Çikolata sevenlere özel seyahat rehberi

Çikolata Sevenlerin Seyahat Rehberi

Tim Burton, her zaman fantastik filmler çekmiyor. Charlie’nin Çikolata Fabrikası elbette birçok konuda fantastik bir film ama dünyada aynı hisleri yaşayabileceğiniz, aynı çikolataları tadabileceğiniz yerler var. Bir tanesini seçip, ekonomik bir uçak bileti bulduktan sonra kendinizi çikolatanın kusursuz tadına bırakabilirsiniz.

Dünyanın en kolay ulaşılabilir mutluluk kaynağı çikolatanın en güzel hallerini tatmak, dünyayı gezmek için harika bir bahane! Tek yapmanız gereken bu bahaneyi değerlendirip yola çıkmak. Bu yolculukta kendinizi Charlie gibi hissedecek, anlatacak birçok hikâye biriktireceksiniz.

Bu yazımızda önce çikolatanın faydalarından bahsedeceğiz, sonrasında çikolatanın şova dönüştüğü festivallere uzanacağız, Avrupa’daki en güzel çikolatacıları gezip müzelerinde vakit geçireceğiz. Haydi başlayalım!

çikolatanın faydaları

Çikolata Müzeleri

Çikolatanın Saymakla Bitmeyen Faydaları

Çikolatanın gerçekten mutlulukla ilgisi olduğunu biliyor muydun? Mutluluk hormonunu tetikleyen çikolata, araştırmalara göre tüketim miktarına bağlı olarak vücudun işleyişine yardımcı oluyor. 

Gelin, çikolatanın faydalarına birlikte bakalım:

  • Kalbi korur.
  • Beyin faaliyetlerini geliştirir.
  • Kolon kanseri riskini azaltır.
  • PMS’i düzenler.
  • Glikoz metabolizmasını artırır.
  • Antioksidan kaynağıdır.

Dünya Çikolata Rotası: Çikolata Festivalleri

Çikolata, Avrupa’nın farklı yerlerinde mutluluk hormonu dağıtmaya festivalleriyle devam ediyor. Her sene aynı tarihlerde düzenlenen festivallere birlikte göz atalım!

The EuroChocolate Perugia – İtalya (13-22 Ekim): İtalyanların lezzet düşkünü olduklarını bir kez daha en tatlı halleriyle kanıtladıkları festival.

Le Salon du Chocolate, Paris – Fransa (28 Ekim-1 Kasım): Paris zarafetinin çikolatayla buluştuğu festival. Yediklerini asla unutmayacaksın.

The Chocolate Festival, Londra – İngiltere (4-5 Aralık): İngiliz kültürü, leziz kahveler, özel çaylar ve binlerce çeşit çikolatayla mutluluk dolu bir festival alanı.

ChocolART Stuttgart, Tübingen – Almanya (5-10 Aralık): Elbette Belçika’nın çikolata konusunda yeri ayrı, ama Almanlara da haksızlık yapmamak lazım. Tübingen, doğasıyla olduğu kadar çikolatasıyla da bir cennet!

Avrupa’da Mutlaka Ziyaret Etmen Gereken Çikolatacılar

Seyahat planı yaparken lezzetli çikolataların yapıldığı kakao kokulu dükkanlara rotanı çevirmek istersen senin için güzel alternatiflerimiz var. Dilersen Avrupa seyahatine çıkmadan önce önerdiğimiz duraklara göz atabilirsin. 

Montezuma’s, Londra – İngiltere

Bir çift tarafından işletilen çikolatacıda mutlaka limonlu çikolatayı dene. Fikri bile başını döndürdü değil mi? İngiltere’nin büyüleyici şehri Londra’ya gidersen bu dükkana doğru bir rota oluşturabilirsin.

Londra Uçak Bileti Ara

Angelina, Paris – Fransa


Bir dönem Coco Chanel ve Marcel Proust tarafından işletilen Angelina’da mutlaka bir African sıcak çikolata denemelisin. Hem yerel halk hem de turistler için Paris’in favorisi! Kruvasan ve kahve denemelerinden sonra buraya da bir şans vermeni öneriyoruz.

Paris Uçak Bileti Ara

Rausch Schokoladenhaus, Berlin – Almanya

Çikolatanın ne hallere geldiğine inanamayacaksın. Çikolatadan Titanic bile bulunan kafede, devasa boyutta bir çikolata şelalesi akıyor. Berlin’de çikolata krizini dindirmek istersen mutlaka buraya uğramalısın. Bu bohem şehrin sokaklarında doyasıya gezmen için ucuz Berlin uçak biletini aşağıya bırakıyoruz. 

