Bahreyn’i Adım Adım Keşfetmenin En Pratik Yolları

 

Bir Orta Doğu ülkesinden beklenmeyecek derecede sakin, Arap şehirlerinde görmeye alışkın olduğumuz kadar zengin bir ada ülkesi Bahreyn. Ayrıca deniz ve çölün kucaklaşmasına sahne olacak kadar ilginç üstelik. Bir bakmışsın çölün ortasına dikilmiş bir alışveriş merkezinde modernizmin doruklarını yaşıyorsun. Çıkışta kendini bir devenin üstüne binip, nargile içmeye doğru gittiğini de görebilirsin. Ardından bir binanın çatı katında bulunan havuzun kenarında güneşleniyorsun… Kısacası Bahreyn zevk verir, alışveriş yaptırır ve bolca şaşırtır. Hazır sıcaklar bastırmamışken Bahreyn ucuz uçak biletlerine göz gezdirmenin tam zamanı! “Yol bilmem iz bilmem” deme, seyahatin için pratikliği baz alan harika bir Bahreyn planlarımız var.

İlk Durak Manama

Bahreyn’de görülecek yerlerin başında başkent Manama geliyor. Manama Bahreyn’in kültür şehri. Kuran’ın Arapça hat sanatı ile yazılmış kopyaları ve çok eski dönemlerden kalma mühürlerin bulunduğu muazzam müze Muharraq Müzesi, küçük kahvehaneler, mimari harikası cami ve kiliseler bu bölgede bulunuyor. Özellikle El Fateh Camii ve Emeviler döneminden kalan Al Khamis Camii’yi görmeden dönme deriz.

Bahreyn Manama

Ziyaretçisinin Rahatını Düşünen Süper Lüks Sanat Merkezi

Laf Manama’dan açılmışken, La Fontaine Sanat Merkezi’nden bahsetmemek olmaz. Çünkü burası şehrin en ilginç ve belki de en görülesi yeri. İçinde çok farklı sanat eserlerini barındıran sanat galerisinin yanında, süper lüks spa merkezleri ve restoranları da barındırıyor. Yani bir yapı içinde bir şehir olarak düşün burayı. Hemen yakınındaki alışveriş merkezleriyle de alışveriş ihtiyacını karşılayabiliyorsun. Hem sanat hem keyfi bir arada sunan La Fontaine Sanat Merkezi, turistlerin en sevdiği merkezlerden biri.

Kitap, Kahve, Nargile

Bahreyn’in ilginç bir ülke olduğunu söylemiştik. Eğitim seviyesi oldukça yüksek. Okuma-yazma zorunluluğu olduğu için nüfusun yüzde 85’i okur-yazar. Hal böyle olunca nargile kafelerin yanında kitap kafeler de dikkat çekiyor. Alışveriş merkezlerinin çevresinde bulunan bu kafelerde kitap okuyup kahveni yudumlarken, nargile keyfi de yapabiliyorsun.

Bahreyn Nargile

Kilit Kelime: Alışveriş

Bir Bahreyn gezisinin olmazsa olmazını söylüyoruz: Alışveriş. Dünyaca ünlü markaların bulunduğu dev alışveriş merkezleri, bu şehir için alışverişin tutku olduğunu gösteriyor. Moda Mall, Gold City, Seef Mall, Bahreyn City Center ülkenin en iyi alışveriş merkezlerinden. Fakat Bahreyn sadece lükse hitap etmez. Çarşıları da bir hayli uygun seçenekler sunar. Hemen her köşe başında rastlayacağın kapalı çarşılarda hesaplı alışverişin tadına varırken, harika hediyelik eşyalar da bulabilirsin.

Bahreyn Alışveriş Merkezi

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...