Binlerce Gezgin Tek Bir Soru: Viyana’da Nerede Yemek Yenir?

Bavulun hazır, otel rezervasyonu ve Viyana ucuz uçak biletini ayarladın, gezi programın da tamam. Her şey hazırken, aklına Viyana’da ne yiyip içeceğin takıldı. Haklısın, zengin mutfağı ile bilinen bir ülkede yaşadığımız için diğer ülkelerde de aynı performansı arıyoruz. Bu yüzden bizim için lezzetler çok önemli. Ama bütçene uygun bilet ile rotan Viyana ise bu sorunu yaşamayacaksın. Çünkü bu soru işaretleri seyahatini gölgelemesin diye senin için öğün öğün plan yaptık.

Kahvaltıda Palmenhaus

Kahvaltıda Palmenhaus

Sana eşine Avrupa’da çok sık rastlayamayacağın bir haber verelim; Viyana tam bir kahvaltı ustası. Bu yüzden önereceğimiz harika kahvaltı salonları var. Bir serada kahvaltı yapıyormuşsun hissi verecek olan Palmenhaus’tan ayrıca bahsetmek istiyoruz. Bu restoran şehrin en iyi kahvaltı tekliflerini sunar. Viyana Devlet Operası’na ve Milli Kütüphane’ye çok yakın olan bu kahvaltı salonu rafadan yumurta, jambon, meyve ve hububatlar’dan oluşan klasik Avusturalya kahvaltısının en gözde lezzetlerini barındırır.

Adres: Burggarten 1, Viyana, Avusturya

Öğle Saatlerinin En Lezzetli Menüsü; Steirereck

Steirereck

Viyana’da özellikle öğle yemeği denince akla gelmekte çok başarılı olmuş restoranların basında Steirereck gelir. Viyana’da elinin lezzeti ile ünlenmiş Heinz Reitbauer’in mucizevi tarifleri ile bu yemekler, geleneksel lezzetlere ayrı bir hava katar. Öğle yemeği için en popüler seçim ise restoranın en sevilen lezzeti, Alakart. Teras ve bahçesinde deneyeceğin eşsiz lezzetlere ev yapımı ekmek ve peynirler de eşlik ettiğinde akşama kadar acıkman neredeyse imkânsız. Bizce bu mekân bu kadar ünlü olmayı sonuna kadar hak ediyor.

Adres: Am Heumarkt 2A / im Stadtpark, Viyana, Avusturya

Tatlı ve Kahve Zamanı Geldiyse Hewelka’ya Gidiyoruz

Hewelka

Çok gezdin, çok dolaştın. Şimdi biraz tatlı ve kahve zamanı. O zaman sana Viyana’nın gizemli atmosferine devam edebileceğin nostaljik bir kafe önerimiz olacak. 1930’lu yılların Viyana’sını yansıtan Hewelka’dan bahsediyoruz. Zamanında yazarların ve aydınların ziyaret ettiği bu kafe, şimdi yerini öğrenci ve seyahatçilere bırakmış. Ahşap süslemeler, yüksek tavan ve boydan boya pencereleri ile ünlü bu kafede, sütlü kahvenin yanında çikolatalı kek ya da kipferl sipariş edebilirsin.

Adres: Österreich, Dorotheergasse 6

Akşam Yemeği İçin Figlmüller

Figlmüller

Şnitzel sevmiyor olanlara bir sorumuz var, peki ya Viyana şnitzeli? Avusturya mutfağının en ünlü lezzeti şnitzel ile Viyana’da tekrar tanışmalısın. Bunun için sana Figlmüller Restoran’ı önereceğiz. Öyle lüks bir restoran değil burası. Ama cömert servisi ve lezzetli etleri ile kendini kapısında bulunan insan kuyruğunda bulabilirsin. İçeriye girdiğinde seni yeşil rengin ağırlıklı olduğu ferah fakat nostaljik bir hava bekliyor olacak. Gelecek olan şnitzel tabağının yanında, semizotları ile süslenmiş patates salatası istemeyi unutma.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...