yıldızına geldi sıra. Normandiya Çıkarması’nın yapıldığı bölge, günümüzde dünyanın en deneyimli dalgıçlarının uğrak bölgesi. Burası adeta canlı bir İkinci Dünya Savaşı belgeseli gibi. Tanklar, asker kamyonları, yapay limanlar… Normandy, tüplü dalış yapmayı bir adım ileriye götürüyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...