Yaz Sıcaklığını Nice Sokaklarından Evinize Taşıyın

Fransız Riviera’sının başkenti, yazı erken karşılayıp geç gönderen Akdeniz şehri Nice… Tahminlerinizin çok ötesinde deneyimler sunan, deniziyle, güneşi, sahili ve içine sığdırdığı aktiviteleriyle “Yaz dediğin böyle yaşanır!” dedirten bir yer.

Daracık sevimli sokaklarına gizlenmiş olan dükkanları ve sıra sıra dizilmiş tezgahlarıyla Akdeniz’de Fransız olan ne varsa sakin bir şekilde sunar Nice. İşte bu yüzden Nice’te alışveriş yapmak çok keyiflidir. Sırf bu keyfe dahil olabilmek için en uygun uçak biletlerini kovalayan, çantasını kapıp sıcak sulara inen insan sayısı küçümsenemeyecek kadar fazla. Siz de Pegasus ile biletinizi önceden alın, Nice’in uzun yaz günlerinde, upuzun alışverişlere çıkın. Denizini ve güneşini yanınızda getiremezsiniz belki ama bu şehirden alacaklarınız uzun yaz günlerinin anısını evinize taşıyacak.

Nice (2)

Moda, moda, moda!

Moda olan ne varsa Nice’te bulacağınızdan emin olun. Eski şehir merkezindeki butik dükkanlarda karşınıza çıkacak olan yaratıcı tasarımlar kesinlikle iştahınızı kabartacak. İlham verici bir çok tasarımcının saklı olduğu bu sokaklar, rengarenk ve farklı kıyafetlerle göz dolduruyor. Eğer butik tasarımların dışında, büyük dükkanların ve kıyafet zincirlerinin ürünlerine göz atmak isterseniz Jean Medecin yolu boyunca dizilmiş olan mağazaların vitrinlerine doğru yola çıkın. Zara ve H&M gibi markaları bulacaksınız. Galeries Lafayette ise en meşhur alışveriş merkezi.

Antikaların ve Sanatın Buluştuğu Yerler
“Nice’ten ne getirilir?” sorusuna sıra dışı cevaplar arıyorsanız, ilk hedefiniz katedralin bulunduğu tarihi bölge olmalıdır. İpek lambalar mı dersiniz, ahşap oymanın sınırlarını zorlayan eşyalar mı ya da el boyama posterler mi dersiniz… Bunların hepsini bir arada Rue du Pont Vieux’de bulabilirsiniz. Çanak çömlek işlerine bir Fransız dokunuşunun nasıl olduğunu ise Rue du Collet’de göreceksiniz. Eğer günlerden pazartesi ise, bilin ki Nice için ayrıcalıklı bir gün. Hemen Marche a la Brocante’a gidin. Antikacıların tezgahlarını bulacaksınız.

nice 3

Kozmetiğin ve Güzel Kokuların Ana Vatanı
Galeries Lafayatte ile Nice Etoile’un tam ortasına dikkatle bakın, Sephora’yı göreceksiniz. Sırf mağazanın baş döndürücü kokuları arasında kendinizi kaybetmek için bile girebilirsiniz. Bu ünlü markanın müdavimlerinin bu mağazayı kaçırmayacaklarından eminiz.

Nice’te alışveriş burada da bitmiyor. Parfumerie Rose de France ise parfüm ürünlerini çok daha uygun fiyatlara alabileceğiniz şirin ve alternatif bir nokta. Birçok kozmetik malzemesi de var.

nice 4

Mücevher için Arrato
Bir mücevher dükkanının kapısında sıra olur mu? Eğer bahsettiğimiz yer Arrato ise olur. Mağaza o kadar ilgi çekiyor ki, girişinde sıra numarası almanız gerek. Ekonomik Nice uçak bileti almak için başlı başına bir sebep olan Arrato’da, oldukça zarif ürünler bulunuyor ve fiyatları da oldukça makul. Hem güzel hem kaliteli hem de ucuz. İşte kapısındaki kalabalığın sırrı da burada yatıyor.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...