Kışın yapılacak aktiviteler

Beyaz Büyünün Keyfini Çıkar: Kışın Yapılacak Aktiviteler

Her mevsimin verdiği his başka. Yazın güneşi ve kumu, kışın kar yağışı ve eşsiz manzaraları insanın içini huzurla doldurmaya yetiyor. Ülkemiz tüm mevsimleri yaşabildiğimiz kuşaklardan birinde yer aldığı için hayli şanslıyız. Mevsim geçişleri eskisi kadar belirgin olmasa da yazı da kışı da ülkenin birçok farklı noktasında doyasıya yaşamak mümkün. Peki, sen kış aylarını mı seversin yoksa yaz aylarını mı? Baharcı da olabilirsin tabii…

Biz diyoruz ki doğanın bize sunduğu her mevsiminin tadını çıkaralım. Diğer mevsimlerde olduğu gibi elbette kış mevsiminde yani soğuk havalarda da eğlenceli vakit geçirmenin çeşitli yolları var. Unutma, soğuk kış günlerinde de birbirinden eğlenceli aktiviteler çıkar!

“Kışın ne yapılır ki?” diye düşünüyorsan sıcak kanependen biraz doğrulup kışın yapılacak şeylerle ilgili önerilerimize kulak vermeye davet ediyoruz. Sıcak çikolatan hazırsa önerilerimize geçelim:

1. Doğu Ekspresi Yolculuğu Yap

Doğu Ekspresi Yolculuğu

Doğu Ekspresi yolculuğu her zaman yapılacak bir aktivite değil. En fazla yılda bir kere yapabilirsin. Bu yüzden özel ve kıymetli bir yeri var. Kış geldiği anda arkadaşlarınla aranda mutlaka “Doğu Ekspresi ile bir yolculuk yapsak mı?” konuşmaları geçmiştir.

Maceracı ruhların listesinde yer alan Doğu Ekspresi seyahati bizim de önereceğimiz “kışın yapılacak aktiviteler” arasında yer alıyor. Yolculukta yapılacaklar ise başlı başına bir ritüel. İster sevdiğin bir dostunla ister partnerinle gerçekleştireceğin bu uzun yolculuk muhtemelen unutulmaz seyahatleriniz arasında yer alacak. 

Daha önce seyahatinde kolaylık sağlaması için Doğu Ekspresi Hakkında Her Şey: Nostaljik Bir Macera Peşinde yazımızı hazırlamıştık. Yolculuk planı yaparsan önerilerimize bir göz at deriz. 

Çok uzun bir yolculuk olduğu için gidiş ya da dönüşte hava yolunu tercih etmeni öneriyoruz. Uçakla gitmek istersen en kolay yol tabii ki ucuz uçak bileti almak! 

Kars Uçak Bileti Ara

2. Dağ Evinde Konakla

Dağ evinde konakla

Bembeyaz örtüyle sarılmış çam ağaçları, minik tepeler, ufak çıtırtılarıyla sıcaklık yayan şömine, romantik akşamlar ya da arkadaşların kahkahalarıyla şenlenen oyun geceleri… Kış geldiği zaman bir dağ evi kiralayıp anın tadını çıkarmanı öneriyoruz. 

Sabah yürüyüşleri, karlar altında izlenen manzaralar, tertemiz bir hava ruhuna çok iyi gelecek. Bob Ross’un da dediği gibi “Belki şurada küçük mutlu bir ağaç vardır.” Bu seyahat sırasında mutlu ağaçlar sana eşlik edecek. 

Dilersen Dağ Evi Tatili Zamanı: Oksijen Merkezlerine Yolculuk ve Abant Gezilecek Yerler: Göl Kenarında Bir Tatil yazılarımız tatilini planlama konusunda sana yardımcı olabilir. 

3. Kayak Merkezlerinde Ekstrem Sporların Peşine Düş

Kayak merkezlerini ziyaret

Kar yağdığına göre kayak mevsimi de açıldı demektir. Şanslıyız ki ülkemizde kayak merkezi olan pek çok yer bulunuyor. Öyle ki hangi bölgede yaşıyorsan oraya yakın bir merkez bulman mümkün. Henüz kayakla tanışmadıysan hepsinde sana yardımcı olabilecek eğitmenler var. Yeni bir şeyler denemek istersen de her merkezin farklı aktiviteleri bulunuyor. Türkiye’deki En İyi Kayak Rotaları yazımızda önerilerimizi yazdık. 

Örneğin kar kalitesiyle gurur kaynağımız olan Palandöken aynı zamanda Türkiye’nin en uzun pistine de sahip. Snowboard konusunda da iddialı bir yer olduğu için bu kış Palandöken’e gitmeyi düşünebilirsin. Kolayca ulaşabilmen için ucuz uçak biletine giden yolu aşağıya bırakıyoruz.

Erzurum Uçak Bileti Ara 

4. Yazın Kalabalık Olan Yerleri Bir de Kışın Ziyaret Et

Yazın Kalabalık Yerleri Gez, Antalya

Kalabalıkta bir yerlere gitmek istemiyorsan, “Buranın tadı sezon dışı çıkar.” diyenlerdensen kış aktiviteleri listene “yazın popüler şehirlerini ziyaret etmek” notunu çoktan aldığını düşünüyoruz. Kış aktivitelerinde ilk akla gelen şey bu tatil olmayabilir, ama keyif söz konusuysa seyahatseverler bu yolun mutlaka peşindedir. “Ben yazcıyım.” diyorsan da Türkiye’nin kışın sıcak noktalarına gitmenin mutlulukla bir ilgisi olduğunu göreceksin.

