• Ana Sayfa
  • Avrupa
  • Avrupa Seyahatlerinde Ücretsiz Yapabileceğin Aktiviteler

Avrupa Seyahatlerinde Ücretsiz Yapabileceğin Aktiviteler

“Zamana Karşı” olarak Türkçeye çevrilen “In Time” adlı filmde, dünyadaki en önemli değer zaman haline geliyor. 25 yaşında kimsenin yaşlanmadığı, herkesin kolundaki saatte yazan süre kadar yaşayabildiği bir dünya hayal et. Akla ilginç gelen bir fikir ancak film pek başarılı olamadı. Bazılarına göre çok hızlı geçen konu, bazılarına göre ise kötü oyunculuk buna neden oldu. Aslında bu fikir pek yabancı değil; atalarımız yıllar evvel “vakit nakittir” demişti. Bu güzel atasözünün günümüzdeki karşılığı ise “Harcadığın her kuruş gelecekteki zamanından gidiyor.” şeklindedir. Seyahatini yaparken geleceğinden harcadığının farkındasındır. Eğer içinde uçağa atlayıp gitme hevesin varsa, Pegasus ucuz uçak biletlerine bir göz atmanı tavsiye ediyoruz. Fakat ekonomik tatil için ucuz uçak bileti kadar, gittiğin şehrin cüzdanınla ne kadar dost olacağı da önemli. Konumuz Avrupa ise şehirlerin cüzdanınla platonik bir aşk yaşayacağını düşünebilirsin. Bu fikir biraz yanlış. Pahalı olarak tanımlanan şehirlerde eğer işini bilirsen bedavaya yapacağın çok şey var.

Prag ve Enfes Müzeleri    

Prag

Prag’da bedava gezebileceğin birçok müze ve sanat merkezi bulunuyor. Özellikle bir sanat tutkunuysan sana müthiş haberlerimiz var. Prag sanat galerileri arasında öne çıkan Ulusal Galeri (Prague National Gallery) her ayın ilk pazartesi günü tamamen ücretsiz. Eğer ay başında seyahate çıkacaksan bunu değerlendir ve pazartesi gününü ulusal galeriye ayır deriz. Kendini bir zaman tünelinde hissedeceğin Prag Ulusal Teknik Müze ise yılın belli dönemlerinde giriş ücretlerini bir hayli düşürüyor. İndirim günlerini yakalamak için web sitesini kontrol edebilirsin. Tamamen ücretsiz olan Tarihi Belediye Binası’ndaki Mimarlar Salonu ve Çek Merkez Galerisi de Prag’da gezilecek yerler arasında bulunuyor. Charles Köprüsü gibi bir heykel müzesini ya da Prag Kalesi’nin esrarengiz atmosferini bedavaya yaşayabilirsin. Ancak Prag Kalesi içerisindeki müzelerin ücretli olduğunu unutmamalısın. Ucuz bir seyahat için Prag uçak bileti seçeneklerine Pegasus’tan bakabilirsin.

Büyülü Mimarisiyle Paris

Paris

Seine boyunca yürüyüşe çıktığında, Paris’in simgesi olan Notre Dame Katedrali’ne girişin ücretsiz olduğunu göreceksin. Hiç kaçırma deriz. Çünkü burası Gotik sanatın en büyük örneklerinden biri olarak tanınıyor. Bunun yanında Sacre Coeur Bazilikası’nı keşfetmek de ücretsiz ancak kubbe içine çıkmak ya da kriptoyu görmek için cüzi bir ücret ödemen gerekebilir. Tabii ki lafı Eyfel’e getireceğiz. Çimlerde uzanmak da parayla değil ya. Eyfel’in gölgesine uzanarak Paris’in tadını çıkarabileceğini unutma.

Müze ve Galeri Şehri Londra

Londra çok ucuz bir şehir değil, kendisine sorsak o da bunu kabul eder. Fakat inanılması güç olan bir şey var. Şehrin en önemli müzeleri tamamen ücretsiz. British Museum, National Gallery. National Portrait Gallery bunlardan bir kaçı. Sıkı durun, asıl olay şu: Pazartesiden pazar gününe 10.00-18.00 saatleri arasında ülkenin en ünlü sanat galerisi Tate Modern’i ücretsiz olarak gezebilirsin. Ücretsiz demişken, Charlie Chaplin ve Vivien Leigh’in cenazelerine de ev sahipliği yapmış St. Paul’s Kilisesi’ne uğramayı unutma.

Londra

Plajlarıyla Ünlü Amsterdam

Şimdiye kadar müze ve sanat galerinin üzerinde durduk. Bu şehirde biraz daha farklı bir şeyler yapalım. Amsterdam’da şöyle bir yüzmek istersen yapay adalarda ücretsiz plaj keyfi yapabiliyorsun. Blijburg tam buna göre bir yer. Eğer Amsterdam’ın kuzey bölgesi Noord’a gideceksen IJ Nehrini geçmek için tüm gün çalışan feribotlar ücretsiz. Buradaki sevimli mahalleleri mutlaka gezmelisin.
Selam film severler! Size de harika bir haberimiz var. Dünyanın en iyi film laboratuvarı olarak kabul edilen EYE Film Instituut Nederland’ta zemin katındaki gösteri alanında gezmek bedava. Üstelik şehrin hemen her yerinden ücretsiz Wi-Fi’ye ulaşmak mümkün!

Amsterdam

Meşhur Parklarıyla Berlin

Adolf Hitler’in Almanya’nın başına geçtiği döneme kadar Almanya Parlamentosu’nun toplandığı mükemmel bir bina Reichstag. Buraya git ve ücretsiz bir sesli kitap edinerek binanın tüm tarihini ve ilginç özelliklerini öğren. Müzeler Adası’ndaki müzeler ücretli fakat bu adadaki muhteşem binaları görmek ve manzarayı izleme keyfi tabii ki ücretsiz. Bunlar dışında, Mauerpark’ta her pazar düzenlenen karaoke partilerine de ücretsiz katılabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...