Hayvan Dostları ile Seyahate Çıkacaklara Tavsiyeler

Yılın belli dönemlerinde seyahate çıkmayı planlıyorsunuz. Evcil hayvan ya da hayvanlarınız var ve onu kimselere emanet edemiyorsunuz. Bu konuda bir seçim yapmak zorunda değilsiniz. Sizin ihtiyacınız olduğu kadar, evcil hayvanlarınızın da hava değişikliğine ihtiyacı olduğunu düşünün ve bu maceranıza promosyonlu uçak biletinizi alıp, onları da dâhil edin. Seyahatinize biraz sorumluluk katacak olsalar bile, onlarla olmanın keyfini sonuna kadar yaşayabilir, birlikte harika anılara ve fotoğraf karelerine imza atmış olursunuz. Ancak bu kararı verdiyseniz, yola çıkmadan önce gözden geçirmeniz gereken birkaç küçük önlem var.

Ülkelerin Evcil Hayvan Prosedürlerini Bilin

Evcil Hayvanlar

Birçok ülkenin evcil hayvanlar için istediği belirli belgeler bulunuyor. AB ülkeleri bu konuda oldukça hassas. Sayıları çok fazla olmasa da, birkaç ülke yanınızda evcil hayvan getirmenize olanak sağlamıyor. Bu yüzden gideceğiniz ülkenin büyükelçiliğinden detaylı bilgi almayı ihmal etmeyin.

Kafeslerden Nefret Etseniz de Seyahat İçin Kafes Şart
Seyahate çıkmadan önce bir hayvan kafesi edinin. Eğer elinizde bir kafes bulunuyorsa, bunun sağlamlığını ve yolculuk için uygun olup olmadığını kontrol edin. Çünkü siz ve hayvan dostunuz bu kafesten hoşlanmıyor olsa da, seyahatlerde kurtarıcı olarak görev yapar. Gideceğiniz kentte bulunan restoran, alışveriş merkezlerinde onu kafeste taşımak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca uçak ile seyahate çıkacaklar için kafes zaten zorunlu bir ihtiyaç. 8 kiloyu geçmeyen evcil hayvanlar, sizinle birlikte kafesinde yolculuk edebiliyor. Büyük cins evcil hayvanlar için kargo bölümü devreye giriyor. Mevzuatlar, her havayolu şirketinde farklılık gösterebilir. Detaylı bilgiyi havayolu şirketinizden öğrenin.

Seyahat Kafesi

Önce Sağlık
Hayvan dostunuzun kuduz aşısı olması seyahatiniz için bir zorunluluk. Köpeklerinizin son 3 ay içerisinde onaylanmış laboratuvarlarda ‘Kuduz Antikor Titrasyonu’ testine tabii olmaları gerekiyor. Bunun dışında, özellikle bir doğa gezisine gidilecekse pire, kene gibi parazitlere dikkat edin. Lyme hastalığını vücuda taşıyan kenelere rastlama ihtimalinize karşı, muhakkak Lyme aşısını yaptırmalısınız. Ayrıca hayvanınızın neye alerjisini olduğunu öğrenmek istiyorsanız veterinere bir alerji testi yaptırmanızda yarar var.

Veteriner

Köpeğinize Bir İyilik Yapın, Tıraş Ettirin

Tıraş Ettirin

Seyahate çıkmadan önce köpeklerinizi tıraş ettirmeyi unutmayın. Tıraş onları yazın sıcağından koruyacaktır. Kışın üşümemeleri için komple tıraştan ziyade, patilerindeki, karın ve göğüs bölgesindeki tüyleri biraz kısalttırabilirsiniz. Ve tıraş olmuş, bakımlı köpekler tüm şıklıkları ile seyahate hazırlar!

Yataklarını Getirmeyi Unutmayın

Yataklarını Getirmeyi Unutmayın
Eğer kedi ve köpeğiniz rutin hayatta kendi yatağında yatıyorsa, seyahat boyunca yataklarını yanınızda bulundurun. Çünkü evcil hayvanlar yerlerini yadırgayabilirler ve bu da onların huzursuz olmalarını sağlar. Kendi yataklarında yattıklarında, ortamı daha az yadırgayacaklardır.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...