Berlin'deki En İyi İkinci El Dükkanları

Alışverişin Nostaljik Hali: Berlin’deki En İyi İkinci El Dükkanları

Berlin! Sende bizi çeken bir şey var! Bohem havan mı, yaşanmışlıkları derinden hissettiren sokakların mı bilmiyoruz. Berlin’in en harika şeylerinden biri ise bir sürü ikinci el dükkanı bulunması. Burada kiloyla ikinci el ürün alabileceğini biliyor musun? Hem vintage hem şık pek çok farklı ürün bulabilirsin. İyice bir karıştırman ve ortama karışman lazım. Bu karışımı sağlamak için sana farklı öneriler hazırladık. Haydi, Berlin sokaklarında dolaşalım ve ikinci el dünyasının kalbine doğru yol alalım. 

“Berlin’deki en iyi ikinci el eşya mağazası nerede?” diye soracak olursan cevaplamak biraz zor olabilir, çünkü çok fazla var. Ayrıca ikinci el mağazalarında sürdürülebilir ve benzersiz alışveriş söz konusu olduğunda Berlin’de işler yolunda! Öyleyse hadi Berlin’de tasarruf turuna ve sokak modasına doğru yola çıkalım. Senin için seçtiğimiz en iyi ikinci el dükkanlarının şöyle bir tozunu attıralım!

Ucuz Berlin uçak biletini aşağı bırakıyoruz. Bir de yurt dışına çıkmadan önce ülkelerin güncel Covid-19 kurallarını ve vize şartlarını web sitemizden incelemeyi unutmamanı öneriyoruz.

Berlin Uçak Bileti Ara

Humana Secondhand & Vintage: 50’lerden 90’lara Modanın Kalbi Burada Atıyor

Berlin İkinci El Dükkanları Humana Secondhand

Kaynak 

“Modayı takip etmem, moda beni takip etsin!” diyorsan, fast-fashion ürünlerden sıkıldıysan ve ikinci el piyasasına düşman değilsen sana güzel bir yer öneriyoruz: Humana! Berlin’e geldiğinde mutlaka karşına çıkacaktır, çünkü şehrin 9 farklı yerinde şubesi bulunuyor. Yapman gereken tek şey kendine uygun parçalar bulana kadar vazgeçmemek. Fiyatları da çoğu mağazaya göre hayli uygun. Neler sattıklarına göz atmak istersen HUMANA Secondhand Vintage Fashion web sayfasını ziyaret edebilirsin. 

Adres: Şubelerin tamamının adresine HUMANA Secondhand & Vintage Shops in Berlin şubeleri web sayfasından ulaşabilirsin. 

Repeater: Vintage Kıyafetler Arayanlara Özel

Berlin İkinci El Dükkanları Repeater

Kaynak

1940’lı yıllarda eczane olarak açılan ve seneler içerisinde ikinci el vintage dükkanına dönüşen Repeater, ismini Fugazi müzik grubunun plağından alıyor. Berlin’e geldiğinde mutlaka uğraman gereken ikinci el butiklerinden biri olan Repeater aynı zamanda özenle seçilmiş geniş bir vintage koleksiyonuna sahip. 

Ayakkabıdan aksesuara, kot pantolondan elbiselere pek çok farklı ürün bulabilmek mümkün. Üstelik bu ürünlerin hepsi nizami bir şekilde sergileniyor. Uygun fiyatlı bir şeyler bulmak için ürünlere detaylıca bakman yeterli. Dilersen pazar günleri hariç her gün 12:00 – 20:00 saatlerinde ziyaret edebilirsin. Ürünlerine göz atmak istersen Repeater|Berlin sayfasına da bakabilirsin.  

Adres: Pannierstrasse 45, Berlin

PickNWeight – Vintage Kilo Store: Kiloyla Giysi Almaya Ne Dersin?

Berlin İkinci El Dükkanları Picknweight

Kaynak

Kiloyla kıyafet almak daha önce aklına gelmiş miydi bilmiyoruz, ama PickNWeight bu alışveriş için harika bir yer! ​​Berlin ikinci el eşya satışında bambaşka bir dünya olduğu için böyle farklı satış türleriyle karşılaşmasak olmazdı. Burada hem vintage kıyafetler hem de farklı ülkelerden gelen ilginç aksesuarları bulabilirsin. 

Sadece Berlin’de 4 dükkanı bulunan PickNWeight; Londra, Hamburg, Köln ve Münih’te de farklı şubelere sahip. Gezilerin sırasında dükkanları kıyaslama yolculuğuna çıkmak istersen aklında bulunsun. Kreuzberg ve Schöneberg’de fiyatlar şehir merkezine göre daha uygun, haberin olsun. 

Sattıkları ürünlere şöyle bir göz gezdirip fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istersen PickNWeight web sayfasını ziyaret edebilirsin.  

Adres: Alte Schönhauser Str. 30, Berlin

Made in Berlin: Alışverişte Pazarlık Sevenlere Özel

Berlin İkinci El Dükkanları Made in Berlin

Made in Berlin, PickNWeight’in ürünlerin teker teker fiyatlara sahip olduğu tek mağazası. İki katlı geniş bir alanda hem kadınlar hem de erkekler için çeşit çeşit ikinci el ürünler satan bir alana sahip. Elbette eşsiz vintage ürünler de bulmak mümkün. Bu dükkanı ziyaret ettiğinde renklerine göre ayrılmış vitrinlerde çiçekli elbiseler ve kovboy çizmeleriyle karşılaşacaksın. Şıkır şıkır gece kıyafetlerini de görürsen şaşırma. Genelde küçük beden ürünler bulunsa da büyük beden ürünler bulmak için şansını deneyebilirsin. Burası da pazar günleri hariç her gün açık. 

Bu dükkanla ilgili sana söylemek istediğimiz 2 şey var:

  • Berlin’e gelirsen mutlaka uğra.
  • Uğrarsan mutlaka pazarlık yap. %20’ye kadar indirim kapabilirsin. 

Alışveriş yapmayı seven bir gezginsen pazarlık konusunda iyi olduğuna emin gibiyiz. Haydi, iyi alışverişler!

Adres: Neue Schönhauser Str. 19, Berlin

Paul’s Boutique: İstediğini Bulmak İçin Araman Lazım

Berlin İkinci El Dükkanları Paul's Boutique

Kaynak 

Berlin’deki en i̇yi i̇kinci el dükkanları listemizde şimdi sıra Paul’s Boutique’de. Bu işletmede biraz kaos olduğunu söyleyebiliriz. Bir düzen yok, evet. Aradığını bulmak zor, evet. Ancak çok şey var. Kaosun içine atıp gizlenmiş bir güzelliğe ulaşmak istersen bu dükkanı ziyaret edebilirsin. Berlin’in bohem havasına kaotik bir duruş ekleyen bu ikinci el dükkanı senin için bir cennet de olabilir, kriz durağı da. Özellikle çeşit çeşit renkli ayakkabılar için ziyareti hak ettiğini söyleyebiliriz. 

Dilersen Paul’s Boutique sayfasını ziyaret ederek daha fazla bilgiye ulaşabilirsin. 

Adres: Oderberger Straße 47, Berlin

Ironic Gallery: Pahalı Markaların İkinci El Ürünleri

Berlin İkinci El Dükkanları Ironic Gallery

Kaynak

Ironic Gallery, birinci sınıf markalardan özenle seçilmiş eski parçalar satan ikinci el dükkanı. Günümüz modasına uygun ürünler de bulabileceğin bu dükkanda retro güneş gözlükleri de görebilirsin. Ironic Gallery’nin sanatsal yayınlarını da mutlaka incelemeni öneriyoruz. 12:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğin dükkan pazar günleri kapalı. 

Adres: Flughafenstraße 24, Berlin

Bu öneri ile yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istiyorsan Berlin Soğuklarına Katlanmamızı Sağlayan 7 Sebep yazımıza geçebilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın