• Ana Sayfa
  • Portekiz
  • Tek Kuruş Harcamadan Gez: Lizbon’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler
Lizbon'da ücretsiz olarak yapabileceğin şeyler

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Lizbon’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Lizbon; renkli, hareketli, cıvıl cıvıl bir şehir. Yedi tepesi sebebiyle İstanbul’a benzetilen bu şehirde; büyüleyici sokaklar, mimarisine hayran kalacağın yapılar, muhteşem manzaralara ulaştıran yokuşlar, lezzetli yemekler ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan noktalar bulacaksın. 

2024 Oscar Töreni’nde 4 ödülü birden evine götüren Poor Things’in bazı sahneleri Lizbon’da çekilmiş. Lizbon’un güzelliği ile yapay zeka iş birliği yapınca rüya gibi sahneler ortaya çıkmış. İzlemediysen belki Lizbon seyahatinden önce göz atabilirsin.

Lizbon gezginlerin hayallerini süsleyecek güzellikte bir şehir. Gezginlerin hayallerini süsleyen bir diğer konunun da ucuza seyahat olduğunu biliyoruz. Sen de ucuz uçak biletini nerede bulacağını biliyorsun. Ucuz uçak bileti ile işler bitmez diyorsan Lizbon’da ücretsiz olarak yapabileceğin şeylerin de listesini hazırladık. Ulaşım, konaklama ve yemek için belli bir bütçe ayırabilirsen Lizbon seyahatini kolaylaştıracak ücretsiz şeyleri de not al deriz.

Lizbon’da ücretsiz olarak yapabileceğin şeylere geçmeden önce dilersen Lizbon’a ulaşım konusunu halledelim.

Lizbon’a Nasıl Gidilir?

Lizbon'a nasıl gidilir

İspanya’nın güzel komşusu Portekiz’in başkenti Lizbon’a ulaşmak için ilk olarak Ankara’ya gitmen gerekiyor. Ankara – Lizbon direkt uçuşuyla bölgeye kolaylıkla ulaşabilirsin. Yapman gereken önce Lizbon ucuz uçak bileti almak. Tabii yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Şimdi, sıra geldi ücretsiz etkinliklere. Yazıyı okurken Portekiz halk müziği yani fado eşliğinde hayaller kurmak istersen diye bir şarkı bırakıyoruz. 

Ücretsiz Şehir Turlarına Katıl 

Ücretsiz şehir turları

Lizbon’un sokaklarında kaybolmak kulağa hoş gelebilir. Ancak bilen biriyle gezsen hiç fena olmaz diye düşündük. Şehrin kültürel ve tarihi noktalarını dolaşırken gördüklerini anlamandırmak istersen bir şehir turuna katılabilirsin. Şehir Merkezi – Bairro Alto turu, Alfama – Mouraria turu gibi pek çok farklı ücretsiz tura göz atmak için Free Tours in Lisbon sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Hiçbir Ücret Ödemeden Turistik Durakları Gez 

Turistik durakları gez

Lizbon’daki müzelerin ücretsiz günleri sadece vatandaşlar ve orada yaşayanlara yarıyor diyebiliriz. Ücretsiz olarak yapabileceğin şeylerin yanı sıra ucuza getireceğin bir şeyi de söylemek isteriz. Lisboa Card alırsan pek çok müze ve ilgi çekici noktaya uygun fiyatlarla giriş yapabilirsin. Bir kez kartı alıp pek çok noktayı her seferinde ücret ödemeden gezmekten bahsediyoruz, dilersen bir değerlendir. 

Santa Maria Maior Katedrali’ne Git

Santa Maria Maior Katedrali, Lizbon

Lizbon’un tarihi şehir merkezinde yer alan, şehrin en önemli dini ve tarihi yapılarından biri olan Santa Maria Maior aynı zamanda şehrin en eski katedrali. Lizbon’u etkileyen çok sayıda yıkıcı depremden büyük hasar gören katedral, 20. yüzyılda yeniden inşa edilerek bugünkü haline gelmiş. Gotik, Romanesk ve barok mimari tarzlarının mükemmel bir karışımı olan katedrale giriş ücretsiz. Hem içeriden hem de dışarıdan büyüleyici olduğunu söyleyelim. 

Santa Justa Asansörünü Gör 

Santa Justa Asansörü, Lizbon

Dünyanın en güzel asansörlerinden biri olan Santa Justa, Elevador do Carmo olarak da biliniyor. Carmo Meydanı ile Baixa Caddesi arasında yer alan asansör için Lizbon’un simgelerinden biri diyebiliriz. Eşsiz mimariyi keşfetmek istersen buraya mutlaka uğra. Asansörü kullanmak hayli pahalı olabilir. Kalemler kağıtlar hazırsa asansörün manzarası ulaşmak için ücretsiz bir yöntem sunuyoruz. Carmo Manastırı’ndan sağa dönüp Travessa Dom Pedro de Menezes boyunca yürü. Travessa’nın sonunda terasa çıkan bir merdiven göreceksin. İşte, o merdiveni tırmanınca manzara karşında!

Miradouro da graca, Lizbon

Belém Kulesi’nin Fotoğrafını Çek

Belem Kulesi, Lizbon

Lizbon’un tarihi Belém bölgesi, yapıları ve güzel parklarıyla ünlü. Burada Belém Kulesi ve Jerónimos Manastırı gibi önemli yapıları ziyaret edebilir, aynı zamanda Tejo Nehri kıyısında yürüyüş yapabilirsin. 

Belém Kulesi ile Jerónimos Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Kule aynı zamanda Portekiz’in Yedi Harikası arasında bulunuyor. Buraya giriş ücretli, ancak içeri girmesen de muhteşem bir manzara ile karşılaşacağın için mutlaka Instagram’ın için bir fotoğraf çekmeni öneriyoruz. Gün batımında gidersen güzel kareler yakalayabilirsin. 

Parklarda Piknik Yap

Eduardo VII Parkı, Lizbon

Lizbon’un çevresinde birçok doğal park var. Eduardo VII Parkı gibi doğaya yakın yerlerde piknik yapabilir ve şehrin gürültüsünden uzaklaşabilirsin. Bir seyir noktası olarak da değerlendirebileceğin parkta uçsuz bucaksız yeşil bir bahçeyi, Tejo Nehri’ni ve Arrábida Dağları’nı görebilirsin. 

​​Parque Florestal De Monsanto’da Yürüyüşe Çık

​​Parque Florestal De Monsanto, Lizbon

Lizbon’un akciğeri olarak bilinen Parque Florestal de Monsanto, şehrin en büyük parkı. Hatta New York’taki Central Park’tan neredeyse üç kat daha büyük. Rahat ayakkabılarını giyip şehrin ortasındaki bu güzelliğin tadını çıkarmanı öneriyoruz. Hava da güzel olursa çimenlerde dilediğince yuvarlanabilirsin.  

Okyanusta Sörf, Plajlarda Güneş Banyosu Yap

Adraga Plajı, Lizbon

Okyanusta yüzme fikri kulağına nasıl geliyor? Dalgalarda sörf yapmak, engin maviliklere açılmak, sahilde romantik yürüyüşler yapmak, gün batımlarını izlemek ya da sıcacık kumlarda güneşlenmek… Lizbon’a gittiğinde eğer hava şartları uygunsa plajda geçireceğin zaman dilimini planların arasına mutlaka eklemeni öneriyoruz. Atlantik Okyanusu’nun kayalara çarpan dalgalarını gün batımında görmek istersen Adraga Plajı’na, şehir merkezine yakın bir yer ararsan Tagus Nehri’nin kenarındaki Alburrica Plajı’na, sörf yapmak istersen de Carcavelos Plajı’na gidebilirsin.    

Dünyanın En Eski Kitapçısına Git

Dünya'nın en eski kitapçısı, Lizbon

Kitap ve tarih kokan yerlere bayılan gezginler, dünyanın en eski kitapçısının Lizbon’da olduğunu söylesek ne dersiniz? 1732 yılından bu yana açık olan Bertrand Kitapçısı’nın dış cephesi, Portekiz fayanslarıyla yani azulejo ile kaplı. Dışarıdan ilgini çekecek olan kitapçı, ilk bakışta küçük gibi görünebilir. İçerisine girdiğinde hayli büyük olduğunu fark edip bambaşka dünyalara dalacağının garantisini veriyoruz. Kitap almasan da para harcamasan da Lizbon’a gelmişken uğraman gereken bir durak olduğunu söyleyelim. 

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Tek Kuruş Harcamadan Gez: Roma’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın