Sanatı, Tarihi ve Doğasıyla 6 Cenevre Klasiği

Bir yanında Alpler diğer yanında Leman Gölü, hem Avrupa Birliği’nin başkenti hem de zenginliğin. Kısacası Cenevre, seçkinliğin merkezi. Avrupa’nın bu ayrıcalıklı şehrine bir gezi planlıyorsanız, hemen en ucuz uçak bileti fırsatlarını yakalayın, Cenevre’de görülmesi gereken yerler listemizi yanınıza alın ve vakit kaybetmeden yola koyulun. Zira bu şehrin tadı, sonbaharda bir başkadır.

1. Çiçek Saat

Çiçek Saat

İsviçre saatleriyle ünlü olacak da, bunun bir anıtını yapmayacak mı? Tabii ki yapacak. Nitekim bu endüstrinin önemini simgeleyen ve rengarenk binlerce çiçekten oluşan kocaman bir saat yapmışlar. Hem teknolojinin hem de estetiğin nadide parçalarından biri olan bu saat, güneş enerjisiyle çalışıyor ve her mevsimde tasarımı ve renkleri bir anda değişiyor. Bizden bir tüyo: Cenevre’nin önemli simgelerinden olan saati görmek için İngiliz Bahçeleri’ne gittiğinizde Cenevre Gölü’nün ve Mont Blanc Köprüsü’nün manzarasını da aradan çıkarmış olacaksınız.

2. Aziz Pierre Katedrali

Aziz Pierre Katedrali

Tamamlanması yüzyıl süren, Roma gotik mimarilerinden esinlenen, daha sonra Protestan katedraline dönüşen ve Cenevre’nin ilk görülmesi gereken tarihi mekanlarından biridir. Ayrıca kuzey kulesindeki merdivenleri tırmandıktan sonra ulaşacağınız manzara tüm Cenevre’yi ve Leman Gölü’nü ayaklarınızın altına serecek.

3. Carouge ve Bohem Hayatı

Carouge ve Bohem Hayatı

Carouge’da Rönesans ve Reform zamanlarında Avrupa’da gelişen şehir konseptlerinin en iyi örneklerinden birine tanık olacaksınız. Arve nehrinin karşı kıyısında kurulan bu mahalle, bohem yaşama düşkün olanların Cenevre uçak bileti almaları için tek başına bir sebep olabilir. Sanatçıların sanat eserlerini sergilediği ve sattığı, güzel dükkanları, zarif tahta evleri, satranç tahtası şeklinde oluşturulmuş sokakları ve sevimli bahçeleriyle Carouge sizi kendine hayran bırakacak. Kafeleriyle ünlü Carouge sokaklarında sık sık sokak sanatçılarının performanslarına da denk gelebilirsiniz.

4. Uluslararası Kızıl Haç ve Kızıl Ay Müzesi

Uluslararası Kızıl Haç ve Kızıl Ay Müzesi

Kızıl Ay’ın ve Kızıl Haç’ın merkez binasında yer alan müze, şimdiye kadar bütün yapılan aktivitelerle ilgili belgesellerin ve tarihsel dokümanların olduğu oldukça etkileyici bir müze. Hayatınıza ve günlük sorunlarınıza dair bakış açınızı değiştirmesi kaçınılmaz.

5. Plaine de Plainpalais

Plaine de Plainpalais

Cenevre’nin bit pazarının yer aldığı Plaine de Plainpalais’de her türlü antika eşyayı her bütçeye uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Hem kendinize hem de sevdiklerinize unutulmaz bir Cenevre hatırası almak için bu eğlenceli alışveriş deneyimini yapılacaklar listenize ekleyin deriz.

6. Leman Gölü

Leman Gölü

Fransa ve İsviçre arasında yer alan, bir diğer adı da Cenova Gölü olan bu doğa harikası, aynı zamanda Batı Avrupa’nın en büyük göllerinden biri. Jura Dağları’nın nefes kesici atmosferi ve göz alabildiğine giden yeşil manzaraları, İsviçre’nin en etkileyici deneyimlerinden birini sunuyor. İster yürüyüş yapın isterseniz kayak ama Leman Gölü’ne gitmek için mutlaka bir bahaneniz olsun.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...