Enerjik Bir Kahvaltı Seyahat

Daha Enerjik Bir Gezi İçin Kahvaltı Önerileri

Çok gezenlere özel kahvaltı önerilerimizle karşınızdayız.

Yeni yerler keşfetmenin en keyifli yolu, uzun yürüyüşlere çıkmak. Bir şehri en iyi yürüyerek tanırsın diye boşuna söylememiş eskiler. O eskiler bir de kahvaltının öneminden bahsetmiş. Eskiler en iyisini bilir diyerekten bu iki öneriyi birleştirdik ve çok gezenlere özel kahvaltı fikirlerini derledik.

Kahvaltının Önemi Nedir?

Kavaltının Önemi Nedir

Couple eating breakfast outdoors. They are having healthy muesli with Yoghurt and fruit. They also have coffee, juice and toast. They are in a luxury home or hotel.

Kahvaltı fikirlerine geçmeden önce “Ben kahvaltı yapamıyorum.” diyenlere özel bir paragraf hazırladık.

Kahvaltı, uyku sırasında uzun süre boyunca aç kalmış vücudumuzun, güne kaybettiği enerjisini tekrar kazanması ve vücut fonksiyonlarını tam verimle çalıştırabilmesi için hem gerekli hem de önemli bir öğündür.

Cemal Süreya, “Yemek yemek hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama kahvaltının mutlulukla ilgisi olmalı.” derken boşuna konuşmuyordu. Kahvaltı, hormonların düzenli çalışmasını sağlayarak gün içinde enerjik ve mutlu olmanızı sağlıyor. Şimdi gelelim mutluluk sağlayan kahvaltı önerilerimize…

Koşucuların Kahvaltısı: Sebzeli Yumurta

Kahvaltı Sebzeli Omlet

An Italian style Frittata prepared in a cast iron skillet with eggs, broccoli, spinach, bacon, potatoes and mushrooms. Frittatas have Spanish cuisine roots and are similar to omlets and are often a brunch menu classic. Cooking with cast iron is a versatile and generations old way to cook.

Gün boyunca kesintisiz enerjiye sahip olmak ve aynı zamanda yağ oranı düşük bir kahvaltı arıyorsan yumurtanın beyazını, doğranmış karalahana ve avokadoyla karıştırarak tavada zeytinyağıyla kızart. Sebzeleri değiştirebilirsin ama proteini yüksek olanları tercih etmelisin (brokoli, enginar, pırasa, ıspanak vb.)

Asla Yorulmayan Ayaklar için Kahvaltı Fikirleri: Meyveli ve Kuru Yemişli Tahıl

Kahvaltı Meyveli Müsli

ingredients for a healthy breakfast in one dish on wooden background, top view

Marketten pratik bir şekilde bulabileceğin malzemelerle güne enerjik bir şekilde başlayabileceğin kahvaltının formülü: Tahıl+meyve+kuru yemiş.

Bizim sana önerimiz, muz, yulaf ezmesi ve ceviz içini, bal ile karıştırman. Böylece hem tatlı hem de gün boyunca enerjik olabileceğin bir kahvaltıyla güne başlamış olursun. Formüldeki yiyecekleri damak tadına göre değiştirebilirsin.

Bacakları Kanatlandıran Kahvaltı: Meyveli Yoğurt

Kahvaltı Meyveli Yoğurt

Yogurt with granola and fresh blueberries, in glass bowl over old wood background. Vintage effect.

Tabii ki hazır olanlarından bahsetmiyoruz. Güne zinde ve keyifli bir başlangıç için meyveli yoğurdunu kendin yapman gerekiyor.

Hemen tarifi verelim: Yarım bardak süt, ¾ bardak yoğurt, çeyrek bardak böğürtlen ve bir kaşık balı bir kase mısır gevreğiyle karıştır. Mısır gevreği sevmiyorsan meyveli yoğurdunun yanında bol tahıllı ekmek de tüketebilirsin. Bu kahvaltı sana ortalama 350 kalori, 2 gram yağ, 27 gram protein ve 6 gram lif kazandıracak.

Hadi kahvaltın bittiyse, gezi başlasın! Yürünecek daha çok yol var…

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın