Hangi Mevsimde Hangi Ülkeye Gidilir?

Seyahate çıkmak için her fırsatı kollayan gezginlerdenseniz, sizin için mevsim fark etmez. Sadece biraz coğrafya bilgisi yeterli. Dünya’da bir kısım kışı yaşadığında, bir kısım yazın keyfini çıkartıyor. Dünyanın yuvarlak olmasından gelen bu avantajdan yararlananlar, bir anda istediği mevsimde oluyor. Mevsimlere göre ekonomik uçak bileti fırsatlarını da yakalamanız mümkün. Malum, ülkenin yaşanması daha keyifli olan mevsimi var. O halde mesele doğru zamanda, doğru ülkeye gidebilmekte. “Haydi, ne duruyorsun gez, dolaş” diyen dünyanın bu sözlerine kulak verin. 4 mevsim, 12 ay boyunca seyahatin tadını çıkartın.

En Anlayışlı Mevsim İlkbahar
Eğer planlarınızda güneşlenmek veya denize girmek bulunmuyorsa, seyahat amacınız o kenti en ayrıntısına kadar keşfetmek, kültür turlarında bulunmaksa, ilkbahar tam sizin aradığınız mevsim. Çünkü İlkbahar, seyahate oldukça uyumlu bir mevsim. İlkbahar ara mevsim olduğu için, turizm sezonu açılmayacak ve gideceğiniz şehir muhtemelen kalabalık olmayacaktır. Yazın sıcağı gibi kavurucu, kışın soğu gibi dondurucu bir iklim özelliği sergilemeyen bu anlayışlı mevsim, uzun yürüyüşler ve keşifler yapmanıza olanak verecektir.

İspanya, İtalya, Almanya, Hollanda, İsviçre gibi Avrupa ülkelerine gidebilir, henüz kalabalık olmayan turistik mekânları özgürce gezebilirsiniz. Sokaklar, tarihi alanlar, müzeler, kafeler sizin!

ilkbahar

Sadece Yazın Tadını Çıkarabileceğiniz Ülkeleri İhmal Etmeyin
Kuzey yarım küre için deniz ve güneşin mevsimi! İngiltere, yılın en güzel aylarını yaşıyor; yağmur artık veda etmiş, bunaltmayan sıcaklar günlük yaşama renk katıyor. Yalnız bu güzel havalar fazla sürmeyecektir. Bunun için, yağmursuz İngiltere’nin tadını yazın çıkarabilirsiniz. Ayrıca Norveç gibi kuzey ülkelerinde coğrafi konumundan dolayı gündüzler çok uzun sürdüğü için, günün tadına doya doya varabilirsiniz. Eğer en büyük dileğiniz deniz, kum ve güneş ise; Türkiye’nin güney kıyılarında bulunan tatil beldeleri, Yunanistan veya Akdeniz ülkelerinin sıcak sahilleri bu isteğinizi kolaylıkla karşılayacaktır.

yaz

Romantik Ülkelerin Mevsimi Sonbahar
Artık kış geliyor… Yazın denize girmek için zamanınız olmadıysa, Akdeniz ülkeleri için son fırsat. Ama kesinlikle boğucu yaz sıcaklarının yavaş yavaş yerini ılıman bir iklime bıraktığı Mısır’ı ziyaret etmenin tam zamanı. Mısır’ın eşsiz tarihinde ve eserlerinde, sıcaktan bunalmadan kaybolabilirsiniz. Ortadoğu’nun Paris’i olarak bilinen Lübnan/Beyrut da sıcak bir seyahat alternatifi. Eğer Romantik ve mistik anlar yaşamayı tercih ediyorsanız, Fransa/Paris, İngiltere/Londra, Çek Cumhuriyeti/Prag ve İstanbul size sonbaharın en güzel halini yaşatmaya hazır olan şehirler.

sonbahar

Kış Geldi Beyaz Tatil Başlasın!
Ve kış gelir. Kayaklar dışarı çıksın, artık kar görmenin de zamanı geldi diyorsanız, İtalya, Avusturya, Fransa’da bulunan kayak merkezleri için hazırlanın. Eğer yurt içinde kayak keyfini gerçekleştirecekseniz; Palandöken, Sarıkamış, Saklıkent, Erciyes size hayalinizdeki kış tatilini yaşatacaktır. Ve kışın herkes üşürken, güneşi selamlamak isteyen sıcak iklim insanları, Mısır’ın tatil cenneti Hurghada için son günler. Ayrıca Dubai ve Doha da hala sıcak sayılır. İçinizi ısıtacak tatil imkânlarını değerlendirmek için acele edin!

kış

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...