Bologna Kaçamağı

Yaz Alışverişinde Bir Bologna Kaçamağı

İtalya’nın saklı hazinesi, Orta Çağın mirası… Bologna’nın ara sokaklarında keşfedeceğiniz birçok hazine bekliyor sizi. Tarihi yerlerini gezerken ya da sadece yolda yürürken birden karşınıza çıkan küçük dükkanlara kulak verin. Çünkü burada, artık klişeleşmiş turistik eşyaların çok ötesine uzanan şeylerle karşılaşacaksınız. Tarih, kültür ve sanat kokan Bologna için uygun uçak biletinizi hemen ayırtın ve dönerken getireceğiniz hediyeler için bavulunuzda yer açın.

Zinelli Casa

Zinelli Casa Bologna

İtalyan kumaşları için bu işin ustası bir yer arıyorsanız, adresiniz Zinelli Casa. Via Caprarie’de, Mercanzia’nın hemen karşısında yer alan dükkan, 1937’den beri Zinelli ailesinin. Ev tekstillerinden, giysi kumaşlarına kadar birçok tekstil ürünü sunan dükkanın büyük pencerelerinden dışarı taşan rengarenk görüntüler mutlaka dikkatinizi çekecek.

Borbonese
Derinin klasik İtalyan tarzı Barbonese’de… Rossi ailesinin sahip olduğu bu dükkanda, 19. yüzyıldan beri üretim hiç durmamış durumda. Via Rizzoli’de yer alan Barbonese’de hem size hem de sevdiklerinize alabileceğiniz birçok kaliteli ürün bulacaksınız.

Cacciari e Salvati

Cacciari e Salvati Bologna

Via Drapperie’de, bir Rönesans binasının avlusunda yer alan Cacciari e Salvati’nin gizli saklı bir yerde olduğuna bakmayın. Kabuğuna gizlenmiş bir inci gibi, seçkinliğini fark edecek misafirlerini bekliyor çünkü. Vintage saatlerden, zarif mücevherlere kadar birçok mücevhere ev sahipliği yapan dükkan, tam üç kuşaktır hizmet veren köklü bir yer.

Pezzoli
Damak tadına ve özellikle İtalyan mutfağına düşkün olanların adresi, Pezzoli. Via S. Stefano’da, Orta Çağ mimarisinin bozulmadan korunduğu bir binada bulunan Pezzoli’de zeytinyağından tatlılara, konserve ürünlerden klasik İtalyan içeceklerine kadar birçok lezzet sizi bekliyor.

Martino Design
İç dekorasyon, mobilyalar ve süs objeleri için özel tasarım ürünler sunan Martino Design, yurt dışına açılacak kadar nam salmış özel bir yer. Uluslararası sanatçıların eski eşyalara yeni bir ruh verdiği bu dükkandan yapacağınız alışverişler, evinize de yeni bir soluk katacak. Adres ise Via Canonica.

Cosetta Corticelli Calzature

Cosetta Corticelli Calzature Bologna

İtalya demek, moda demek. Bologna uçak bileti aldıktan sonra, sizi klasik bir İtalyan ayakkabısı almaktan ne geri tutabilir ki? Hemen Via Canonica’da yer alan Cosetta Corticelli Calzature’ye gidin ve Bologna’nın usta ellerinde şekillenen bu geleneksel tasarımlara bir göz atın. Babasan oğula, usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar çalışmalarını sürdüren aile, özellikle kadın ayakkabılarında oldukça iddialı.

Arteggiando sas di Francesca Taino e C.
Via del Carro’da, hemen şehir merkezinde yer alan bu dükkan, el yapımı İtalyan ürünleri alışverişiniz için uğramanız gereken ilk yerlerin başında. Bologna’ya özgü tasarımların yanında, mücevher, heykel, kukla, resim, antika eşyalar gibi birçok farklı tarzda ürün bulmanız mümkün.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...