Bologna Restoranları

Bologna Lezzetlerini Roma ile Yarıştıran 6 Restoran

Roma hiç şüphesiz İtalyan mutfağının medar-ı iftiharı. Lüks restoranları; şirin kafeleri, tatlıcı ve dondurmacılarıyla gerçekten dünya mutfağı ile yarışır. Peki, İtalya’da lezzet söz konusu ise sadece Roma’nın ismi mi ön plana çıkmalı? Muhteşem mimarisi, gizemli atmosferini restoranlara yansıtmış kızıl şehir Bologna, İtalyan lezzetlerinin çıtasını yükselten gizli kahraman. Bologna ucuz uçak biletine sahip olduysan, İtalyan yemeklerinden Uzak Doğu tatlarına kadar geniş bir lezzet skalası bulunan kentin başarılı restoranlarına da uğramalısın. İşte Bologna’nın lezzet sırrını oluştururken, Roma lezzetlerine meydan okuyan o mekânlar.

Le Golosità di Ciao Bella Aurora

Bu sevimli ve küçük lezzet durağı, yerliler arasında favori, gezginler arasında gizli bir mücevher olarak kabul edilir. İtalya’nın geleneksel bayram günlerinde kır evinden çıkma lezzetleri andıran yemekler, doyurucu bir deneyimi garanti eder. Şeflerin usta et seçimleri, özel makarna ve ekmekleri ile eksiksiz bir menü seni bekliyor olacak. Soğuk et ve kızarmış hamur konusunda ne kadar başarılı olduklarının da altını çizmek istiyoruz.

Adres: Via Aristotile Fioravanti, 45/b, 40129 Bologna

Bologna Le Golosita di Ciao Bella Aurora

Trattoria di Via Serra

Bologna halkının sarıp sarmaladığı, gurur duyduğu mükemmel bir seçim, Trattoria di Via Serra. Yerlilerin bu kadar takdirini kazanması, kısa zamanda tüm kent civarında üne kavuşmasına neden olmuş. Ayrıntılı pişirme işlemlerini, iddiasız ve sade bir şekilde sunan restoran, sunumunun sade olmasını lezzetlerine çok güvenmelerine bağlar. Bologna’daki herkes bu konuda hem fikir olacak ki, bu mekân her zaman tıklım tıklım doludur. Bunun için uygun fiyatlı uçak biletlerini ayarlayıp gitmeden önce rezervasyon yaptırman şart.

Adres: Via Luigi Serra, 9, 40129 Bologna, İtalya

Bologna Trattoria di Via Serra

Well Done Fioravanti

Bologna’nın Orta Çağ dönemini andıran sokaklarının aksine, bu restoran geleceğe umutla bakıyor. Dekorasyonu, tarzı ve hizmeti ile şehre enerji katan Well Done Fioravanti’nin kitlesi genelde gençlerden oluşuyor. Dev ahşap masaları, çıplak tuğlaları, yazılı duvarları ve mekânın tam ortasında bulunan dev ağacı ile misafirlerine neşe veriyor. Well Done Fioravanti’nin sırrı ise, kısık ateşte pişirilmiş dana etini bolca kullandığı leziz hamburgerleri.

Adres: Via Aristotile Fioravanti, 37, 40129 Bologna

Bologna Well Done Fioravanti

Fermento

Tuğla duvar, ahşap masa ve düşük ışıklar ile oluşturduğu rahat dekorasyonunu, menüsüne de yansıtan Fermento, hızlı bir öğle yemeği için tercih edilecek en iyi yerlerden. Kaliteli içecekleri, balkabaklı çorbası, makarna menüsü ve sandviçleri ile lezzette hız yakalayan bu mekân, kesinlikle rahatlık ve doğallığın tanımı.

Adres: Via Luigi Serra, 11, 40129 Bologna

Koko Ristorante Giapponese

Japon ve İtalyan mutfağı konusunda farklı bir füzyon ile misafirlerinin karşısına çıkan Koko Ristorante Giapponese, özgün ve çağdaş tarzı ile ışıl ışıl bir restoran. Vitrinlerinde 1980 yılından kalma uçak kalıntılarını sergileyen bu ilginç mekân, misafirlerine açık büfe hizmeti sunuyor. Eğer bir restorandan beklediğiniz çeşitlilikse, işte burası sizin mekânınız.

Adres:  Via Ferrarese, 119, 40128 Bologna

Bologna Koko Ristorante Giapponese

El Greco Ristorante

İtalyan, Uzak Doğu ve şimdi de Yunan mutfağı… El Greco Ristorante, Yunan mutfağının Bologna temsilcisi. Balık üzerine kurulmuş lezzetleri hafif salatalarıyla sunan El Greco Ristorante, şehir içinde bulunan klasik yemeklerden uzaklaşmak isteyenler için harika bir alternatif.

Adres: Via Nicolò Dall’Arca, 51, 40129 Bologna

Bologna El Greco Ristorante

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...