48 Saatte İstanbul’u Karış Karış Gezebilir Misin?

O kadar güzel ve çekici ki ona karşı koymak imkansız… Tabii ki yüzyıllardır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen İstanbul’dan bahsediyoruz. Bu güzel şehre hiç gelmemiş olabilirsin, olsun. Bu, hiç gelmeyeceğin anlamına gelmiyor. “Kesinlikle Keşfedilmesi Gereken Şehirler Listesi”nin üst sıralarında yer alan İstanbul’u 48 saatte nasıl gezebilirsin, senin için yazdık! Bizce hemen Pegasus’tan İstanbul’a ucuz uçak biletini al çünkü İstanbul’da küçük bir hafta sonu kaçamağı herkese iyi gelir.

Merhaba İstanbul!

Ekonomik uçak biletini alıp geldiğin İstanbul’u keşfetmeye başlayacağın sabaha uyandın; günaydın! Tatlı bir yorgunluk hissedeceğin uzun bir gün olacak ama İstanbul için değer. Konakladığın yerde güzel bir kahvaltı yap, enerji depola. Ardından, İstanbul’un tarihini sana sunacak olan Sultanahmet’e doğru yola çık. Burada ilk uğrayacağın yer Topkapı Sarayı olsun. Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun yaşadığı sarayı güzelce gez. Burada sultanların, padişahların kişisel eşyalarını, tarihi belgeleri görme şansın olacak. Yaklaşık 2 saatlik bir Topkapı Sarayı ziyareti bu sıkıştırılmış İstanbul turu için yeterli olacaktır. Topkapı Sarayı’ndan çıktıktan sonra Ayasofya’yı ve 6. yüzyılda yapılmış bir Bizans eseri olan Yere Batan Sarnıcı’nı ziyaret et.

Öğle saatleri oldu ve karınlar acıktı. Sultanahmet’ten tramvaya binip Eminönü’ne git ve sahilde turşu suyu eşliğinde meşhur balık ekmeğin tadına bak. Biraz dinlen çünkü sonrasında yeni destinasyonun Karaköy olacak. Karaköy’e ister tramvayla ister yürüyerek gidebilirsin. Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci metrosu burada seni bekliyor. Karaköy tünele bin ve Taksim’e doğru ufak bir yolculuk yap. Metrodan indiğinde ilk durağın Galata Kulesi olsun ve burada İstanbul’u panaromik bir şekilde izleyerek ona yeniden aşık ol. Galata Kulesi macerandan sonra İstiklal Caddesi’nde yürü, sokak sanatçılarını izle. Güzel zaman geçireceğin garanti!

Akşam yemeği için İstiklal Caddesi de Karaköy de güzel seçenekler. Bu nedenle kararı sen ver. Dilersen yeniden Karaköy’e inip ara sokaklarda kalan keyifli restoranlarda, dilersen İstiklal Caddesi’nin tarihi lokantalarından birinde akşam yemeği yiyebilirsin. İstiklal’de modern kafelerin dünya mutfağından lezzetleri de var Varka Antakya Lezzetleri gibi özel duraklar da. Karaköy’e indiğinde ise burnuna balık kokusu çarpacak. Ayak üstü balık ekmek iyi bir seçenek ama oturmak istersen Balıkçı Akın muazzam.

İstanbul’u Keşfe Devam!

İstanbul’daki ikinci ve son gününde de çok güzel yerler göreceğinden emin ol. Bugün, İstanbul’un Anadolu yakasını gezeceksin. Öncelikli adresin tabii ki adına şarkılar yazılmış olan ve sınırlarında pek çok tarihi eseri barındıran Üsküdar. Eğer kahvaltı yapmadıysan simit ve çay eşliğinde Kız Kulesi manzarasıyla kahvaltını yapabilirsin. Üsküdar’dan sonra iki seçeneğin var. Günün geri kalanını Kadıköy’de şehir hayatının tam içinde de geçirebilirsin, hiç durmayıp sakin ve renkli bir gezinti için Adalar’a doğru da yola çıkabilirsin. Önce Adalar’dan başlayalım. Biz Büyükada’yı öneriyoruz:

Yaklaşık 1 saat süren bir vapur yolculuğunun ardından Büyükada’dasın. Hemen bir bisiklet kirala ve kendini Aya Yorgi Kilisesi’ne çıkmaya hazırla. Yolun yarısından sonra bisikletten inip tırmanmaya başlaman gerekecek ama inerken bu zahmete değiyor emin ol. Tepeye vardıktan sonra manzaranın keyfini çıkar ve oturup güzel bir yemek ye. Kendini hazır hissettiğinde tepeden aşağı inip bisiklet eşliğinde adayı keşfetmeye devam edebilirsin. Dönüş için vapura bin ama yolculuk sırasında İstanbul’u fotoğraflamayı ihmal etme. Hatta vapura binmeden önce bir simit alıp martıları bile besleyebilirsin.

Eğer Adalar yerine Kadıköy’ü tercih edersen vapurdan indikten sonra doğrudan çarşının içine karış. Burada İstanbul’un çok başka, çok renkli ve canlı bir yüzünü göreceksin. Balık pazarının olduğu Güneşlibahçe Sokak’ı boydan boya gezerek başla.

Sonra yolunu Moda’ya doğru çevir. Moda Caddesi’ni yürürken burada bir dolu küçük kafe göreceksin. İstisna Tatlar çok küçük ama lezzetleri çok büyük bir seçenek. Burada kısa bir mola verebilirsin. Sonra sahile doğru yürümeye devam et. Ağaçların altında oturup sohbet eden, müzik yapan, kitap okuyan insanlar göreceksin. En azından 1-2 saatini buraya ayırabilirsin. Akşam yemeği için Kadıköy’de seçenekler çok ama çok fazla. Favorilerden gidecek olursak Moda’da Beppe Pizza sadece buranın değil dünyanın en iyi pizzalarını yapan mekanlardan biri. Çarşının içinde ise Ekspress İnegöl Köfte tam bir Kadıköy klasiği.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...