Katalonya’nın Sırlarla Dolu Orta Çağ Köyleri

Katalonya, İspanya’ya bağlı özerk bir bölge. Hatta Avrupa’nın en özerk bölgesi unvanına da sahip. İçinde Barselona’nın da bulunduğu birçok önemli kenti barındırıyor. Tabii Katalonya’yı Katalonya yapan tek özellik sadece Barselona değil. Mesela dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek muhteşem köyler de var burada. Orta Çağ gizeminden, Heidi mutluluğuna birçok güzelliği barındıran bu köylere ulaşım çok kolay. Tek yapman gereken listedeki köyleri araştırmak ve Barselona ucuz uçak biletini aldıktan sonra bu köylere de zaman ayırmak.

Besalu

Besalu

Şüphesiz Katalonya’nın en iyi korunmuş antik şehirlerinden biri Besalu. Bu köy, Orta Çağ boyunca önemli bir merkez oldu. Fluvia adı verilen olağanüstü bir nehir ile gizemli surları köyün siluetini oluşturuyor. 12. yüzyılda inşa edilen Romanesk Köprüsü de bir başka görülesi yapı. Besalu Köyü’nün sokakları için de ayrı başlık açabiliriz. Dar Arnavut kaldırımlı muhteşem sokakları romantik yürüyüşler yapmanı sağlarken, yine aynı sokaklar harika fotoğraflar çekmen için büyük bir fırsat sunar.

Rupit

Rupit

Orta Çağ denince aklına gelen o gri ve gizemli havayı unut gitsin. Rubit, bir Orta Çağ köyü evet ama bu devrin en şirin halini gösterecek kadar da renkli. Şelaleleri, rengârenk çiçekleri, gri surlara sevimli bir hava katıyor. Doğal manzarası ve antik yapılarının yanında yerel restoran ve dükkânları ile Rupit, daha çok bir tatil kasabasını andırıyor.

Peratallada

Peratallada

Eski ile yeninin karışımını en iyi gösteren köylerden biri kesinlikle Peratallada. “Oyma kaya” anlamına gelen bu köyün evleri tahmin edildiği üzere oyulmuş evlerden oluşuyor. Yani aslında bu evler önceden birer kayaydı. Sanatsal mağaraları ve kaleleri yanı sıra modern restoranları ile dikkat çeken Peratallada, başlı başına ucuz uçak bileti fiyatlarıyla Katalonya’yı ziyaret etme sebebi.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Aslında müthiş bir doğa olayının tam da üstüne kurulmuş eşsiz, küçük bir köy burası. Castellfollit de la Roca, volkan patlamasıyla beraber lavların şekil verdiği bir bazalt kayalığa tünemiş. 50 metre yükseklikte bulunan bir kayanın üstüne yuvalarını inşa eden insanlar düşün. Bu köyden aşağı bakmak büyük cesaretken, yaşamak bizce çok başka bir çılgınlık. Sadece 1 km olan bu köyü keşfetmek, kesinlikle en ilginç seyahat deneyimlerinden biri olacak.

Hemen Barselona’ya Bir Bilet Al

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...