• Ana Sayfa
  • Roma
  • Tek Kuruş Harcamadan Gez: Roma’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler
Roma'da Ücretsiz Etkinlikler

Tek Kuruş Harcamadan Gez: Roma’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler

Uçaktan indiğin anda seni büyüleyecek bir seyahat arıyorsan Roma bunun için ideal bir yer. Mimarisi, tarihi, Akdeniz ruhu… Sadece orada bulunduğu süre içerisinde değil, tatil sonrasında da seni ele geçirmiş olacak. Dikkat et, kalbin bir süreliğine Roma’da kalabilir.

Gezmek dünyanın en güzel etkinliklerinden biri. Bütçe konusuna takılı kalıp planları ertelememek lazım. “İyi de nasıl?” diye soracak olursan gezip görmene, dünyanı renklendirmene yardımcı olacak bazı önerilerde bulunmak isteriz. Anlatması bizden, gezip görmesi senden olsun. 

Her yol Roma’ya çıkar mı bilmiyoruz; ama uçak bileti, konaklama, yemek gibi temel bütçeni ayarlayıp ücretsiz bir şekilde Roma’yı gezmenin yolları olduğunu söyleyebiliriz. 

Yapman gereken önce Roma ucuz uçak bileti bulmak. Bunun için nereyi ziyaret etmen gerektiğini zaten biliyorsun. Tabii yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutma. 

Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra gelelim Roma’da para harcamadan gezmeni sağlayacak yerleri anlatmaya.

Haydi başlayalım!

Ücretsiz Şehir Turlarına Katıl 

Ücretsiz şehir turu

Önce şehri keşfetmek lazım. Yanında şehri bilen ve sana tarihiyle birlikte mekanları anlatacak biri olsa harika olurdu, değil mi? Dert etmene gerek yok, bunun için ücretsiz şehir turları var. Her gün 17.00 ve 21.30’da, gündüz ve gece ayrı turlar düzenleniyor. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel bu şehir için tercih senin.  

Roma’nın yüzlerce yıllık tarihi sokaklarında dolaşmadan önce yapman gereken, turları kontrol edip rezervasyon yaptırmak. Bunun için New Rome Free Tour web sitesini ziyaret edebilirsin.

Hiçbir Ücret Ödemeden Muhteşem Müzeleri Gez 

Ücretsiz müzeleri gez

İtalya’nın güzel şehri Roma, bir sürü sanat eseri ve tarihi yapının olduğu büyülü bir şehir. 60’tan fazla müzeye sahip. Yani buradaki müzeler “gez gez bitmez” türden. Bazı müzeleri gezmek fazla pahalı olabilir, ama biz bu yola “ücretsiz gezmek” için çıktık. Bu yüzden de hangi müzeleri ne zaman ücretsiz gezebileceğinden bahsetmenin vakti geldi. 

İşte, Roma’daki ücretsiz müzeler:

GNAM – Galleria Nazionale Arte Moderna (Ulusal Modern Çağdaş Sanat Galerisi) 

Ulusal Modern Çağdaş Sanat Müzesi

Ulusal Modern Çağdaş Sanat Galerisi, Roma’da modern sanata ayrılmış tek müze olma özelliği taşıyor. Müze içerisinde resim, çizim, heykel olmak üzere 20.000’den fazla eser görebilirsin. 19. yüzyıldan günümüze bir sanat yolculuğu yapmak istersen Cezanne, Van Gogh ve Monet gibi sanatçıların eserlerine de ev sahipliği yapan mekanı ziyaret edebilirsin.

Müze 09.00-19.00 saatleri arasında açık. Her ayın ilk pazar günü ise müzeye girişler ücretsiz. TicketOne web sitesi üzerinden biletini online ve ücretsiz bir şekilde alabilirsin. Müzeyle ilgili detaylı bilgi almak istersen de La Galleria Nazionale web sitesini ziyaret edebilirsin. 

Museo nazionale Etrusco di Villa Giulia (Ulusal Etrüsk Müzesi) 

Ulusal Etrüsk Müzesi

Etrüsk, İtalya’nın Tiber ile Arno nehirleri arasında yer alan Etruria bölgesinde MÖ 6. yüzyıla kadar varlığını sürdürebilmiş olan halka Romalılar tarafından verilen isim. Bu müze de Etrüsk ve Faliscan medeniyetlerine adanmış barok bir yapı. Roma öncesi antik eserleri merak ediyorsan buraya mutlaka uğramalısın. 

Ulusal Etrüsk Müzesi 09.00-20.00 saatleri arasında açık. Her ayın ilk pazar günü ise müzeyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsin. Dilersen ETRU National Etruscan Museum web sitesinden detaylı bilgi alabilirsin.

Palazzo di Venezia (Venedik Sarayı Ulusal Müzesi) 

Venedik Sarayı Ulusal Müzesi

Palazzo di Venezia, yüzyıllar boyunca papaların, kardinallerin ve büyükelçilerin yaşam alanı olmuş. Rönesans’ın görkemini bahçeleri, tarihi salonları ve içindeki müzede yakalayabilirsin. 

Her ayın ilk pazar günü 09.30-18.30 saatleri arasında müzeye ücretsiz olarak giriş yapabilirsin. Palazzo Venezia web sitesi üzerinden detaylı bilgi edinebilir, müze biletini de VIVE eventim web sitesinden alabilirsin.  

Colosseo (Kolezyum): Geçmişin Ruhunu Hisset 

Kolezyum

Roma’nın simgesi Kolezyum aynı zamanda Dünyanın Yeni Yedi Harikası’ndan da biri. Sırf bu yüzden Roma’ya gelmişken burayı ziyaret etmemek olmaz. Sadece dışarıdan baktığında bile görkemiyle etkileyecek olan bu yapı MS 80 yılında tamamlanmış tarihi bir durak. 

Gladyatör dövüşlerinin yerini şimdi turistler almış olabilir, ama o ruhu hissetmek için Kolezyum’a girmek yeter. Yazın gideceksen yanına mutlaka şapka almanı öneririz. Ayın ilk pazar günü buraya giriş ücretsiz.

Roman Forum (Roma Forumu): Roma İmparatorluğu’nun Görkemli Tarihinin İzinde 

Roma Forumu

Roma’da gezilecek yerlerden bir diğeri de Roma Forumu. Palatino Tepesi ve Kolezyum arasında kalan yapı, Julius Sezar döneminde inşa edilmiş. Forumda yer alan bazilikalar, tapınaklar 1000 yıl boyunca Roma İmparatorluğu tarafından sosyal bir alan olarak kullanılmış. Şimdi ise binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihin içerisinde bir yolculuğa çıkmak istersen Roma Forumu’nu ziyaret etmek, her ayın ilk pazar günü ücretsiz.

Vatikan: Dünyanın En Küçük Ülkesinde Bir Gezi 

Vatikan

Vatikan, Roma Piskoposu tarafından yönetilen bağımsız bir şehir devleti. Roma, Katolik Kilisesi üzerindeki otoritenin merkezi olarak kabul ediliyor. Dünyanın en küçük ülkesi olan Vatikan, etkileyici birçok yapıya ev sahipliği yapıyor. Her ayın son pazar günü 09:00-14:00 saatleri arasında Vatikan içerisinde bulunan ana kilise Aziz Petrus Bazilikası ve Sistina Şapeli’ni ücretsiz gezebilirsin. 

Fontana di Trevi (Aşk Çeşmesi): İtalya’ya Tekrar Gelmenin Yolu 

Aşk Çeşmesi

Şehrin en turistik noktalarından biri olan Aşk Çeşmesi aynı zamanda Roma’nın da en büyük barok çeşmesi. Efsaneye göre suya bir bozuk para atmak Roma’ya tekrar gelmeni sağlarken iki bozuk para tekrar gelip aşık olacağın, üç bozuk para ise tekrar gelip aşık olup evleneceğin anlamına gelir. Denemeye değer! 

Piazza di Spagna (İspanyol Merdivenleri): Eğlenceli Vakit Geçirmenin Adresi 

İspanyol Merdivenleri

İspanyol Merdivenleri şehirde gün batımını izleyebileceğin en iyi noktalardan. Günü burada batırıp sonrasında merdivenlerde keyifli vakit geçirebilirsin. Günün her anı cıvıl cıvıl olan bu noktada kendini İtalyan ezgilerine bırakabilirsin.

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Londra’da Ücretsiz Olarak Yapabileceğin Şeyler yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın