ağva-sahil-manzarasi-ve-ada

Ağva Gezi Rehberi | Ağva Gezisi | Ağva Gezilecek Yerler

Ağva, sonbaharın sarı, kırmızı ve turuncu renklerini denizin mavilikleri ile buluşturan, doğal güzellikleri ile insanı mest eden bir yer. Kara kış bastırmadan son bir tatil yapmak isteyenlere ve doğanın sesini dinleyip kalbinin huzurla dolmasını bekleyenlere burası çok iyi gelecek. Üstelik kamp yapabileceğin yerlere yakın mangal mekanları da  var. İster nehir kenarı ister göl kenarı ister de orman, Ağva’da her doğal güzelliğe yer var…

Ağva, İstanbul’a yakın denize girilecek bir yer arayanların uğrak noktası… Hafta sonu tatilcilerinin kıymetli mekanı Ağva, şehrin gürültüsünden ve karmaşasından kaçıp kafa dinlemek için birebir. Özellikle İstanbul’dan yola çıkmayı düşünenler için Ağva, hem yakın hem de keyifli bir seçim.

Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve temiz plajları ile Ağva, tam bir tatil kasabası. Geçen yıllar ile beraber popülerleşen yazlık bölgelerinden olan Ağva’nın denizi biraz dalgalı olsa da havanın güzel olduğu günlerle burada yüzmenin keyfi bir başka. Karadeniz’in coşkulu sularında kulaç atmayı sevenler için Ağva tatili unutulmaz tatil anılarından birine dönüşecek.

Ağva Nerede?

agva-deniz-feneri

Şile’ye 28 km uzaklıkta bulunan Ağva, Göksu Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu yere konumlanmış. Şile’den direkt varışlı otobüslerle Ağva’ya gidebileceğin gibi Üsküdar’dan kalkan İETT otobüslerini kullanarak da oraya yaklaşık 3.5 saat içerisinde varabilirsin. Bir eko turizm rotası olması için çalışmaların devam ettiği Ağva’da uzun bir tatil düşünüyorsan ve yolculuğa İstanbul dışında bir yerden başlayacaksan öncelikle İstanbul’a gelmen lazım.

İstanbul Uçak Bileti Ara

 

Ağva’ya Nasıl Gidilir?

ormanin-icerisinden-gecen-toprak-yol

Önceden belirttiğimiz gibi Ağva ulaşımı için İstanbul’da hizmet veren İETT otobüsleri, Marmaray’ın Üsküdar durağının hemen yanı başında bulunan peronlardan kalkıyor. Binmen gereken otobüs 139A. Üsküdar – Şile / Ağva arası hizmet veren bu otobüsün sefer saatlerini senin için buraya bırakıyoruz.

139A Üsküdar – Şile / Ağva Otobüsü Sefer Saatleri

İstanbul üzerinden Ağva’ya araç ile gitmeyi düşünenler, kendi araçları yok ise Pegasus Araç Kiralama servisini kullanarak tatil boyunca kullanabilecekleri bir otomobil sahibi olabilir. İstanbul’a yaklaşık 110 km uzaklıktaki bu güzel tatil kasabasına gitmek için TEM üzerinden Sarıgazi – Şile yönünü takip etmek yeterli. Şile’ye ulaştıktan sonra Ağva tabelalarını takip ederek İstanbul çevresindeki en iyi tatil yerleri arasında yer alan bu güzide sahil kasabasına ulaşılabilir.

Deniz Kenarında Bir Tatil: Ağva’da Gezilecek Yerler

agvanin-tepeden-gorunumu

Hafta sonlarında dolup taşan tatil kasabasının ismi Latince’den geliyor. “İki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelen ismi, bu şirin ve küçük sahil kasabasına tam uymuş. “Ağva’da neler yapılabilir?” diye düşünüyorsan önce şunu söyleyelim: Denizin tadını çıkarabileceğin birçok Ağva plajı mevcut. Bunun dışında derede kano heyecanı, deniz bisikleti gezisi ve doğa yürüyüşleri, ilk akla gelen etkinlikler arasında.

Peki, burada nereleri görmeli? Öncelikle bir liste yapıp doğal güzellikleri ve zengin tatil konsepti olanakları ile bilinen bu tatil kasabamızı tanıyalım.

  • Kilimli Koyu
  • Kadırga Koyu
  • Saklı Göl
  • Kurudere Şelalesi
  • Akçaseke Köyü
  • Gelin Kayası
  • Hacıllı Köyü
  • Kalemköy
  • Göksu Deresi
  • Gürlek Mağarası

Instagram’a Koymalık Tatil Fotoğrafı İsteyenlere: Kilimli Koyu

gun-batiminda-agva-sahili

Bembeyaz kumlar, elmas berraklığında bir deniz ve el değmemiş doğa… İşte, Kilimli Koyu! Kerpe yolu üzerinde bulunan Kilimli Koyu, her şeyden uzakta tabiatın tadını çıkarmak isteyenlerin ilk durağı olmalı; çünkü burası henüz endüstriyel tatil işletmelerinin işgal etmediği bir durak. Çevrede bulunan Kilimli Tesislerinde yeme içme seçenekleri mevcut. Burada konaklamak isteyenler ise yanlarına çadır almalı. Çevrede kamp yapılabilecek birçok güzel alan var. Üstelik ücretsiz bir şekilde. Fakat Kilimli Koyu’nun plajlarına giriş yaparken “kamp yapmak ve ateş yapmak yasaktır” tabelaları ile karşılaşacaksın; çünkü Kilimli plajları, sahil işletmecilerine kiralanıyor. Koyun çevresinde bulunan tepelerde kamp yapmak, sahilde kamp yapmaktan daha mantıklı. Dikkat etmen gereken şeyler ise çadırını sağlam kurmuş olman (Karadeniz’in rüzgarları onu alıp götürmesin diye) ve doğaya saygı duyman.

Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik: Saklı Göl

sakli-gol-agva-istanbul

Sahil kasabasında görülecek birçok doğal güzellik var. Karamandere Köyü civarlarında bulunan Saklı Göl de bunlardan biri. Gölde huzurlu bir şekilde salınan ördekleri izleyebileceğin bu saklı cennette, yeme-içme seçenekleri sunan bir de tesis var. Piknik yapıp mangal yakmaya uygun ortam sağlayan bu tesiste masa kiralayarak tüm gün boyunca sevdiklerinle beraber doğanın tadını çıkarabilirsin. Gölün etrafı yemyeşil ormanlar ile kaplı. Yani kendini dinleyebileceğin, ruhunu arındırabileceğin ve doğanın gizemlerini keşfedebileceğin yürüyüşler yapmak istersen Saklı Göl tam sana göre.

Tam Anlamı ile Bir Doğa Parkı: Hacıllı Köyü ve Kurudere Şelalesi

agva-kurudere-selalesi

Koyları ve gölleri bıraktık, köyleri geziyoruz. Doğa aktiviteleri üzerine uzmanlaşmış bir tatil köyü olan Hacıllı’da, en sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir serinliğe kavuşmak için Kurudere Şelalesi’ne girebilirsin. Ayrıca çevrede yüzmek için göletler de mevcut. Göksu Deresi kıyısından yürüyüşe çıkarak derenin huzur verici sesi eşliğinde iç dünyanı dinleyebilirsin. Tabii arka planda kuş sesleri de olacak. Burada tırmanış tutkunlarını cezbedecek tırmanma kayaları da mevcut. Uygun ekipmanlarla beraber zorlu kayalara tırmanmak istiyorsan buraya kamp kurabilirsin. Çevrede yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılayabileceğin yer ise Hacıllı Köyü. Tüm ihtiyaçlarını buradan temin edebilirsin.

Tarihi Saklayan Doğa Harikası: Gürlek Mağarası

gurlek-magarasi-agva-istanbul

Kaynak

Çok eski zamanlarda Hristiyanlar için doğal bir sığınak olan Gürlek Mağarası, bu tür maceraları sevenler için biçilmiş kaftan; ama öncelikle söylememiz gerekir ki buraya ulaşmak kolay değil. Gürlek Mağarası’na giden yollar zorlu. Yani altında arazi yapısına uygun araç bulunsa iyi olur. Gürlek Mağarası’na ulaşım sağlayan işletmeler de mevcut, küçük bir araştırma ile bulabilirsin.

1985 yılında bir köy öğretmeni tarafından keşfedilen Gürlek Mağarası’nda 3. ve 4 .yüzyıllardan kalma günlük hayata dair eşyalarla beraber insan kemikleri de bulunmuş. Ancak bu mağara amatörler için uygun değil, uygun bir ekiple mağarayı keşfetmen öneriliyor. Mağaranın içi, dev sarkıtlar ve yeraltı sularının şekillendirdiği diğer kaya formları ile başka bir gezegeni andırıyor.

Ağva’da Nerede Kalmalı: Ağva Otelleri, Bungalov ve Diğer Seçenekler

koca-deresi-agva-istanbul

Ağva’da kamp yapmak için birçok yer var, ama daha konforlu bir tatil düşünenler için burada konaklanabilecek birçok otel seçeneği var. Özellikle Ağva’nın butik otelleri pek meşhur. Birbirinden lüks hizmetlerin sunulduğu özel konaklama yerlerinden çok daha uygun fiyatlı bungalovlara kadar geniş bir yelpazede kalacak yer imkanı sunan bu tatil kasabasında her bütçeye ve zevke göre bir mekan var. Gezgin yorum ve puanları üzerinden derlediğimiz birkaç tanesini seninle paylaşıyoruz.

  • Park Mandalin: Hem yalnız başına hem de sevdiklerinle gidebileceğin bir konaklama yeri olan Park Mandalin, güleryüzlü işletmeciliği ve kaliteli hizmeti ile aynı zamanda doğanın içerisinde kahvaltı yapmak için de uygun. Ağva’nın en iyi otellerinden biri olan görülen Park Mandalin’de konaklamanın ücreti sezona bağlı olarak 300 ila 550 TL arasında değişebiliyor. Özellikle tatil sezonunda gitmeyi düşünüyorsan burası için erken rezervasyon yapman gerekiyor, yoksa oda bulamayabilirsin.
  • Mi Norte Exclusive Boutique: Lüks Ağva tatili isteyenler burayı seçiyor. Herkesten uzakta, zaman zaman canlı müzik gecelerine denk gelebileceğin, kendi özel havuzu olan ve jakuzi ya da şömine gibi hizmetlerle kendini şımartabileceğin bir yer arıyorsan burası senin mekanın. Burada gecelemenin fiyatı 2018 yılı itibari ile yaklaşık 600 TL.
  • Günay Otel: Birkaç günlüğüne Ağva tatili planlıyorsan ve konaklayacak yer olarak da ucuz bir yer bakınıyorsan Günay Otel, gecelik ortalama 200 TL fiyatı ile tam sana göre. Lezzetli yemeklerin servis edildiği restoranı, çocuklar ve yetişkinler için ayrı havuzları, çiçeklerle kaplı bahçesi ve her şeyden önemlisi de sevgi dolu profesyonel çalışanları ile burası fiyatına göre üstün bir performans sunuyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın