Alanya Tatilini Unutulmaz Kılmanın 5 Yolu

Alanya Tatilini Unutulmaz Kılmanın 5 Yolu

Akdeniz denince aklımızda direkt olarak beliren bir tatil alternatifi Alanya. Her yaz, sayısız insan ucuz uçak bileti alıp Alanya’nın huzuruna doğru uçuşa geçiyor. Bu insanların bir bildiği var elbet. Ama sen daha fazlasını bil ve bu önerilerimizi dikkate al. Yaz tatilini Alanya ile şenlendirmeye hazırsan, başlayalım.

Biraz Gizem Biraz Sağlık; Damlataş Mağarası

Bunu sana ilk söyleyen biz değilizdir. Damlataş Mağarası Alanya’da çok meşhur ve bu popülerliği sonuna kadar hak ediyor. İçerdeki hava sıcaklığının yaz-kış 23 derecede sabit olmasının ve %98 nem oranının etkisiyle yağmur sularının tavandaki yarık ve boşluklardan damla damla birikmesi sonucu oluşan mağaranın denize sıfır konumu onu daha da mükemmel kılıyor. Doğanın tek başına ne harikalara sahne olacağına kanıt olan bu mağaradaki dev sarkıtlar, solunum yolu rahatsızlığı çeken astım ve bronşit hastalarına iyi geliyor. Bu bir söylenti değil. Zamanında bu konu üzerine doktorlar ve kimyagerler sıkı çalışmalar da yapmış.

Alanya Tatili Damlataş Mağarası

Bir Gününü Ona Ayır; Alanya Kalesi

13. yüzyılda Selçuklu Hanedanı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Alanya Kalesi ziyaretinde, kendini hummalı bir kültür gezisi içinde hissedebilirsin. Bir açık hava müzesi olan bu kale için belki de tüm gününü ayırmalısın. Çünkü kalede esrarlı zindanlar, muhteşem bir cami, bedesten ve deniz fenerleri yer alıyor. Üstelik burası oldukça özel. Çünkü bu kale günümüze kadar korunabilmiş Türkiye’nin tek Selçuklu kalesi. Bak burası önemli. Selçuklu tarihini sana en iyi Alanya Kalesi anlatabilir.

Alanya Tatili Alanya Kalesi

Millet Plaj Görsün; Kleopatra ve Doğu Plajı

Damlataş Mağarası’nın hemen önünde yer alan Kleopatra Plajı, yerli ve yabancı turistlerin fotoğraflarına konu olan mavinin en güzel tonudur. Bu plaj, Akdeniz kıyılarının belki de en iyi plajı. Alanya’nın sahil şeridi genelde taşlıklardan oluşur ama bu plajdaki incecik ve ışıl ışıl kumlar sana ne kadar iyi bir seçim yaptığını kanıtlayacak. Alanya’nın en iyi plajlarından biri ise Doğu Plajı. Kleopatra’ya göre daha sakin olan bu plaj, Alanya yarımadasından başlar ve doğu da Gazipaşa’ya doğru yaklaşık 40 km boyunca uzanır. Bu plajın adını Keykubat Plajı olarak da duyabilirsin. Seni orada begonviller, serin deniz suyu ve tertemiz kumlar bekleyecektir.

Alanya Tatili Kleopatra ve Doğu Plajı

Bir “Ne Eğlendik Ama” Fikri; Dalga Sörfü

Biraz önce bahsettiğimiz gibi, Alanya’nın sahilleri kusursuz. Bu pırıl pırıl sular, tadına doyulmaz bir maceraya da ev sahipliği yapıyor. Turnuvaların ilk akla gelen ismi olan Alanya’da sen de rüzgâr sörfü yaparak tatiline macera katabilirsin. Sörf yapmayı bilmiyorsan asla çekingen davranma. Çünkü Alanya’da fazlasıyla sörf dersi alabileceğin eğitim merkezleri var. Bu sporu sana çok kısa bir sürede öğreteceğini iddia eden okullar da bulunuyor. Bizce şansını bir dene.

Alanya Tatili Dalga Sörfü

Alanya- Kalp -Akdeniz Mutfağı

Bol zeytinyağlı salatalar, hafif yemekler ve lezzetli balıkların özeti Akdeniz Mutfağı ise bunu en iyi deneyimleyeceğin bölge de kesinlikle Alanya. Alanya turistlik bir bölge olmasına rağmen yerel lezzetlerinden asla ödün vermez. Şık restoranlarda da, sokaklarında bulunan minik lokantalarında da yerel lezzet hassasiyeti geçerlidir. Git ve bol bol şepit, kırtakı, ilibada sarması ye. Bu tatlar tatilinin en doyumsuz ayağını oluşturacak.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...