Antalya Her Mevsim Canlı Bir Şehir Olduğunun 4 Kanıtı

Antalya Her Mevsim Canlı Bir Şehir Olduğunun 4 Kanıtı

Yaz aylarının kalabalığını, kış aylarının dinginliğine dönüştüren Antalya; doğası, denizi, kusursuz sahilleri ve zengin tarihi birikimi ile Türkiye’nin en önemli turizm merkezi. Çoğunlukla yaz aylarında aktif olsa da, Akdeniz iklimin yumuşak geçen kış havasının avantajı sayesinde yapılacaklar listemiz doluyor, yaz aylarının eğlencesini aratmıyor. Ayrıca kış aylarında ucuzlayan konaklama ve uygun uçak bileti seçenekleriyle de Antalya kış tatili için fazlasıyla ikna edici.

Kısacası Antalya, canlı atmosferini kış aylarında da elden bırakmaz. Uluslararası düzeyde önem taşıyan müzikal, opera, bale, tiyatro, festival gibi kültür sanat etkinlikleriyle yazın cıvıltısının yerini sanatsal doyuma bırakır.

1 – Bitmeyen Keşif: Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya Arkeoloji Müzesi

Hitit, Frig ve Likya dönemine ait heykel ve eserlerin sergilendiği, 4000 yıllık zengin koleksiyonu, yılların tarih birikimi ile UNESCO kültür mirası listesine girmeyi başarmış Antalya Arkeoloji Müzesi, insanlık tarihine uzun yıllar tanıklık yapmış Antalya’nın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ayrıca “Avrupa Konseyi Yılın Müzesi” ödülünü almış olması da, müzenin tarihin izlerini başarılı bir şekilde günümüze taşıdığının bir kanıtı.

2 – Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Antalya Altın Portakal Film Festivali

Sonbahar ve kış aylarının neşesi, Avrupa ve Asya’nın en köklü film festivallerinden biri olan Uluslararası Antalya Film Festivali’dir. Sadece turizm mevsimini değil, Türkiye’nin kültür sanat dünyasını da canlandırır. Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)’nın ortaklaşa düzenlediği festival, 50 yılı aşkındır tüm dünyada yoğun ilgi görüyor. Festivalin ardından düzenlenen Altın Portakal Film Ödülü töreni ile birbirinden başarılı filmler, belgeseller, oyuncular hak ettikleri ödüllere kavuşuyor. Hemen Antalya uçak bileti rezervasyonunuzu yapın, bu sene 29 Kasım-6 Aralık arasında düzenlenecek olan festivali kaçırmayın.

3 – Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Antalya Piyano Festivali

Klasik müzik ve caz bir arada, Antalya’da! Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından 1999 yılından itibaren düzenlenen festival, sadece Antalya’nın uluslararası saygınlığını artırmakla kalmıyor, kış mevsiminin enerjisini de katlayarak yükseltiyor. Her kasım ayında dünyaca ünlü piyano sanatçılarının buluşma noktası haline gelen Antalya, bu sene de 17-28 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor.

4 – Beydağları’nda Kayak

Antalya Beydağlarında Kayak

Antalya ve kayak mı? Birbiriyle tezat bir ikili gibi gözükse de aslında mümkün. Tek yapmanız gereken deniz kenarını bırakıp, Beydağları’nın zirvesine doğru harekete geçmek. Denizden tam 1920 metre yüksekliğe çıkmanız gerek. Saklıkent Kayak Merkezi’ne geldiğinizde yolculuğunuz tamamlanmış demektir. Burada kayak dersi almanız bile mümkün. “Kayağa Antalya’ya gittim” demek için sadece kışın kendini göstermesini bekleyin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...