Çevreci, Sağlıklı ve Duyarlı: Londra’nın Organik Restoranları

Fish&chips’i unutun! Hazır gıdaları, katkı maddelerini, bütün lezzetine rağmen zararı faydasından daha çok olan yemekleri de… Şimdi Londra’nın en sağlıklı, çevreye ve insana en duyarlı restoranlarıyla tanışacaksınız. Malzemeler organik, çalışanlar güler yüzlü… Sürdürülebilir yaşamı bir ucundan tutmayı başaran bu restoranlar, ekonomik Londra uçak bileti ile keşfettiğiniz en güzel şey olacak!

Grain Store

Grain Store

Grain Store’da etler de, sebzeler de aynı öneme sahip. Menülerinde yer alan neredeyse bütün etlerin organik olmasına özen gösteren restoran, sadece bununla da kalmıyor. Teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanarak, enerji tüketimini her daim takip altında tutuyorlar. Filtrelenmiş sudan elde ettikleri kazancın yarısını ise yardım kuruluşlarına bağışlayacak kadar da cömertler.

Clerkenwell Kitchen

Clerkenwell Kitchen

Bu restoranın kapısından girer girmez içinizin ferahlayacağını garanti edebiliriz. Sade ve özenli dekorasyonunun kattığı havanın yanında, menüsünde yer verdiği yemekler de ayrı bir cazibe konusu. Yemeklerde kullanılan etlerin hepsi serbest dolaşan hayvanlardan elde ediliyor ve restoranın iki sahibi, her hafta sebze ve meyve tedarik etmek için tek tek çiftlikleri dolaşıyorlar. Clerkenwell Kitchen’da her şey mevsiminde yeniyor. Sadece hafta içi gündüz açık olduklarını da not düşelim.

Feng Sushi

Feng Sushi

Suşi ve organik kelimelerini yan yana görmeye pek alışkın olmasak da, Feng Sushi bize bunu nasıl olduğunu gayet güzel gösteriyor. Restoranda yer alan neredeyse her şey geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılmış. Hatta atık yağlarını bile biodizel olarak kullanabilmek için arıtmada geçiriyorlar. Edamame gibi Asya mutfağına özel malzemeleri elde etmek için ise yerli çiftçilerle anlaşıp, bu arazilerde yetiştiriyorlar.

Wahaca

Wahaca

Yiyeceğiniz yemeğin içinde kullanılan malzemelerin nereden geldiğini öğrenmek için Wahaca’nın menüsünü elinize almanız yeter. Etler, sebzeler, hangi çiftliklerde yetiştirilmiş, siz sormadan önünüze sunacak. Birçok yardım kuruluşunu desteklemelerinin yanında, restoranın içindeki her şeyi de geri dönüştürülmüş malzemelerden elde etmeye çalışıyorlar.

The Three Stags

The Three Stags

The Three Stags’de ithal sebze meyve bulmanız imkansız! Her şeyi ülkedeki yerel üreticilerden alan ve bunu yaparken de sürdürülebilirlik ilkesini göz önünde tutan restoran, seçtiği balıklarda bile oldukça titiz. İş yalnızca menüleriyle de kalmıyor. Okulları ve yerel grupları da bulundukları yerde sebze yetiştirmeleri için de teşvik ediyor, çatılarda bahçeler oluşturup hem mini tarlalarında çalışıyor hem de bal üretimi yapıyorlar.

Pegasus ile uçak biletinizi alın, Londra’nın bilinmeyen yüzlerini keşfetmeye devam edin. Tatil planınıza göre Pegasus’la Londra uçak biletinizi Gatwich ya da Stansted’e havalimanlarından herhangi birine alabilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...