• Ana Sayfa
  • Genel
  • İstanbul Avrupa Yakasının En İyi Bakery Dükkanları

İstanbul Avrupa Yakasının En İyi Bakery Dükkanları

Tatlı sevdası, hamur işi deyince akan suları durduran değerli gezgin… Ülkemizde yakın zamanda popüler olan bakery dükkanlarını mercek altına alıp sizlere çeşitli önerilerde bulunmak istedik. Bakery esasında fırın anlamına gelen bir İngilizce kelime. Tabii fırın denince aklımıza 7/24 açık ekmek, simit ve çeşitli hamur işleri bulabileceğimiz dükkanlar geliyor. Bizim bahsedeceklerimiz ise yine hamur işi ile dolup taşan ancak güzel bir kahve içip lezzetli kahvaltılar da yapabileceğin yerler olacak. Bu sebeple anlam karmaşasını yaratmamak adına “bakery” diyerek devam edeceğiz.

Sevgili gurme damaklar; New York ve Paris bu işin memleketi olabilir, ama İstanbul’un ne eksiği var? Hem Avrupa hem Anadolu yakasında bulunan bakery dükkanları; kahvaltı seçenekleri, kruvasanları, dumanı üzerinde lezzetli kahve çeşitleriyle gönülleri çoktan fethetti bile. 

Bu yazımızda İstanbul bakery dükkanları dosyasını açıp Avrupa Yakası’nın popüler bakery dükkanları arasında bir yolculuğa çıkacağız. Eğer İstanbul’da değilsen tek yapman gereken ise ucuz uçak bileti alıp bu lezzetli yolculuğa çıkmak.

İstanbul Uçak Bileti Ara

Hazırsan en i̇yi bakery dükkanlarına yolculuğumuz başlasın.

Gün Bakery: Ekşi Mayalı Ekmeklerin Kokusuna Doğru

Gun Bakery, Avrupa Yakasi

Kaynak

Gün Bakery, Akaretler ve Arnavutköy olmak üzere iki küçük dükkanı olan bir işletme. Akaretler’e gidersen gün boyu kahvaltı bulabilirsin. Yalnız 6 masalı bir yer olduğu için çoğu zaman yer bulmak zor. Kalabalık olduğu zamanlarda da servis süresinin uzun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ekşi mayalı ekmeklerinin tadına doyamayacağını da belirtelim. Ata tohumu buğdaylarıyla zirai ilaç kullanmayan yerel çiftçileri destekleyerek aldıkları unlardan yaptıkları hayli lezzetli hamur işlerini yiyebilirsin. Kendi internet sayfalarında analiz raporlarını paylaştıkları için zirai ilaç barınmayan unlardan kullandıklarını rahatlık söyleyebiliyoruz.

Son dönemin popüler lezzeti pastel de nata, çeşit çeşit reçel, glutensiz lezzet, kek, pasta, vegan ve rafine şekersiz birçok farklı ürün bulabilirsin. 

Yukarıdaki haritada, sayacağımız tüm mekanların adreslerini bulabilirsin. Ama biz yine de söyleyelim. 

Akaretler şubesi: Sinanpaşa Mahallesi, Şair Nedim Caddesi, No: 34, Beşiktaş
Arnavutköy şubesi: Arnavutköy Mahallesi, Teyyareci Suphi Sokak, No: 14/A, Beşiktaş

B.Block Bakery: İddialı San Sebastian Cheesecake

B.Blok Bakery, Avrupa Yakası

Vedat Milor’un lezzet rehberine girmeyi başarmış B.Block Bakery’den bahsedelim. Mekan geçtiğimiz yılın popüler tatlısı San Sebastian cheesecake konusunda hayli iddialı. Çoğu zaman bu kekin popülaritesi mekanı doldurup taşırdığı için Akaretler’e iki şube açmışlar. Beyaz çikolata parçalı brownie ve San Sebastian cheesecake gurmeler tarafından övülüyor ve öneriliyor. 

Burada kahvaltıya değil, tatlıya bir yoğunlaşma var. Kahvelerinin de oldukça lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Tatlı krizin tutarsa diye iki şubenin de adresini aşağı bırakıyoruz.

Akaretler 1. şube: Şair Nedim Caddesi, No: 35/A-1, Beşiktaş
Akaretler 2. şube: Vişnezade Mahallesi, Refik Top Sokak, No: 13, Beşiktaş

Meri Bakery: Lezzetli Kekler

Meri Bakery, Avrupa Yakası

Kaynak

Meri Bakery, Emirgan’ın eski İstanbul mahallesi özlemini gideren Arnavut kaldırımlı sokaklarından birinde yer alan küçük şirin bir dükkan. Sabit bir menüsü yok, her gün değişen bir menü sistemine sahipler. Günlük pişirdikleri çeşit çeşit lezzetli ürünlerini sabah kahvaltısında da öğle yemeğinde de deneyebilirsin. Öğle yemeği dedik, çünkü ev yemekleri de yapıyorlar. Gidersen keklerinden denemeni öneriyoruz. Genel olarak her damak tadına uygun lezzetli kekleri bulunuyor. Hayvan dostu işletmenin aynı zamanda minik bir arka bahçesi de var.  

Adres: Emirgan Mahallesi, Sezaibey Caddesi, No: 29, Sarıyer 

Sa Va Coffee & Bakery: Dumanı Üstünde Kahvelerin Güzel Eşlikçileri

Sa Va Coffee Bakery, Avrupa Yakası

Sa Va Coffee & Bakery, diğer bakery dükkanlarına nazaran daha geniş bir alana sahip. Cihangir’in güzel sokaklarından birinde yer alan dükkanın dışı çıtır içi yumuşacık kruvansaları da çikolatalı tatlıları da kahveleri de hayli beğeniliyor. Tuzlu karamelli ganaj tart ve Belçika çikolatalı soslu churros ararsan onlar da burada. Ferah ferah oturalım, güzel tatlılar yiyelim dersen bir gün burayı ziyaret edebilirsin.

Adres: Cihangir Mahallesi, Bakraç Sokak No: 34/A, Beyoğlu

Dükkann İstanbul | Bakery & Eatery: Geç Kahvaltıcılara Özel

Dukkan İstanbul Bakery, Avrupa Yakasi

Kaynak 

Yerel üreticilerle çalışan bir başka yer de Dükkann İstanbul. Ekşi mayalı ekmekleri, glutensiz ürünleri ve tatlılarının yanı sıra zeytinyağlı yemekleri de mevcut. Geç kahvaltı yapmak istersen kahvaltıları gün boyu devam ediyor. Zeytinyağlılar ise 18.00’de bitmiş oluyor. Lezzetli bir şeyler yemek istersen Dükkann İstanbul’a uğrayıp bir şans verebilirsin. Hayvan dostu Dükkan İstanbul’un Nişantaşı ve Arnavutköy olmak üzere 2 şubesi bulunuyor. Adresleri aşağı bıraktık.  

Arnavutköy şubesi: Bebek Caddesi, No: 59, Beşiktaş
Nişantaşı şubesi: Reasürans Çarşısı, No: 61/A, Ünite: 50, Şişli 

Not: Arnavutköy şubesinde her hafta her güne ayrı bir çorba olacak şekilde çorba menüsü hazırlıyorlar. 

Grandma Bakery Cafe: Türkiye’deki Eski Bakery Dükkanlarından 

Grandma Bakery, Avrupa Yakası

Kaynak 

Grandma Bakery Cafe, bakery dükkanları henüz çok yokken Ocak 2015’te Teşvikiye’de açılan bir yer. Kruvasanları, tatlı-tuzlu lezzetleri, glutensiz ürünleriyle bolca seçeneğe sahip. Üstelik kahve konusunda da oldukça iddialı. İçtiğin kahveyi beğenirsen çekilmiş çekirdeğini de satın alabilirsin. Çünkü Grandpa markasıyla kendi kahve çekirdekleriyle demleme yapıyorlar. Grandma’nın İstanbul’da üç, İzmir’de de bir şubesi bulunuyor.

Teşvikiye şubesi: Ahmet Fetgari Sokak, No: 38, Şişli
Galataport şubesi: Galataport G Blok, Beyoğlu
Suadiye şubesi: Bağdat Caddesi, No: 396, Kadıköy
İzmir şubesi: İzmir Hilltown AVM, Karşıyaka

Pera Bakery: Avrupa’nın Ortasındaymış Hissi

Pera Bakery, Avrupa Yakası

Kaynak

Pera’nın en güzel caddelerinden birinde bulunan Pera Bakery, görenleri hayran bırakan mimariye sahip bir binada yer alıyor. Pencerelere dökülen sarmaşıkların yanı sıra görünen manzara da sanki İstanbul’dan bir Avrupa şehrine ışınlanmış gibi hissettiriyor. Instagram’ın, bu dükkanı da çevresini de bayağı sevecek. Bu güzel mimarinin yanı sıra lezzetli kahveler, tatlı ve ekmekler de cabası. 

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, Yemenici Abdüllatif Sokak, No:1, Beyoğlu

Anna’s Bakery: Alman Kalitesi

Anna's Bakery, Avrupa Yakası

Kaynak

Anna’s Bakery; Alman usulü bagel, pretzel, berliner, çeşit çeşit tatlı, kruvasan, ekmek ve hamur işleriyle lezzetli ürünler hazırlayan bir yer. Göktürk’te bulunan dükkanlarında küçük bir Alman fırını hissini yaşayabilirsin. Göktürk uzaksa üzülme, İstiklal Caddesi’nde ve Nişantaşı’nda bulunan Türk Alman Cafe’lerde de bu kadar çeşitli olmasa bile aynı lezzetleri bulabilirsin. Çünkü iki kafe de aslında Anna’s Bakery çatısı altında. 

Adres: Yücel Sokak (Şen Sokak), Kemerlife Çarşı, No: 26/217, Eyüpsultan

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak daha fazla okumak istersen İstanbul’u Geziyorum: Hikâyeleriyle Tarihi Yarımada Turu yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın