Paris Manzarası En İyi Nerelerden İzlenir

Paris Manzarası En İyi Nerelerden İzlenir?

Zamanında birileri çıkmış ve şöyle demiş; bir şehir yapalım, şirin olsun ama içine asil de bir hava katalım. Sabahları huzurlu, geceleri ışıl ışıl olsun. Havasını soluyan herkes romantizmden payını alsın. Hem çok dinlensin hem çok yorulsun. Bu şehrin adı Paris olsun.” Bizce böyle bir planın eseri bu şehir. Abartmıyoruz. Paris uçak biletini alıp şehre vardığında haklı olduğumuzu göreceksin. Hatta sana haklı olduğumuzu kanıtlayacak şifreler de verelim. Yazın başında futbol aşkıyla coşan kent, bu aralar daha sakin. Listede bulunan rotalara bir uğra ve Paris manzarasının yaşattığı romantizmin keyfini çıkar.

Montparnasse Kulesi
Montparnasse Kulesi Paris’in siluetini bozan en büyük unsurlardan olarak görülür ve Parisliler tarafından çok da sevilmez. Haklılar. Fakat Paris’in siluetini bozan bu yapıda kent manzarası izlemek tamamen farklı bir keyif. 360 derece izleyeceğin Paris’in ayaklarının altında olacağını belirtmemize gerek yok herhalde. 1 dakikadan biraz fazla süren asansör yolculuğundan sonra binanın teras katında bir gece manzarası izlemeyi ihmal etme deriz.

Montparnasse Kulesi

6. Metro Hattı
Az önceki gibi 360 derece manzara keyfinden bahsetmiyoruz. 6. Metro Hattı boyunca Paris’in eşsiz manzarasını izleyebilirsin. Çünkü bu metro hattının güzergâhlarında muhteşem sokaklar ve caddeler bulunuyor. Bu hattan Paris duvarlarındaki grafiti ve sokak sanatını keşfedebilir, insan kalabalıkları arasında yolculuk zevkini yaşayabilirsin.

6 Metro Hattı Paris

Bir-Hakeim Köprüsü
Az önce 6. Metro Hattı’ndan bahsettik. Tam da bu metronun üstünden geçtiği bir köprü burası. Düğün fotoğrafçılarının mesken tuttuğu, son zamanlarda turistlerin sıkça uğradığı bu çelik köprü kusursuz bir manzaraya sahip. Eyfel ve L’Île-aux-Cygnes manzarasını ayaklarına getiren bu köprü, kent için çok önemli.

Bir Hakeim Köprüsü

Concorde Meydanı Dönme Dolap
Sadece çocuklar dönme dolaba binmez. En azından bu Paris’te böyle. Concorde Meydanı’nda bulunan dönme dolap üzerinde bir karnaval havasına kapılıp, püfür püfür esen rüzgarda manzara izlemek bizce güzel bir fikir. Üstelik bu dönme dolapta manzarana muhteşem Palais du Louvre ve Luksor Dikilitaş’ı da eşlik edecek.

Concorde Meydanı Paris

Parc des Buttes Chaumont
Paris’in en yeşil alanı olan bu park, hem Paris’in yeşil yüzünü sana kanıtlar hem de şehri yukarıdan izleme şansı verir. Park, Paris çatılarına ve Sacre-Coeur Bazilikası’na üstten bakar. Gerçekten çarpıcı bir görüntü. Bunun yanında burası gölleri, ağaçları, çeşmeleri ve oyun alanlarıyla başlı başına güzel bir yer. Uyaralım, buraya varmak için Paris’in göbeğinde gerçek bir dağ tırmanışı tecrübesi yaşayabilirsin.

Parc des Buttes Chaumont

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...