Sherlock Baker Street Tabelası

Londra’da Sherlock Holmes Turu

Sir Arthur Doyle, 1887 yılında Sherlock Holmes’a hayat verdiği zaman bir kült yarattığının farkında mıydı bilemeyiz ama şu artık bir gerçek; Londra’nın simgelerinden biri artık Sherlock Holmes ve burada yılın her dönemi Sherlock Holmes turları düzenleniyor.

Londra’da Sherlock Holmes Turu

Dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Londra’da, Sherlock Holmes turları sayesinde insanlar bu gizemli maceranın içine bizzat girebiliyor ve ünlü dedektifimizin gezindiği yerleri keşfedebiliyor. Ufukta bir Londra gezisi düşünüyorsan seni hemen en ucuz Londra uçak bileti sayfasına yönlendirelim. Sonra buraya dön, Londra’da Sherlock Holmes turu yapacağız!  

Modern Zamanların Sherlock’u: Benedict Cumberbatch

Kendine has yakışıklılığı ve cezbedici İngiliz aksanıyla Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı bu ultra zeki ve gözlemci dedektif birçok kez sinemaya aktarıldı; dergilere karakter, yazarlara ise ilham kaynağı oldu.

Londra’da Sherlock Holmes turlarına katıldığın takdirde dizinin yıldızlarıyla tanışma imkanın oluyor. Londra gezinde toplu bir tura katılmak istersen Brit Movie Tours aracılığıyla bunu gerçekleştirebilirsin. Londra’yı tek başına keşfedeceksen Sherlock Holmes turunu kendin kurgulayabilirsin. İşte yapman gerekenler.

221 B Baker Street: Sherlock Holmes Müzesi

Sherlock Holmes Müzesi

Kaynak

Sherlock Holmes’un adresi 221 B Baker Street, gerçekten var. Londra’da metroyu kullanıp Baker Street durağında inince karşına bir Sherlock heykeli çıkacak, sağından devam et; 221 B Baker Street ve Sherlock Holmes Müzesi karşında!

Sherlock Holmes Müzesi’nde Londra’nın en ünlü dedektifi hakkındaki her şeyi öğrenebilir ve kendine ömür boyu saklayabileceğin bir hatıra hediyesi alabilirsin. Müzenin girişi ücretli. Sherlock Holmes Müzesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsin.

St. Bart’s Hospital Museum (St. Bart Hastanesi ve Müzesi)

Sherlock St. Bartholomews Hastane Müzesi

Kaynak

Londra’nın en eski hastanelerinden biri olan St. Bartholomew Hospital, Sherlock Holmes ve Dr. Watson’ın ilk kez karşılaştığı yer. Holmes ve Watson’a araştırmalarında yardımcı olan Molly Hooper, hastanenin patoloji laboratuvarında asistanlık yapıyor. Eski ve heybetli mimarisiyle göz okşayan hastaneyi görmek için West Smithfield bölgesine gitmelisin.

Russell Square Gardens

Sherlock Russell Square Gardens

Sherlock’un ilk sezonunda karşılaştığımız Russell Square Gardens, Londra’nın en huzurlu yerlerinden biri. Dr. Watson arkadaşı Mike Stanford ile kahve içerken ilk kez Sherlock Holmes adını burada duymuştu. Russell Square Gardens’a gitmek için Russell Square bölgesine gitmen gerekiyor. Burada görülecek çok şey var.

Londra’da Sherlock Holmes turunu genişletmek istersen görebileceğin diğer yerler Tower 42, Irene Adler’s House (Irene Adler’in Evi), Battersea Power Station (Battersea Elektrik Santrali), Buckingham Sarayı ve Waterloo Köprüsü…

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın