• Ana Sayfa
  • Fransa
  • Güney Fransa Gezilecek Yerler Nelerdir? | Güney Fransa Nereye Gidilir?
guney-fransa-rotasi-uzun-sahiller-ve-keyifli-duraklar

Güney Fransa Gezilecek Yerler Nelerdir? | Güney Fransa Nereye Gidilir?

Güney Fransa rotası, dünyanın en romantik ve şairane bölgelerinden birini keşfetmek isteyenler için hazırladığımız bir kaynak niteliğinde. Güney Fransa hakkında bilgi alabileceğin bu rota yazısında, kendine özgü tarzıyla fark yaratan tarihi şehirlerden mavi ve yeşili buluşturan Provence bölgesine doğru yolculuğa çıkacağız. 

Güney Fransa her gezginin hayallerinde yer edinen güzergahlardan biri. Bölgenin uçsuz bucaksız lavanta tarlaları, enfes üzüm bağları, ünlü sanatçıları ve muhteşem doğası ilham verir, ufuk açar. Hele ki büyülü bir atmosfer içerisinde sakin ve huzurlu bir şekilde yol almaktan hoşlanıyorsan keyfine diyecek yok. 

Hem Güney Fransa balayı açısından da cezbedici bir güzelliğe sahip. Güney Fransa köyleri ve Güney Fransa şehirleri doya doya aşk yaşamak için hayli cazip, bizden söylemesi.

Kısaca Fransa Tarihi: Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik

Fransa'nın Tarihi

Keltlerin kuzeye gelerek yerleştiği Fransa, milattan önceki dönemlerde Avrupa’da geniş topraklara sahipti. Daha sonra Romalıların işgaline uğrayan bölge yaklaşık 500 yıl Roma etkisinde kaldı. 12. yüzyılın başlarından itibaren Fransa’da krallık rejimi kuruldu, İngilizlerin etkin olduğu topraklarda 100 Yıl Savaşları (1337-1453) yapıldı. 

Fransa’nın esas gelişimi ‘Güneş Kralı’ olarak da bilinen ve 1643-1715 tarihleri arasında tahtta kalan 14. Louis döneminde gerçekleşti. 1789 yılında gerçekleşen Fransız İhtilali ise mutlak monarşinin yıkılması ve cumhuriyetin kurulmasıyla sonuçlandı. 19. yüzyılın başında göreve gelen Napolyon döneminde ise Sanayi Devrimi’ni yakalayan Fransa, çok önemli ilerlemeler kaydetti. 

1. Dünya Savaşı’nın önemli bir bölümü Fransa topraklarında cereyan etti, ancak Fransa savaştan galip ayrılan ülkelerden biriydi. 2. Dünya Savaşı esnasında ise Fransa önemli kayıplara uğradı ve kolonilerini kaybetti. 1958 yılında General Charles de Gaulle devlet başkanı seçildi ve 5. Fransız Cumhuriyeti kuruldu. 

Güney Fransa’ya Nasıl Gidilir? 

Güney Fransa'ya Nasıl Gidilir

“Güney Fransa’ya gitmek için ne yapılır?” diye merak ediyorsan öncelikle vize alman gerektiğini bilmelisin. Sahip olduğun pasaportla Schengen vizesine başvurarak ülkeye giriş izni alabilirsin.

Fransa’ya gitmenin en pratik yolu uçak seyahati. Pegasus, İstanbul üzerinden Marsilya’ya uçuşlar sağlıyor. 

Güney Fransa’ya Ne Zaman Gidilir? 

Güney Fransa'ya Ne Zaman Gidilir

Fransa, güney bölgesi dışında yıl boyunca yağış alan bir ülke. O yüzden Fransa’yı ziyaret etmek için en uygun dönemler mayıs ve ekim arası. Akdeniz kıyıları için ise yaz tatili ve sıcak rotalar hayli ideal. 

Güney Fransa’da Gezilecek Yerler: Unutulmaz Bir Seyahat

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler

Dünyanın en çok ziyaret edilen masalsı güzergahlarından birine doğru uzanalım; uzun sahillere, keyifli duraklara, renkli mimari yapılara doyalım. Hazırsan Güney Fransa gezi rehberi başlıyor. 

Marsilya: Güney Fransa Gezisinde Akdeniz’in En Büyük Limanı

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Marsilya

Marsilya, Fransa’nın en eski ve tarihi şehirlerinden biri. 2600 yıl kadar önce Foçalı Grekler tarafından kurulan şehir, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika arasında bir geçit özelliği taşıyor. Akdeniz’in en büyük limanına sahip olan Marsilya, Paris’ten sonra Fransa’nın en büyük metropolü konumunda. 

Avrupa’nın ticaret hayatında çok önemli bir yere sahip olan Marsilya, tarihin her döneminde yoğun göç alan bir bölge olmuş. Bu sebeple Fransa’nın en çok kültürlü şehirlerinden biri. Kozmopolit bir şehir olması ve farklı kültürleri barındırması sebebiyle hayli zengin bir mutfağa sahip olan Marsilya’yı yaşamadan olmaz. 

Ayrıca ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas tarafından kaleme alınan “Monte Kristo Kontu” da Marsilya’da geçer. O yüzden bu eşsiz edebiyat klasiğini sevenler açısından da özel bir yer.  

Marsilya Nerede? 

Güney Fransa Marsilya

Marsilya, Fransa’nın güneyindeki Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinin ana şehri konumunda. 2013 yılında Avrupa Kültür Başkenti unvanını da alan şehir; görkemli müzeleri, güneşli sahilleri, leziz deniz ürünleri ve Akdeniz atmosferiyle göz doldurur. Şehrin kalbi, yatların sırayla yan yana dizildiği Vieux Limanı çevresinde atar.  

Aix-en-Provence: Güney Fransa Gezisinde Lavanta Kokulu Sokaklar

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Aix en Provence

Aix-en-Provence, dünyaca ünlü ressam Paul Cézanne’nin şehri olarak ünlenmiş ve onun tablolarıyla özdeşleşmiş. Akdeniz’in sıcak ve keyif veren doğasına doyabileceğin Aix-en-Provence; dar sokakları, 17. yüzyıla ait mimarisi ve renkli binalarıyla dikkat çekiyor.

Güney Fransa’nın saklı cenneti konumundaki şehirde dolanırken Cézanne’nin izlerini takip ediyor gibi hissedebilir ve tarihi içine çekebilirsin.

Aix-en-Provence Nerede?

Aix en Provence Nerede

Aix-en-Provence, Marsilya’ya 30 kilometre mesafede yer alıyor. Provence-Alpes-Cote d’Azur bölgesinin Bouches-du-Rhone bölümünde konumlanan bölge, sahip olduğu dokuyla sanatçı ve bohem ruhlara hitap ediyor.

Saint-Tropez: Güney Fransa Gezisinde Yaz Turizminin Başkenti

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Saint Tropez

Uzun süre askeri bir merkez olarak kullanılan Saint-Tropez, 1950’lerden sonra sosyetik ve zengin yazlık misafirleri ile üne kavuşmuş. Hatta bir dönemin ikonik güzeli, Fransız aktris Brigitte Bardot’nun oynadığı “Ve Tanrı Kadını Yarattı” filmi de burada çekilmiş. Filmin etkisi ile şehrin ünü de zaman içerisinde artmış. 

Akdeniz kıyısında bulunan Saint-Tropez; tertemiz sokakları, heyecan uyandıran mimarisi, masmavi denizi, manzaraları ve tatile gelen sosyetik isimleriyle ilgi çekici bir destinasyon.

Saint-Tropez Nerede?

Güney Fransa Saint Tropez

Saint-Tropez, Fransız Rivierası olarak anılan Cote d’Azur bölgesinin Var bölümünde yer alıyor. Marsilya’ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Saint-Tropez, harikulade marinası ile turizmin gözbebeği olan bir güzergah.

Cannes: Fransız Rivierası’nın Yıldızı

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Cannes

Avrupa’nın popüler tatil lokasyonlarından biri olan Cannes; denizi, sahilleri ve güneşiyle olduğu kadar dünyaca ünlü film festivaliyle de ünlü. Her yıl mayıs ayında düzenlenen Cannes Film Festivali, şehrin simgesi konumunda.

Önceleri bir balıkçı kasabası olan şehir, günümüzde oldukça prestijli bir turizm durağı. Unutma, buraya doğru sezonda gelirsen sevdiğin dünyaca ünlü aktörleri, aktrisleri, yönetmenleri, sanatçıları görmen mümkün.

Cannes Nerede? 

Güney Fransa Cannes

Cannes, bir başka turizm cenneti Nice’in batısında kalır ve Cote d’Azur kıyılarında bulunur. Akdeniz’in bu masalsı şehrinin nüfusu 80 bin civarında, ancak buraya yaz sezonunda gelen turist sayısı bu rakamın çok üzerinde olur. 

Antibes: Güney Fransa Gezisinin Yeni Durağı

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Antibes

Antibes; el değmemiş sade bir güzelliğe sahip, nostaljik yapılı bir köy konumunda. Köyün kale surları bu eski yerleşim yerini zamana karşı korumuş adeta. Eğer doğal Provensal yaşam biçimini görmek istiyorsan uğraman gereken yer burası. 

Uyarmadı deme, Antibes’in tarihi taş binalarını, el sanatları dükkanlarını, küçük kafelerini ve dondurmacılarını gezmeye doyamayabilirsin. 

Antibes Nerede? 

Güney Fransa Antibes

Antibes, Garoupe Yarımadası’nın doğu tarafında ve Anges Körfezi’nin kıyısında yer alır. Cannes’a 15 kilometre mesafede bulunan bu tarihi yerleşim yerinin geçmişi Roma dönemine kadar uzanır. 

Nice: Güney Fransa Gezisinde Cote D’Azur’un Renkli Şehri

Güney Fransa'da Gezilecek Yerler Nice

Nice denilince insanların aklında genellikle turkuaz renkli bir deniz belirir. Ancak Nice’in tek alametifarikası efsanevi denizi ve uçsuz bucaksız plajı değil. Nice; renkli evleri, kırmızı çatıları, baş döndüren sokakları, lüks restoranları ve butik dükkanları ile Fransa’nın en havalı, en eğlenceli şehirlerinden. 

Ruhlara iyi gelen bu masmavi şehir, halk arasında “Nice la Bella” yani “Güzel Nice” olarak anılır. Fransa’nın en çok ziyaret edilen güzergahlarından biri olan şehir, göz alıcı bir güzelliğe sahip. 

Nice Nerede?

Güney Fransa Nice

Fransız Rivierası’nın başkenti konumunda bulunan Nice, Fransa’nın büyük kentlerinden biri. Batısında Var Nehri, doğusunda Boron Dağı bulunan şehir, Monaco Prensliğine 10 kilometre, İtalya sınırına ise 30 kilometre mesafede yer alır.

Güney Fransa rotamızın burada sonuna geliyoruz, ama sen istersen fona Charles Aznavour koyarak Fransa Gezi Rehberimizi okumaya devam edebilir ve Fransa hakkında daha detaylı bilgilere sahip olabilirsin. 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın