• Ana Sayfa
  • Dinlenme
  • Kaostan Yorulanlara Özel: Kafa Tatili İçin Avrupa’nın En Sakin Şehirleri
Avrupanın en sakin şehirleri

Kaostan Yorulanlara Özel: Kafa Tatili İçin Avrupa’nın En Sakin Şehirleri

Şehir gürültüsü, iş stresi, sürekli bir şeylere yetişme hali canını sıkmış olabilir. Gezginler için böyle zamanların en kurtarıcısı güzel bir seyahat planı oluyor. Malum bahar da geldi. Doğa kendini yenilerken sen de kafanı boşaltıp yenilenmek istersen bir kafa tatiline çıkabilirsin. 

Kafa tatilin için Avrupa’nın en sakin şehirlerine doğru uzanmaya ne dersin? Derin bir nefes alıp kendini zamansız güzelliklerin kucağına bırakmak istersen senin için farklı rota önerileri hazırladık. Adeta bir ressamın tuvaline dökülen renkler gibi her biri kendi hikayesini anlatan sokakları, tarihle iç içe geçmiş mimarisi ve doğanın kucakladığı manzaralarıyla bu şehirler, kafa dinlemek için birer yeryüzü cenneti.

Bu seyahatin sırasında yanına kitap, kalem ve defter almayı unutma. Yaşadığın dinginlikle birlikte yaratıcılığın da artacaktır. Dilersen yazarak seyahatini hem unutulmaz kılabilir hem de bir terapi haline getirebilirsin. Bu konular sana kalmış tabii, sen nasıl istersen öyle gez. Ucuz uçak biletin ise Pegasus’tan!

O zaman Avrupa’nın en sakin şehirleri için önerilerimize geçelim. 

Sardinya, İtalya: Uzun Ömürlü İnsanların Memleketi 

Sardinya, İtalya

İtalya denince akıllara genelde ilk olarak Roma, Venedik, Milano gibi popüler şehirler geliyor. Toskana’nın yanı sıra İtalyan Rivierası’nda pek çok nokta da elbette gezginlere göz kırpan noktalar arasında yer alıyor. Sardinya ise farklı özellikleriyle sadece İtalya’dan değil, dünyanın pek çok bölgesinden sıyrılan yerler arasında bulunuyor. Bizim bu noktalardan ayırmamız ise Blue Zone yani Mavi Bölge olarak isimlendirilen bölgelerden biri olmasından kaynaklanıyor. “Blue Zone nedir?” dersen hemen açıklayalım.

Dünyanın en uzun ömürlü insanlarının sağlıkla yaşadığı; kanser, obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıklarına da yakalanmadıkları coğrafyalar. Bu bölgelerde yaşayan insanlar genelde 100 yaşına kadar çok sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Blue Zone ile ilgili bilgi almak istersen Netflix’te yayımlanan “100 Yıl Yaşamak: Mavi Bölgelerin Sırları” belgeselini izleyebilirsin. 

Sardinya, İtalya’nın adalarından biri. Cagliari bu adanın başkenti. Kafanı dinlemek için Cagliari’yi tercih edersen müthiş plajlar, gökyüzünde süzülen flamingolar, güzel İtalyan mimarisi ve sevecen insanlarla karşılaşacaksın. Cagliari yazları hayli hareketli bir yer. Öğlenler siesta, akşamlar makarena! Tam bir sessizlik sakinlik ararsan Nuoro’ya gidebilirsin. Blue Zone insanları buralarda yaşıyor. Belki bu uzun ömürlü ve sağlıklı insanlarla tanışıp keyifli vakit geçirebilirsin, kim bilir?  

Sardinya’ya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Roma uçak bileti alıp Roma’dan da aktarma yapmak.

Roma Uçak Bileti Ara

Bibury, İngiltere: Büyüleyici Bir Peri Masalı

Bilbury, İngiltere

Bibury, İngiltere’nin küçük bir kasabası. River Coln bölgesindeki Gloucestershire’a bağlı olan bu kasaba için İngiltere’nin en güzel kasabası tanımlaması yapılıyor. Ancak masallarda görebileceğin bu büyüleyici yeri tam kafa dinleyip hayal kurmalık bir yer olarak tanımlayabiliriz.

Geleneksel taş evleri, küçük taş köprüleri ve Orta Çağ mimarisiyle bir peri masalının içine düşmüş gibi hissedebilirsin. Telaşsız ve huzurlu bir hayata sahip olan Bibury’de sadece sakinlik yok; bir balık çiftliği, lezzetli yemekler yapan birkaç restoran, tatlıları dillere destan olan pastaneler ve yöresel kafeler de var. Ayrıca Bridget Jones’un Günlüğü ve Stardust filmleri de burada çekilmiş. 

Sakin olduğu kadar büyüleyici bir yer olan Bibury’e gitmek istersen ilk olarak ucuz Londra uçak bileti alman gerekiyor. Sonrasında bir tren yolculuğu ile bu şirin köye ulaşabilirsin. 

Londra Uçak Bileti Ara

Valladolid, İspanya: Rönesans Mimarisine Kalbini Açmış Huzurlu Bir Öğrenci Kenti

Valladolid, İspanya

Valladolid için Kuzey İspanya’nın sakin ve huzurlu öğrenci şehri diyebiliriz. Hızlı trenle Madrid’den bir saatlik yolculukla ulaşabileceğin bu kent, görkemli bir Rönesans mimarisine sahip. “Biraz kafa dinleyeyim, biraz da müze gezisi yapayım.” dersen Valladolid’de gezebileceğin pek çok farklı müze bulabilirsin. 

Şehri dolaşırken tarihi Plaza Mayor’u keşfedebilir, Valladolid Katedrali’nin çarpıcı mimarisine hayran kalabilirsin. Miguel de Cervantes’in Don Kişot’u yazmayı tamamladığı ev de bu şehirde yer alıyor. Dilersen İspanyol yazarın evini de ziyaret edebilirsin. Ayrıca şehrin çam ormanlarında gezebilir, Pisuerga ve Esgueva nehirlerinde yüzebilir, bu muhteşem atmosferi deneyimlemenin yanı sıra lezzetli İspanyol yemeklerini de keşfedebilirsin. 

Bu sakin ve huzurlu İspanya kentine ulaşmak için yapman gereken ise ucuz Madrid uçak bileti almak ve sonrasında Madrid’den aktarmak yapmak.

Madrid Uçak Bileti Ara

Saint-Paul de Vence, Fransa: Sokakları Sanat Kokan Fransız Köyü

Saint Paul de Vence, Fransa

Saint-Paul de Vence, Güney Fransa’nın en etkileyici noktalarından biri. Kıvrım kıvrım uzanan yolları ve Nice’in tepesinden eşsiz bir görüntüye kucak açan panoramik manzaralarıyla gerçekten görülmeye değer bir yer. Yaz aylarında gidersen çok daha kalabalık bir turist topluluğuyla karşılaşabileceğini şimdiden söyleyelim. Çünkü burası popüler bir köy. Üstelik Fransa’nın en güzel köylerinden biri.

Elbette burası kafa dinlemek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir yer. Her türlü şehir gürültüsü ve stresten uzaktasın bir kere. Tepesinde bir şato, aşağısında dar sokakları süsleyen evler ve dükkanlarla dolu bir köy burası. Bu köyde dolaşmak bir sanat galerisinde gezmekten farksız. Çünkü ressamların bu köyü keşfetmesiyle sanatla dolmaya başlamış. Ağırlıklı nüfus da sanatçılardan oluşuyor. Bu nedenle köydeki Arnavut kaldırımlarında salına salına dolaşırken gözünü Fransız sanatçılara ait dükkan vitrinlerinden alamayacaksın. En güzel manzaralardan birini ise Saint Paul Mezarlığı’nda bulacağını söyleyebiliriz. 

Buraya ulaşmanın en kolay yolu ise ucuz Marsilya uçak bileti alıp aktarma yapmaktan geçiyor. 

Marsilya Uçak Bileti Ara

Bu öneri ile beraber yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Ege’de Kafa Dinlemeye Uygun Duraklar: Herkesten Uzaktaki Yerler başlıklı yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın