Eylülde Gezilecek Yerler

Eylülde Gezilecek Yerler Nelerdir? | Eylül Ayında Nereye Gidilir?

Eylülde yollara düşmek, ruhen arınmak ve dinginleşmek için her zaman iyi bir seçenek. Ne de olsa eylülde gezilecek yerler, gidilecek rotalar bir başka… Hala bronzluk veren ılık güneş, sakinlik veren dalga sesleri ve kalabalığın daha az olduğu kuytu köşeler, yaz bitiyor diye üzülmemizin önüne geçer.

Ayrıca tüm yazı çalışarak geçirmiş ve tatil yapmak için henüz fırsat bulamamış olabilirsin. O yüzden eylülde gezilecek yerleri arıyorsan doğru noktadasın. Hem Türkiye’deki hem de yurt dışındaki güzergahlar ve harikulade rotalar seni bekliyor. O yüzden sen şimdiden uçak bileti fiyatlarını araştırmaya başlayabilirsin!

O halde bunaltıcı sıcakların etkisini yitirdiği, ucuz tatil seçeneklerinin çekicileştiği keyifli zamanlara hoş geldin diyelim ve “Eylülde nereye gidilir acaba?” diye düşünmenin önüne geçelim. Hazırsan başlayalım, yolları fethedelim. 

Eylül Ayında Nereye Gidilir: Eylülde Tek Başına Gidilecek Yerler

Eylülde tek başına tatil

Deniz, kumsal, güneş üçlüsüne doyamayıp eylül ayında tek başına tatil yapmak isteyenler için keyifli güzergahlar seçtik. Unutma, sahiller en güzel günlerini bu tarihlerde yaşar, eylülde Akdeniz ve Ege’de deniz keyfi bir başka olur. 

Türkiye turistik açıdan bir cennet olduğu için hem Akdeniz’de hem de Ege’de seçeneklerin neredeyse sınırsız! Üstelik sonbahar aylarında gidilecek yerler, bütçe olarak da daha ekonomik fırsatlar sunar. Bu dönemde okullar açılmış ve popüler yerlerde tatilci sayısı azalmaya başlamış olur.

Datça: Özgürlüğünü Kazan

Eylülde tek başına tatil yapmak isteyenler için ilk önerimiz Datça. Coğrafi olarak güneybatı Ege’de yer alan Datça, Muğla’ya bağlı bir ilçe. İrili ufaklı 52 tane koya sahip Datça’da gözlerini kapattığın an esen serin rüzgarla beraber rüyalara dalabilir, masmavi denize karşı tüm dünyadan soyutlanabilirsin. 

Ayrıca Datça, Ege’deki kamp alanları arasında öne çıkan yerlerden. Konaklamanı doğayla iç içe gerçekleştirmek istersen güzel bir alternatif olarak öneririz.

Büyük şair Can Yücel ile özdeşleşmiş bu masalsı diyar, hem denize girmek hem de kafa dinlemek için gidilecek yerlerin başında geliyor. Tabii burada seni sadece muhteşem mavilikte bir deniz beklemiyor. Datça ve civarı; tarihe ışık tutan antik kentleri, tarihi yapıları, kültürel dokusu ve eşsiz mutfağıyla da hayli çekici bir güzergah.

Dalaman Uçak Bileti Ara

Bozcaada: Keyifli Bir Tatil

Bozcaada’da eylül ayı, bağ bozumuyla başlar. İster bir hafta sonu kaçamağı ister bir haftalık bir tatil planla, ihtiyacına uygun tatil seçeneğini bulabilirsin. Adanın dört bir yanı berrak ve güzel koylarla dolu. Yalnız buranın denizinin her mevsim soğuk olduğunu hatırlatalım. 

Kamp yapmayı seviyorsan kamp alanlarından birini tercih edebilirsin.Konforunu önemsiyorsan adada bir sürü butik otel bulunuyor. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren bu butik otellerden birinde kalabilirsin. Arnavut kaldırımlı renkli sokaklarında limon kekiği kokusu, ruhuna işleyecek gün batımları ve her yere kolayca ulaşabilmenin rahatlığı ile iyi ki bu tatili tek başıma yapıyorum diyeceğin bir durak.

Bozcaada’ya ulaşmanın en kolay yolu ise Edremit’e uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Edremit Uçak Bileti Ara

Selimiye: Güney Ege’nin Huzurlu Durağı

Selimiye, eylül ayının da gelmesiyle sakinleşen, kuş cıvıltıları ve dalga sesinin mutluluğunu yaşayabileceğin bir durak. Tatilin hareketli geçsin istiyorsan burası sana uygun olmayabilir. Ancak huzur arıyorsan doğru adrestesin. 

Yeşil ağaçlar arasından turkuaz sulara geçiş yapmak için Sığ Liman Koyu’nu, doğanın güzelliğine şahit olup biraz trekking yapmak için Turgut Şelalesi’ni, tarihi kalıntılar arasında bir yolculuğa çıkmak istersen Kameriye Adası Manastırı’nı ziyaret edebilirsin. Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak.

Eylülde Yurt Dışına Nereye Tatile Gidilir: Eylülde Gidilecek Ülkeler

Eylülde gidilecek ülkeler

Eylülde yurt dışına çıkmak hayli avantajlı. Bu tarihlerde hem okullar açılır hem de insanlar büyük çoğunluğu tatile gidip gelmiş ve çalışmaya başlamış olur. Bu da gidilen ülkelerdeki ve şehirlerdeki turist kalabalığının biraz da olsa azalması anlamına gelir. 

İşte, senin için hazırladığımız eylülde gidilecek ülkeler sıralaması:

Roma, İtalya: Akdeniz Coşkusu

Roma sadece İtalya’nın değil, dünyanın başkentlerinden birisi olarak kabul görür. Aslına bakılırsa burası görkemli tarihi ve üzerine sinmiş Akdeniz dokusuyla her zaman güzeldir, ama sonbaharın kendisini yavaştan hissettirmeye başladığı dönemlerde ayrı bir atmosfere bürünür. 

Kesinlikle İtalya’da gezilecek yerler arasında olan Roma yürüyerek her noktasına gidilebilen türden düz bir şehir olduğu için keşfetmek açısından eylül ayı hayli uygun. Bu tarihlerde şehir ne çok sıcak olur ne de çok soğuk, yani keyifli bir atmosfer seni bekler.  

Roma Uçak Bileti Ara

Amsterdam, Hollanda: Yel Değirmenlerinin İzinde

Kuzey Avrupa çoğunlukla ıslak, gri ve soğuk bir iklime sahip… Hollanda gibi coğrafi bölgeler yılın yaklaşık 8 ayı zorlayıcı bir iklime sahip olur. O yüzden bu bölgelere doğru zamanda gitmek önemli. 

Amsterdam bir kanallar şehri ve tıpkı Roma gibi yürüyerek her noktasına ulaşabileceğin türden bir yapıya sahip. Eylülde yurt dışına gitmeyi düşünüyorsan Hollanda’yı listene ekle; tekne turunu yap ve yel değirmenlerinin izini sür. 

Amsterdam Uçak Bileti Ara

Prag, Çekya: Eğlenceye Doğru 

Orta Avrupa’nın göz bebeği şehirlerinden biri olan Prag, eylül ayı gelip çattığında akıllara durgunluk veren bir görsel şölene sahip olur. Etkileyici Gotik mimarisi ve sonbahar motifleri muhteşem bir ambiyans yaratır. 

Prag’a eylülde gidip Vltava Nehri’nin kenarında kahveni yudumlayabilir ve keyif çatabilirsin. Tabii gece vakitlerinde de eğlenceyi yakalayabilirsin. Ayrıca Prag, harika Instagram fotoğrafları çekmek için de adeta bir film platosu gibi. Klişe pozlardan uzak durmak için bilmen gerekenlere de Farkını Yansıt, Uzak Dur: Instagram Tatil Fotosu Klişeleri  yazımızdan ulaşabilirsin. Bizden söylemesi!

Prag Uçak Bileti Ara

Eylülde Balayına Nereye Gidilir: Aşk Sıcaklığında Rotalar

Eylülde balayına nasıl gidilir

Düğün mevsimi denilince aklımıza genelde yaz ayları gelse de eylül, evlenmek ve huzur dolu romantik bir balayı geçirmek için gayet uygun. “Eylülde balayı tatili için nereye gidilir?” diye soruyorsan balayı çiftlerine özel birbirinden güzel rotalar hazırladık. 

Yunanistan: Komşuya Ziyaret

Yunanistan; adaları, kumsalları, köklü tarihi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yapılarıyla her daim cezbedici bir lokasyon. Geçmişte birçok önemli uygarlığa ev sahipliği yapan komşumuz, hem deniz tatili hem de kültür turizmini bir arada sunduğu için balayı rotaları arasında özel bir yere sahip.

Atina Uçak Bileti Ara

Macaristan: Tuna Nehri’ni Takip Et

Macaristan, Orta Avrupa’nın en eski, en güzel ve kendine has yerleşim yerlerinden biri olarak kültür meraklılarına hitap ediyor. İçinden Tuna ve Tisza nehirleri geçen ülke, dünyanın en büyük ikinci termal gölü olan Heviz Gölü’ne, Orta Avrupa’daki en büyük göl olan Balaton Gölü’ne ve Avrupa’nın en geniş otlağı olan Hortobagy topraklarına da sahip.

Zengin kültürü ve neoklasik döneme ait mimari yapılarıyla dikkat çeken ülke, eylülde balayına gidebileceğin rotalardan.   

Budapeşte Uçak Bileti Ara

İsviçre: Mutlu İnsanların Ülkesi 

İsviçre’nin denize kıyısı yok, ama gözleri alan muhteşem güzellikte doğa manzaraları var! Alpler, İsviçre Platosu ve Jura Dağları arasında kalan ülke, çok kültürlü dokusuyla ve etnik yapısıyla benzersiz…

Alpler özellikle kış sporları açısından dünyaca ünlü bir güzergah olsa da balayı için en doğru zaman sonbahar dönemi diyebiliriz. Yağışlar eylülden itibaren azalır ve çifte kumrular gönül rahatlığıyla her yeri gezebilir. 

Zürih Uçak Bileti Ara

Eylül Ayı İçin Alternatif Rotalar: Farkını Yansıtmak İsteyenlere 

Eylül ayı alternatif rotalar

Eylül ayında farklı türden deneyimler yaşamak isteyenlere uygun birçok güzergah var. Özgün ve farklı olmak isteyen biriysen bu rotalar tam sana göre! 

Bahreyn: Bir Adalar Ülkesi

Bahreyn, Basra Körfezi’nde yer alan ve iki deniz arasında kalan bir ada ülkesi. Asya’daki en küçük üçüncü ülke konumunda bulunan Bahreyn, doğu ve batıyı birbirine bağlayan bir merkez konumunda. 

Orta Doğu’nun ihtişamlı adalarından biri olan Bahreyn, tarihi ve modern mimarisiyle görülmeye değer alternatif rotalardan biri olarak seni bekliyor! 

Bahreyn Uçak Bileti Ara

Azerbaycan: Doğu’daki Avrupa

Kafkasların güneyinde, Hazar Denizi’nin kıyısında konumlanan Azerbaycan, Asya’da yer alan bir Avrupa ülkesi gibi. Zengin kültürü, lezzetleri yemekleri ve uygun fiyatları ile farkını yansıtmak isteyen gezginler için görülmesi gereken bu lokasyon, aynı zamanda pek ekonomik.

Bakü Uçak Bileti Ara

Lübnan: Orta Doğu’daki Akdeniz Diyarı 

Lübnan’ın tarihi çok eski dönemlere dayanıyor. Antik Çağ’ın önemli medeniyetlerinden biri olan Fenikeliler bu coğrafyada yaşamış. Birçok kültürün ve dinin ahenk içinde yaşadığı Lübnan, tarihin kapısını aralayabileceğin ve farklı deneyimler yaşayabileceğin bir lokasyon ve seni burada gizli hazineler bekliyor!

Beyrut Uçak Bileti Ara

Eylülde Kampa Nereye Gidilir: Eylülde Kamp Yapılacak Yerler

Eylülde Kamp Yapılacak Yerler

Sıcaklar azalmaya başlamışken kamp döneminin en güzel zamanı geliyor. Ülkemizin en güzel manzaralı kamp noktaları ise seni bekliyor! Kampa giderken bazı malzemelerini yanında götürebilirsin. Bu sebeple bagaj kuralları sayfamızı ziyaret edip biletine göre limitlere göz atmanda fayda var. 

Akyaka, Muğla: Eşsiz Bir Tabiat

Cittaslow şehirleri arasında yer alan Akyaka, Gökova Körfezi’nin en çok tercih edilen duraklarından biri. Tertemiz bir hava, masmavi bir deniz, eşsiz bir tabiat içerisinde kamp yapmamak olur mu? Kampsever gezginleri hayli mutlu edecek Akyaka’da aynı zamanda rüzgar sörfü gibi ekstrem sporlar da yapılabiliyor.  

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Dalaman’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

İğneada, Kırklareli: Oksijen Deposu

Yemyeşil bir ormanda uyanmak istiyorsan İğneada’ya gitmeye ne dersin? Longoz Ormanları’nın tertemiz havası, çeşit çeşit ağaçları ve muhteşem doğası kamp yapmak için oldukça uygun. Üstelik İğneada’nın Karadeniz kıyısında sessiz sakin plajları da mevcut. İlk defa kamp yapacaksan imkanlarından dolayı Mert Gölü çevresini tercih etmeni öneririz. 

İstanbul’a oldukça yakın bir durak olan İğneada’ya ulaşmanın en kolay yolu ise İstanbul’a uçmak ve buradan aktarma yapmak. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

Kandıra, Kocaeli: Deniz, Kum, Kamp Bir Arada

Kocaeli’nin kuzeyinde bulunan Kandıra, kamp denince çok fazla seçenekle karşımıza çıkan bir bölge. Müthiş bir manzara eşliğinde doğayla baş başa vakit geçirmek istersen Sardala’yı, denize yakın olmak istersen Kapri Plajı’nı tercih edebilirsin. Kandıra’yı tercih edersen ücretli ücretsiz tüm seçenekleriyle ister doğanın tam kalbinde ister konforunu sağlayacak olanaklara yakın bir şekilde kamp yapabilirsin. Bu bölgeye ulaşmak için önce İstanbul’a uçup sonra aktarma yapabilirsin.

Eylül Ayında Denize Nerede Girilir: Eylülde Denize Girilecek Yerler

Havalar yavaş yavaş serinlemeye başlarken en güzel deniz tatili zamanını yakalamak ister misin? Cevabın “Evet!” ise eylül denizi sevenlere özel hazırladığımız rota önerilerimiz senin için geliyor!

Bodrum, Muğla: Yazı Uğurlama Noktası

Bodrum’da yaz henüz bitmedi. Sıcaklardan kaçıp yaz tatilini özellikle eylül ayının esintili günlerine bıraktıysan Bodrum seni güzel denizi ile sarıp sarmalayacak. Yaz sezonunda buralar çok kalabalık oluyor, kabul edelim. Sezon bitiminde ise o kalabalık azalıp yerini Bodrum’un tadını çıkarmak isteyenlere bırakıyor. 

Deniz tatili dedik madem sana hem mavi bayraklı hem de ücretsiz iki plaj önerelim. Bodrum Belediyesi’nin Bitez’deki Özgür Plajı’na ve Ortakent’teki plajına gönül rahatlığı ile gidebilirsin. 

Bodrum’daki mavi bayraklı plajların tamamına Mavi Bayrak Türkiye web sayfası üzerinden göz atabilirsin. 

Bembeyaz boyanmış evleri renkli begonvilleri, çarşısı, gün batımı manzaraları ve eğlence hayatıyla yazla son bir kez görüşüp “hoşça kal, yine gel” demek istersen rotanı Bodrum’a çevirebilirsin. 

Bodrum Uçak Bileti Ara

Kaş, Antalya: Turkuaz Bir Deniz Arayanlara Özel

Antalya’nın kendine hayran bırakan tatil beldesi Kaş, tam eylül tatili seven gezginlere göre. Akdeniz’in güzel kıyılarında salınarak denize girmek, lezzetli yemekler yemek, tüplü dalış yapmak istersen Kaş’a doğru seyahat planını yapmaya başla deriz.

Deniz tatilinin tadını çıkarmak için Kaputaş, Hidayetin Koyu diğer koylara göre daha sıcak bir denize sahip olan İnce Boğaz’ın plajını değerlendirebilirsin. “Kaş’ta nerede kalınır, ne yenir ne içilir?” diyorsan hemen seni French Oje ile Kaş Gezi Rehberi başlıklı yazımıza alalım. 

Antik kentleri gezmeyi seviyorsan Kaş’ın yakınlarında bulunan Patara Antik Kenti’ni de dolaşmanın tam zamanı. 

Dalaman Uçak Bileti Ara

Silifke, Mersin: Kalabalıktan Uzakta

Popüler duraklardan sıkıldıysan Türkiye’nin diğer noktalarına göre denizi ve havası sıcak olan Mersin’e gitmeye ne dersin? Mersin denince aklına sadece tantuni geliyorsa şimdi onu tatille yerini değiştirme zamanı. En iyi tantuni Mersin’de yenirse en iyi deniz tatili Mersin’de yapılabilir. Çünkü denizi de havası da çok güzel!

Narlıkuyu, Tisan Koyu, Yapraklı Koy, Boğsak Koyu ve daha nicesi… Üstelik bunlar sadece Silifke sınırlarında yer alan koylar. Biraz daha açılırsan farklı ve güzel plajlar da bulabilirsin. Ekim ayı ortasına kadar buralarda rahat rahat denize girebilirsin. Hem sıcaklar biraz hafiflediği için deniz ve plajın en güzel olduğu mevsimi yakalamış olursun hem de kalabalıktan uzakta keyifli bir tatil yaparsın. Oh, mis!

Mersin’e ulaşmanın en kolay yolu ise Adana’ya uçup aktarma yapmaktan geçiyor. 

Adana Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile de yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Yaz Bitmeden Gitmen Gereken Sahil Kasabaları: Eylülde Gel başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın