Havalara Uçuracak Rotalarda Yaz Coşkusu Yaşama Rehberi

Hissediyor musun? Yaz geliyor! Hani o heyecanla plan yaptığımız, vanilyalı- fıstıklı dondurmanın müptelası olduğumuz, yüklerimizden kurtulup bir kot bir tişört kaldığımız muhteşem mevsim. Peki, sen bu mevsimi nasıl değerlendireceksin? Pegasus’tan ucuz uçak biletini araştır, planını şimdiden yap. Yaz coşkuna bir de erken rezervasyon rahatlığını ekle! Eğer nasıl bir plan yapacağına dair hiçbir fikrin yoksa, seninle biraz konuşalım.

Festivalse Festival!

Kışın kareli battaniyenle IMDB 250 listesini tamamlayanlardan, toplantılarda bitki çayı eşliğinde gelecek yaz tatilini düşünüp hunharca not alanlardansan, şimdi senin zamanın! Bağıra çağıra şarkı söyleyeceğin, kışın içinde biriktirdiğin tüm negatif enerjiyi toprağa vermek için çimenlerde dans edeceğin etkinlikler var. Yani kısacası senin ihtiyacın olan renkli bir şehirden ziyade rengarenk bir festivalse, bunu hiç dert etme. Festivale git, en sevdiklerini dinle ve arta kalan zamanlarda şehrin diğer güzelliklerini keşfet. Bu yaz, bir taşla ne kadar kuş vurulacağını kanıtlayan şehirleri keşfet.

Barselona

Her sene, “Daha ne kadar iyi olabilir ki?” denilen festivalle yaz mevsimini taçlandırmak istersen, Sonar Festival tam senlik. 15-17 Haziran tarihleri arasında mutlaka Barselona’da ol. Festivalden sonra bizim için bol bol tapas ye, gotik mahallesinde bir selfie paylaş ve tabii ki La Sagrada Familia’da bir japon turiste el salla.

Barcelona

Budapeşte

Budapeşteliler Tuna Nehri’nin şehirlerinden geçmesini en iyi değerlendirenlerden. Nehrin çevresine kurulmuş zaten mükemmel bir kent, 9-16 Ağustos tarihleri arasında Sziget ile daha da şenleniyor. Tam 7 gün süren festivalin programı seni çıldırtabilir.

Berlin

Hindistan’da rengarenk bir bahar kutlama geleneği olan Holi’ye gitmek tüm festivalseverlerin hayali olmalı. Bu sene Hindistan’daki Holi’yi kaçırmış olabilirsin fakat tüm renkleriyle bu festival 22 Temmuz’da Berlin’de! Harika bir günün öncesinde ya da sonrasında gideceğin müzeleri, coşacağın Berlin gece hayatını da düşünürsek, bizce harika bir yaz planı.

Hamburg

Almanlar en az çikolata kadar şu festival işini de iyi beceriyor olabilirler mi? Bunun cevabını sana 18-20 Ağustos tarihleri arasında MS Dockville versin. Bu yaz hem Hamburg’un mimarî güzelliklerine hem de müziğe ve sanata doyma zamanı.

Şimdi Tam Mevsimi

Bazı şehirlerin şimdi tam zamanı dedirtecek zamanı vardır. Yazın sana bu cümleyi söyletecek harika Avrupa rotaları bulunuyor. Yaz mevsiminde ne kadar güzel olduklarını görmen için hemen planını yapman gerek!

Stockholm

Kışın bir başka soğuk olan İskandinav kentinin bir de bu yüzüyle tanış. Yazın bile bunaltıcı soğuklardan uzak muhteşem bir kent olan Stockholm, sana neredeyse 24 saat gündüzü yaşatacak farklı bir tecrübe. Viking ve Trol kültürü, Gamla Stan’ı, muhteşem şehir parkları ve işte Stockholm

Amsterdam

Kıpır kıpır bir şehir Amsterdam da kışın çok soğuk, yazın tatlı bir serinlik yaşatan kuzey kentlerinden. Amsterdam gece hayatı, değirmenleri, kanalları, sevimli evleri, parkları, bisiklet turları ve ilginç müzeleriyle yaza aşık olunacak şehir.

Amsterdam

Londra

Londra’yı hep yağmurlu hatırlayacak değilsiniz. İngilizlerin kültürü, lezzetleri, alışveriş imkanları, cadde ve sokakları açık havada keşfedilir. Bir İngiliz kahvaltısından sonra gezeceğin kuleler, köprüler, müzeler seni bekler. London Eye manzarasının tadını çıkarmayı ve Hyde Park’ta birkaç tur atmayı unutma.

Biraz Deniz, Kum, Güneş Lütfen!

Kumsala uzanıp dalga seslerini dinlemek, doya doya yüzerken doğaya aşık olmak için çok uzaklara gitmene gerek yok. Hayal ettiğinin çok daha fazlasını Ege ve Akdeniz kıyıları sana iftiharla sunar!

Dalaman

Deniz, kum, güneşin yanında bolca doğa ile birleştirilmiş Dalaman, kafa dinlemek isteyenlerin ilk tercihi. Tabii burada sadece sakinlik yok. Oturaklı gece hayatı hatırı sayılır derecede eğlenceli. Sarsıla Koyu’nda doğaya aşık olmayı ve Dalaman Çayı’nda rafting yapmayı atlama.

Bodrum

Pırıl pırıl denizin yanında bol eğlenceli beach’ler, enerjik gece hayatı, bembeyaz evlere uygulanmış mavi panjurlar ve Fedon rahatlığı için Bodrum, Türkiye’nin tartışmasız en iyi yaz rotası.

Bodrum

Antalya

Akdeniz’in tüm güzelliklerini içine çekmen için onun merkezine gitmen gerek. Şelalelerle dolu muhteşem bir yaz şehri olan Antalya; Yanartaş, Köprülü Kanyon, Beldibi Mağarası, Karain Mağarası, Pata Plajı, Düden ve Manavgat şelalelerinin yanında, antik kentlerine hayran olmanı sağlayacak.

Çeşme

En az Bodrum kadar muhteşem bir denize, hareketli gece hayatına ve kusursuz doğaya sahip olan İzmir’in harika rotası Çeşme’de bir yaz hayal et. Bol bol yüzmeyi, minik köylerinde keşfe çıkmayı, Alaçatı sokaklarında gezinmeyi ve muhteşem bir kumru yemeyi unutma.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...