Yazın çok sıcak olan, kışın da ılık havasıyla sarıp sarmalayan güzide şehrimiz Antalya kışın ziyaret etmek için mükemmel bir yer. Dağların denize paralel uzandığı büyüleyici manzaraları, kışın dalgalı havasında sallanan palmiye ağaçları, ziyaret edebileceğin antik kentleri, güneşi yakalayabileceğin sokakları seni bekliyor. Üstelik konaklama da bu dönemde yaz sezonuna göre hayli uygun. Yani Antalya’ya gitmenin tam zamanı!

Antalya Uçak Bileti Ara

5. İstanbul’u Turist Gibi Dolaş

Vefa Bozacısı

Kaynak 

Yedi tepeli İstanbul’da ne kadar gezersen gez, mutlaka gidilmemiş bir durak bir sokak kalmıştır. “İstanbul’da turist olmak en güzeli.” diyorsan bir de kış gezisi yapmanı öneriyoruz. Dilersen İstanbul’daki bazı kışlık ritüellerden bahsedelim, sana da plan yapmak için bir yol olsun:

  • İstanbul klasiği “Vefa Bozacısı” ziyareti yap.
  • İster Boğaz turu yap, ister bir yakadan diğerine geç; ama planında güzel İstanbul Boğazı’nı seyretmek mutlaka olsun. 
  • Kapalıçarşı’daki hanları gezmediysen mutlaka bir gününü ayır. Bizim önereceğimiz hanlar şöyle: Zincirli Han (İtalya’nın bir avlusunda gibi hissedebilirsin.), Diri Han, Büyük Yeni Han.
  • Pierre Loti’nin eşsiz manzarasında bir çay ya da salep iç.
  • Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası’nı ziyaret et. 

İstanbul Uçak Bileti Ara

6. Termal Duraklarda Şifa Bul

Termal merkezler

Bu kış şifanın peşine düşmek istersen termal bir tatil yapmaya ne dersin? Termal sular hem bedene hem de ruha iyi geliyor. Kış dönemi ise şifalanmanın tam zamanı. Sadece rahatlamak, huzura doğru yol almak için yapılacak bir aktivite arıyorsan bu etkinlik tam sana göre. İster Türkiye’de ister Avrupa’nın çeşitli noktalarında farklı termal merkezler bulunuyor. İncelemen için daha önce yazdığımız yazıları aşağıya bıraktık bile. 

Avrupa’nın Termal Şehirleri: Şifa Dolu Köşeler

Türkiye’nin Termal Şehirleri Nelerdir? 

Sen dilediğin yeri seç. Biz hem yakın hem de kültürel bir gezi yapabilmen için Denizli’yi öneriyoruz. Gitmişken yöresel Buldan bezinden almayı da unutma. 

Denizli Uçak Bileti Ara

7. Kapadokya’yı Keşfet

Kapadokya

Daha önce Kapadokya’yı ziyaret etmediysen yaz ya da kış mutlaka gitmeni öneriyoruz öncelikle. Ancak kışın bir başka olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Göreme Milli Parkı, Peribacaları, gökyüzüne süzülen balonlar… Özellikle bir gün doğumuna şahit olmanı çok isteriz! Dilersen Bir Bilet İki Şehir: Kapadokya Gezisi ve Elazığ Gurme Turu yazımızda anlattığımız gibi Elazığ ve Kapadokya gezini birleştirebilirsin. Kış mevsimi bu bölge bir başka güzel, bizden söylemesi.

Bu bölgeye ulaşmanın en kolay yolu ise Kayseri’ye uçmak ve aktarma yapmak!

Kayseri Uçak Bileti Ara

8. Sevgilinle Tatil Planla

Sevgiliyle tatil

Sevgililer Günü, Aziz Valentin Günü, 14 Şubat… Sadece bu özel günde olmak zorunda değil, ama bizce bu kışı romantik bir tatilsiz bırakma! Romantik bir tatil planlama işi senden, öneriler ise bizde olsun.

Türkiye’nin En Romantik Yerleri:Sevgililer Günü’nde Gidilecek Yerler yazımızda, gidebileceğin mekanlara kadar kapsamlı önerilerimiz oldu. Dilersen bunları değerlendirebilirsin. Uzun süredir sevdiğin kişiyle aklında bir yurt dışı planı varsa da Sevgililer Günü İçin Gidilecek Romantik Yerler: Avrupa’nın Aşk Şehirleri yazımıza göz atmanı öneriyoruz.

Romantik bir gezi için bizim önerimiz ise aşkın şehri Roma! Sokakları, meydanları, manzaraları romantik bir seyahat için eşsiz bir seçim olduğunu doğrular nitelikte. Gitmişken Aşk Çeşmesi’ne (Trevi Çeşmesi) bozuk para atmayı unutmayın ki şehir sizi büyüleyici sokaklarına geri çağırsın.

Roma Uçak Bileti Ara

Bu önerimizle yazımızın sonuna geliyoruz, ancak okumaya devam etmek istersen Şubatta Gezilecek Yerler Nelerdir?: Şubatta Nereye Gidilir yazımıza göz atabilirsin.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...

Bir yanıt yazın