Bilime Doyuyoruz: Avrupa’nın En İyi Bilim Müzeleri

Avrupa’nın en iyi bilim müzeleri keşfetmek için yola çıkıyoruz. Uçak biletini aldıysan bavuluna biraz heyecan çokça merak koy; bu müzeler insanın hayata karşı tüm bakış açısını değiştiriyor.

Avrupa’nın en iyi bilim müzeleri hangileridir diye saymak gerekirse:

  • Londra Bilim Müzesi (London Science Museum),
  • Alman Müzesi, Münih (Deutsches Museum),
  • Galileo Müzesi, Floransa (Museo Gelileo)
  • Paris Bilim Müzesi (Cité des Sciences et de l’Industrie)
  • CosmoCaixa-Bilim Müzesi, Barselona (Cosmocaixa Barcelona)

Dünyanın Bilim Merkezi: Londra Bilim Müzesi

Kaynak

Dünyanın en çok ziyaretçi çeken müzelerinden olan Londra Bilim Müzesi, birbirine bağlı birçok bölümden oluşan bir yapı kompleksi. 1857 yılında Kraliçe Viktorya’nın özel ziyaretinden sonra halka açılan ilk bölümü, o dönem içindeki önemli bilimsel icatlar olan buhar makinesi ve ilkel roket modellerinin sergilendiği bir yerdi.

Londra Bilim Müzesi (London Science Museum), günümüzde bilimin her alanıyla ilgili özel sergilere katılabileceğin; bilimdeki güncel gelişmelerden haberdar olabileceğin dev bir yapı. Her gün 10:00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Londra Bilim Müzesi, İngiltere gezisinde bilim tutkunları tarafından mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Adres: Exhibition Rd, Kensington, London SW7 2DD

Almanlara Hayran Olmamak Elde Değil: Münih Alman Müzesi (Deutsches Museum)

Avrupa bilim müzelerinden bahsediyorsak Münih’teki Deutsches Müzesi’ni kesinlikle ayrı bir yere koymamız gerekiyor. Bir günün asla yetmediği müzelerden olan Deutsches Museum, Alman bilim ve mühendislik tarihinin içinde kaybolacağın ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağın bir yer.

Deutsches Müzesi, saat 09:00-17:00 arasında ziyaret edilebiliyor.  

Adres: Museumsinsel 1, 80538 München

Dünyayı Değiştiren İtalyanın Adıyla: Galileo Müzesi

Eğik düzlemde hareket mantığını açıklayarak fizik tarihini değiştiren, bilimsel yöntemin kurucularından Galileo’nun adı, İtalya’nın en iyi bilim müzesinde yaşatılıyor. Floransa’da bulunan Galileo Müzesi, kesinlikle görülmeye değer.   

Rönesans’ın doğduğu yer Floransa, bilim aşıkları için mükemmel bir rota. Özel günler hariç her gün 09:30-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Galileo Müzesi, dünyayı değiştiren zamanlara yolculuk bileti alabileceğin bir yer.

Adres: Piazza dei Giudici, 1, 50122 Firenze FI.

Bir Gün Yetmez: Paris Bilim ve Sanayi Müzesi (Cité des Sciences et de L’Industrie)

Kaynak

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Paris Bilim ve Sanayi Müzesi (Cité des Sciences et de L’Industrie); fen, biyoloji, matematik ve fizik dallarında düzenlenen kalıcı sergileri gezerek yepyeni şeyler öğrenebileceğin bir yer. Bilimsel gelişmelerin güncel olarak işlendiği müzede süreli etkinlikler de düzenleniyor.

Pazartesi günleri hariç diğer günler 10:00-18:00 arasında (pazar günleri 19:00’a kadar) ziyaret edebileceğin Paris Bilim ve Sanayi Müzesi, bilim tutkunları için adeta bir mabet! Paris Bilim ve Sanayi Müzesi’ne gitmek için 7 numaralı metronun Porte de la Villette durağında inebilirsin.

Adres: Cité des sciences et de l’industrie-30, avenue Corentin-Cariou,F-75019

Geek’ler Bunu Beğendi: CosmoCaixa, Barselona Bilim Müzesi

Kaynak

Barselona’ya giden bilim tutkunları, CosmoCaixa’da buluşuyor. Büyük patlamadan bilgisayar çağına, fizik tarihinden mikro yaşama kadar bilimin her alanında hazırlanmış sergi ve etkinlikler katılabileceğin CosmoCaixa, Barselona’da mutlaka gezilmesi gereken yerlerinden biri.

Minyatür bir Amazon ormanında gezinme ya da planetaryumda uzayı keşfetme… CosmoCaixa’ya görülecek çok şey var. CocmoCaixa’ya L7 metrosuna binerek gidebilirsin. Av. Tibidabo durağında inmen gerekiyor.

Adres: Teodor Roviralta, 47-51

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın