Milano Alışveriş Dünyasının Vazgeçilmezleri

Alışveriş ya da moda denince akla hemen Milano geliyor. Moda trendlerine yön veren, en seçkin tasarımcılar ile markaları buluşturan ve her yıl on binlerce turisti kendine çeken zarif bir şehir.

Yılın her dönemi yeni tasarımların gün yüzüne çıktığı Milano’ya giderken tahmin edersin ki cüzdanın dolu olmasında fayda var. Zira modanın yeni trendlerini kaçırmak istemeyeceksin. Milano’da semt pazarlarından butik mağazalara, outlet mağazalardan şaşalı caddelere birçok alışveriş seçeneği var. Hemen Pegasus’tan ucuz uçak bileti kap ve dolabını modanın yeni trendlerine uygun kıyafetlerinle doldur. İşte karşında senin için hazırladığımız alışveriş dünyasının vazgeçilmezleri.

Semt Pazarları

Milano yalnızca lüks ve pahalı alışverişin adresi değil. Daha uygun bütçelerle gezebileceğin birçok Milano alışveriş caddesi de mevcut. Hem eğlenceli hem de uygun fiyatlarıyla Milano’daki bit pazarları, alışveriş dünyasının en keyifli noktaları.

Sokak pazarı meraklıları için salı ve cumartesi günleri kurulan Navigli bölgesindeki Via Papiniano’da, yiyecekten giyeceğe her şeyi bulabilirsin. Ayrıca antika severlerin fazlasıyla ilgisini çeken Brera bölgesindeki Via Fiori Chiari ve Navigli’de ki Canale Grande, nadir ürünler bulabileceğiniz Milano mağazaları…

Outlet Mağazaları

Dünyanın en meşhur alışveriş lokasyonlarından Brera’da dolaştın ve kendin için en iyisi olduğuna inandığın kıyafetleri tek tek inceledin. Ünlü markaları ağırlayan Via Monte Napoleone caddesini şöyle bir dolaştıktan sonra, biraz da İtalyan bir hava estirmek istersen caddeyi kesen Via Verri’deki Miu’ya uğramalısın. Burada lüks İtalyan markalarının eski sezon ürünlerine daha uygun fiyatlara ulaşabilirsin. Tabii ki seçeneklerin bununla sınırlı değil. Örneğin; Serravalle Designer Outlet’de yıl boyunca çeşitli indirimler ve kampanyalar oluyor. Outlet merkezinde Gucci, Tod’s ve Ermenegildo Zegna gibi dünyaca ünlü markaların mağazaları bulunuyor ve şehir merkezinden ulaşım oldukça kolay.  Bir başka seçenek ise şehir merkezindeki Il Salvagente Fashion Outlet. Genellikle şehir dışındaki merkezlere göre daha düşük oranlarda indirimlere sahip olsa bile, yine de sezon ürünlerine göre oldukça makul fiyatlara alışveriş yapabilirsin. Michael Micheal Kors ve Moschino Love gibi birçok ünlü markanın bulunduğu mağaza, 11.00-19.00 arası açık. Milano’da ucuz alışveriş için Milano indirim günlerini araştırmalısın.

Milano’nun Gözbebekleri: Butik Mağazalar

Modanın vazgeçilmezi olan butik mağazalar, Milano’ya bohem havasını veren, Milano’yu Milano yapan gizli kahramanlar. Modaya sanatsal bir duruş sergileten tasarım butikleri gezmeden Milano alışveriş dünyasını keşfetmiş sayılmazsın… Ayrıca şehrin şaşalı atmosferinden sıyrılmak için alternatif bir adres olan Corso Como Caddesi de, her biri başarılı tasarımcıların elinden çıkmış konsept mağazacılığın öncüsü konumunda.

Butik mağazaların yanı sıra vintage butikler de geçmişin modasını günümüze taşıyıyor, hem de İtalyan tarzıyla. Şehrin her caddesinde rastlayabileceğin vintage butikler arasında Brera bölgesinde yer alan Vintage Delirium by Franco Jaccassi, vintage severleri çıldırtmaya tek başına yeterli sebep.

Milano Moda Haftası

1950’lerden beri düzenlenen Milano Moda Haftası’nda dünyanın bütün tasarımcıları ve moda meraklıları gözlerini Milano’ya dikiyor. Binlerce tasarımcı, moda sever Milano’da buluşuyor. Marni, Chanel, Dolce Gabbana, Oliviera gibi ünlü markalar podyumlardan sokaklara iniyor. mart ve eylül aylarında iki kere düzenlenen moda haftasında ilkbahar yaz ve sonbahar kış moda trendleri görücüye çıkıyor. Onlarca defilenin düzenlendiği ve tüm kente yayılan Milano Moda Haftası’nda, birbirinden şık, iddialı ve sıra dışı tasarımlar seni bekliyor. Ünlü modeller, tasarımcılar ve markaların buluştuğu etkinlikte kendini rüyada gibi hissedebilirsin. Dikkatli olmanda fayda var çünkü şıklıkta yarışan markalar cüzdanında büyük bir boşluk yaratabilir. Eğer hala Pegasus’tan biletini ayırtmadıysan Milano uçak bileti için linke tıklayabilirsin.

 

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...