• Ana Sayfa
  • Basel
  • Biraz İsviçreli, Biraz Alman, Biraz da Fransız: Basel
Basel

Biraz İsviçreli, Biraz Alman, Biraz da Fransız: Basel

Bunaltan yaz sıcaklarına mükemmel bir alternatif, Avrupa seyahatidir. Ve Avrupa seyahatinize başlamak için en uygun noktalardan biri de Basel’dir. Çünkü hemen İsviçre, Fransa ve Almanya sınırında bulunan bu şehir, Avrupa’nın minik bir özetini sunar size. Mimarisiyle, kültürü ve insanlarıyla tam bir Avrupalıdır. Bir ekonomik Basel uçak bileti, size aynı anda 3 ülkeyi birden tanıma fırsatı tanır. Küçük bir şehir olduğuna sakın aldanmayın, gezilecek yerler listesi oldukça uzun.

Tarihi Bölge

Basel Munster

Orta Çağ havasını soluyacağınız sokakları ve meydanlarıyla, Eski Basel bölgesi, uçak biletlerinizi aldıktan sonra gezi listenize eklemeniz gereken ilk yer. Andreasplatz, Spalenberg or Petersgasse meydanlarıyla birlikte, her köşesinde muhteşem bir manzaranın sizi karşıladığı bu tarihi bölgede birçok müze çıkacak karşınıza.

Rathaus

Basel Rathaus

Rathaus, yani bilinen adıyla belediye konağı, bildiğiniz hiçbir belediye binasına benzemiyor. Rönesans döneminden kalma bir sarayın yenilenmesiyle ortaya çıkarılmış bu muazzam bina, her göreni kendisine hayran bırakıyor. 14. Yüzyıldan beri burada olan yapıya turistik turlar da düzenleniyor.

Elisabethen

Eğer tarihi yerleri gezmeyi seviyorsanız, hemen bir Basel uçak bileti bakmaya başlayın. Çünkü anlatacaklarımız henüz bitmedi. Elisabethen, yani Basel’in ilk Protestan kilisesi, İsviçre’nin neo-Gotik tarzını en iyi şekilde yansıtan yapılardan biri. Reform’un ardından, 1800’lü yıllarda inşa edilen kilise, şehrin en çok ziyaret çeken yerlerinden.

Münster Katedrali

Basel Munster Katedrali

Gökyüzüne uzanan ikiz kuleleri, kırmızı duvarları, rengarenk çatısı ve gotik ve romanesk üslubu bir araya getiren mimari yapısıyla mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor Münster Katedrali. Katedralin içinde ise dünyaca ünlü Rönesans hümanisti Erasmus’un mezarı yer alıyor.

Ren Nehri

Basel Ren Nehri

Sıcaklardan şikayet edeceğiniz an aklınıza Ren Nehri’nin kıyıları gelsin. Bir öğleden sonra yürüyüşü için Basel’in en ideal rotasını sunan nehir, ferahlamak isteyen Basellilerin de en uğrak noktalarından biri. Hatta havalar iyice ısındığında nehre girip serinleyen şehirlileri bile görebilirsiniz. Yüzme kıyafetleriniz yanınızda bulunsun.

Basel Hayvanat Bahçesi

Basel Hayvanat Bahçesi

Hemen şehir merkezinde bulunan hayvanat bahçesi. Basel’de görülecek yerler içinde çocuğunuzla birlikte keyifli vakit geçirebileceğiniz en güzel adres. Özellikle nesli tükenmekte olan hayvanlara özel bir yer ayırmış olmaları ise daha önce hiç görmediğiniz ve belki de bir daha göremeyeceğiniz hayvan türlerini gözlemleme olanağı sağlıyor. Kangurular, aslanlar, goriller… Piknik alanına örtünüzü serin ya da içeride yer alan restorana geçin ve buraya bir tam gününüzü ayırın deriz.

Basel Kağıt Müzesi

Eğer kitap kaleme düşkün, mürekkep kokusuna aşık bir gezginseniz, Basel müzeleri arasında özel bir adres sizi
bekliyor: Basel Kağıt Müzesi.
 Kağıdın yapım aşamasından, kitap ciltlemeye, orijinal yazılardan baskı teknolojilerine kadar tüm tarihi süreci gözler önüne seren müzede, aynı zamanda kendi kağıdınızı kendiniz de yapabiliyorsunuz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...