Berlin Uçak Bileti Ara

Çikolata Dükkanı, Moda, İstanbul 

Çikolata Dükkanı’na git ve bir tane Asuman siparişi ver. Üzerinde bıraktığı etki seni sık sık Çikolata Dükkanı’na geri getirmeye yetecek. İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Moda’nın sokaklarında gezdikten sonra tatlı bir mola vermek istersen burayı denemeni öneriyoruz.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Chocolate House, Lüksemburg  

Elmalı milföy tatlısı ve yanında sıcak çikolata, dünyayı ve hayatı bin kat daha fazla sevmeni sağlayacak. Burası aynı zamanda Lüksemburg’un en popüler kafesi. Dilersen öncesinde bir Frankfurt gezisi yapıp sonrasında refah seviyesi hayli yüksek olan bu zengin kenti ziyaret edebilirsin. 

Frankfurt Uçak Bileti Ara


Geiranger Sjokolade Stranda, Norveç 

İskandinavların tatlı konusunda ne kadar başarılı olduğunu herkes bilmez. Giden ve araştıran bilir. Eğer hiçbir şey bilmeden gidiyorsan Geiranger Sjokolade’de yiyeceğin Blue cheese çikolata, ne kadar başarılı olduklarını anlamana yetecek. Burası Oslo’ya hayli uzak bir noktada. Norveç turu yapacağım diyorsan rotana bu durağı de ekleyebilirsin.

Oslo Uçak Bileti Ara

Çikolata Yolculukları Müzeleri ve Evleri

Festivaller ve çikolata dükkanlarından bahsetmişken çikolata müzelerinden bahsetmemek olmaz. Haydi gel, biraz da çikolatanın yapım aşamalarına ve sanat haline bir göz atalım.

Amadei, Toskana – İtalya

Dünyanın en prestijli çikolataları olarak anılıyor Amedei’deki çikolatalar… Önce çikolata turuna katıl ve kentin çikolatasını yakından tanı. Daha sonra da tatma eğitimine katılabilirsin. 

İtalya Uçak Bileti Ara

Çikolata Tiyatrosu, Avusturya 

Zotter markasının bir fabrika turu bulunuyor. Çikolata tiyatrosu, kakao sineması, interaktif oyunlar ve sınırsız bedava çikolatalarla hayatının en eğlenceli yolculuğuna çıkacaksın. 

Avusturya Uçak Bileti Ara

Çikolata Müzesi – Museu De La Xocolata, Barselona – İspanya


Birçok ilginç İspanyol müzesi gibi Çikolata Müzesi de Barcelona’nın en ilginç yerlerinden biri. Bir bilet aldıktan sonra birbirinden özel çikolata heykelleri ve sergileriyle karşılaşmaya hazırlan. 

Barselona Uçak Bileti Ara

Çikolata Treni, İsviçre

Elbette en güzel çikolatanın toprağı İsviçre’de bir Çikolata Treni bulunuyor. Hem müthiş İsviçre manzaraları arasında harika lezzetlerle yolculuk yapabiliyor hem de yolculuk sonunda Cailler Çikolata Fabrikası’na varıyorsun. Herkesin yola çıkmak, seyahat etmek için bir amacı vardır; ama tartışmasız bu yolculuk en lezzetlisi. 

İsviçre Uçak Bileti Ara

Belçika ve Çikolata Rüyası

Tüm dünyada çikolatanın ustaları olsa da Belçika çikolata konusunda her zaman bir numara. Bunu sana tek tek rakamlarla anlatmak istedik. Böylece en lezzetli çikolatayı nerede yiyebileceğine emin olabilirsin. 

  • Çikolatanın Belçika’daki yükselişi 18. yüzyıla dayanıyor. 
  • 2000’den fazla çikolata dükkanı var. 
  • Her yıl 172 ton çikolata üretiliyor.
  • 10 binden fazla çeşit bulunuyor. 

Dünyanın en kolay ulaşılabilir mutluluk kaynağı çikolatanın en güzel hallerini tatmak, dünyayı gezmek için harika bir bahane! Tek yapmanız gereken, bu bahaneyi değerlendirip yola çıkmak. Bu yolculukta kendini Charlie gibi hissedecek, anlatacak birçok hikâye biriktireceksin.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Hangi Tatlı Nerede Yenir? yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...