• Ana Sayfa
  • Blogger
  • İtalyan Blogger Roberto’nun Milano Favorileri: Milano Gezilecek Yerler
Milano Gezisi

İtalyan Blogger Roberto’nun Milano Favorileri: Milano Gezilecek Yerler

Selam millet! İsmim Roberto De Rosa. Moda, yaşam tarzı ve seyahat blogger’ıyım. Napoli’de doğdum ama Milano’da yaşıyorum. Üç yıldır İtalya’nın bu moda ve tasarım başkentindeyim ve neredeyse her köşesini biliyorum artık. Şimdi sizlerle bu şehirdeki saklı noktalarımı; güzelliğine ve manzarasına doyamadığım ya da yemeklerini çok sevdiğim için gittiğim yerleri paylaşmak istiyorum. İşte benim için Instagram’a girmeyi en çok hak eden, Milano’daki favori noktalarım:

#1 Marotin

Milano En İyi Cappucino

Sabahları, çok erken kalkmamış olsam bile, soya sütlü bir cappuccino içmeden güne başlayamıyorum. Milano’daysanız, en iyi cappuccino’yu içmek için gitmeniz gereken adres, Marotin. İyi bir İtalyan kahvaltısı yapmak istiyorsanız, yanına bir de “brioche” ısmarlamalısınız. Yerlere bakmayı da unutmayın, zemindeki renkli İtalyan çinisi fayanslar, tek kelimeyle muhteşem. Ayrıca güzel bir Instagram fotoğrafı için de çok uygun. 😊

Adres: 59 Via Archimede, 59

#2 Fondazione Prada

Kahvaltı ile enerjinizi topladıktan sonra, sıra Milano’yu yürüyerek turlamakta. İlk duraklarınızdan biri Fondazione Prada olmalı. Sadece göz alıcı bir mimariye sahip olduğundan değil, aynı zamanda altın renkli cephesi, çekeceğiniz selfie’ye çok yakışacağı için.

Adres: Largo İsarco, 2

#3 Miss Luffy Luf

Hoş bir yerde mola verme zamanı. Miss Luffy Luf oldukça sakin bir atmosfere sahip ve cupcake’leri ile yaş pastalarına bayılıyorum. Ayrıca vegan seçenekler de sunuyorlar -bu arada veganlar için Milano’da seçeneğin bol olduğunu da ekleyeyim. Tatlı düşkünü değilseniz taze sıkılmış meyve sularını ve smoothie’lerini deneyebilirsiniz.

Adres: Via Varese, 4

#4 Arco della Pace

Milano Arco della Pace

Milano’nun en güzel noktalarından biri olan Arco della Pace’ye oldukça yakınsınız. 19’uncu yüzyılın başlarında Napolyon tarafından yaptırılmaya başlanan bu zafer takının (şehir kapısının) inşası, kendisi tahttan indirildikten sonra durmuş ve yapı yıllar sonra tamamlanıp Viyana Barış Kongresi’ne (1814-1815) adanmış. Tak, Sforza Kalesi’nin karşısında, Milano’nun oksijen depolarından biri olan Sempione Parkı’nda yer alıyor ve kesinlikle ziyaret edilmeyi hak ediyor.

Adres: Piazza Sempione

#5 Bomaki (Corso Sempione)

Milano Bomaki Susi

Milano gibi kozmopolit bir şehirde, öğle yemeği için füzyon mutfağı denemelisiniz. Bomaki’de (Corso Sempione) suşi’yi, Brezilya malzemeleri ile hazırlayıp Brezilya içkileri ile servis ediyorlar. Burası, hayatınızda karşınıza çıkabilecek en iyi füzyon restoranlarından biri.

Adres: Corso Sempione, 10

#6 Brera

Milano Brera Bölgesi

Sempione’nin hemen yanı başındaki Brera bölgesi, şehrin en güzel yerlerinden biri. Konsept mağazalar, vintage dükkânları, antikacılar ve sanat galerileriyle dolu bu bölgede çok hoş restoranlar ve barlar da mevcut. Yani burada, herkes için uygun bir şeyler var. Benim için ise bu dükkânlar arasında en güzelleri, çiçekçiler.

#7 Piazza del Duomo

Duomo di Milano Katedrali

Hemen köşeyi döndüğünüzde şehir merkezi karşınıza çıkıyor. Elinizde nefis bir dondurma ile birkaç adım attığınızda ise tüm görkemiyle Duomo di Milano (Milano Katedrali) yükseliyor. Solunuzda kalan Galleria Vittorio Emanuele II, alışveriş turunuza başlamak için ideal nokta. Modanın kalbinin attığı ana cadde Via Montenapoleone ve ona eşlik eden Via Sant’Andrea, Via della Spiga ve Via Manzoni sokakları… Bu arada bu sokaklarda gezerken binaların avlularına göz atmayı unutmayın, her biri gizli birer mücevher gibi.

#8 Porta Nuova

Gelin şimdi de Milano’nun en yeni semtlerinden birine, Porta Nuova’ya gidelim. İsmini tasarımcısından alan nefis Gae Aulenti Meydanı burada. Hemen yakınında, İtalyan mimar Stefano Boeri’nin şehir merkezlerinde konut yerleşimleriyle yeşil alanları birleştiren “Dikey Orman” fikrinin temsilcisi iki gökdelenini görebilirsiniz. Milano’nun sembollerinden olan bu yapıları görmenizi ve fotoğraflamanızı şiddetle tavsiye ederim.

#9 Navigli

Navigli İtalya

Gün batımını izlemek için en iyi nokta Navigli bölgesi. İtalya’da “aperitivo” dediğimiz ve çok sevdiğimiz bir geleneğimiz var. Birbirine bağlanan kanallardan oluşan bir bölge olan Navigli, aperitivo için lezzetli yiyecekler ve iyi şaraplar sunan sayısız mekânla dolu. Kanallar boyunca yürüyün ve beğendiğiniz bir yere oturun.

#10 ME Milan Il Duca Hotel

Milano Il Duca Hotel

Listemdeki son nokta, manzara eşliğinde konaklayabileceğiniz bir yer. Dünyanın en güzel şehirlerinden birindesiniz. Kendinizi şımartmak isterseniz ME Milan Il Duca Hotel’de muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. Asansöre binin ve onuncu kata çıkın; nefesinizi kesecek bir şehir manzarasına sahip bir restoran olan Radio Rooftop Milan’dasınız şimdi.

Adres: Via Marco Polo, 1103

Roberto’nun Milano’sunu deneyimlemek için hemen bir Milano uçak bileti almaya ne dersin?


Roberto De Rosa kimdir?

Blogger Roberto De Rosa

Napoli’de doğup üç yıldır Milano’da yaşayan moda, yaşam tarzı ve seyahat blogger’ı Roberto De Rosa, Milano’daki saklı noktalarını ve en sevdiği yerleri Flypgs.com Magazine ve Pegasus Blog okuyucuları için yazdı.

Instagam: https://www.instagram.com/robertoderosa/

 

Profession: Digital Content Creator Educational Background: Master Degree in Law

One Comment

Bir yanıt yazın