Sevgiliyle Sonbaharda Görülmesi Gereken Şehirler

Sevgiliyle Sonbaharda Görülmesi Gereken Şehirler

Hemen herkesin sevdiği mevsim sonbahar, romantik çiftler için ayrı bir anlam ifade eder. Kimileri için uzun yürüyüşler, kimileri için sıcak havalar, kimileri içinse yazın son günlerini temsil eder. Aynı durum şehirler için de geçerlidir. Yani sonbahar çiftleri ucuz uçak biletlerini alıp, sonbahar şehirlerine gitmelidir. Bir sonbahar çiftiyseniz ve romantizmin bir buket çiçek ile sınırlı kalmayacağına inanıyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye bir göz atmalısınız.

Budapeşte

Turizm sezonunun yavaş yavaş kapandığı Budapeşte’de artık meydan sana ve sevgiline kaldı. Her mevsim harika olan bu şehir, sonbaharda daha da anlamlı. Buda ve Peşte’yi ikiye ayıran nehrinin manzarasında henüz çok üşümeden romantizmin tadını çıkartabilirsiniz. İkiniz de yürümeyi seviyorsanız, kentin en ünlü parklarında anlamlı yürüyüşlere de zaman ayırabilirsiniz. Varosliget ve Garden of Philosophy sana özel önerilerimiz.  Kazinczy Caddesi’nde uğrayacağınız Flying Bird Teahouse ve Kiraly Caddesi’ndeki, Mozaik Teahouse’da içinizi ısıtacak egzotik çayları da denemelisiniz.

Budapeşte

Prag

Bohemliğin temsili olan Prag, sonbahar hüznünü de bünyesinde tutarsa tadından yenmez. Sevgilin ve sen Prag’ın gri rengine ek olarak, yaprakların katacağı havada mükemmel zamanlar geçirebilirsiniz. Üstelik turistlerin yavaş yavaş terk ettikleri Charles Köprüsü’nde kalabalığa maruz kalmadan vakit geçirmenin ve Old Town’ın Arnavut kaldırımlarında yürüye yürüye en güzel kitap kafeleri keşfetmenin huzuru da sizinle olacak. Unutmayın, Prag’da sanatın mevsimi sonbahardır. En iyi klasik müzik konserlerini izlemenin keyfine sonbaharda varmak hiç zor değil.

Prag

Bologna

Roma ve Venedik zaten İtalya’nın en romantik noktaları ama bir de ayrıntıda kalmış bir Bologna var. Kızıl Şehir diye bilinen Bologna, yaprakların da kızarıp-sararmasıyla sonbaharla uyum gösteren harika şehirler arasında. Hiç susmayan sokak şarkıcıları eşliğinde, kızıl binaların arasında yürüyerek gizemli bir şehrin romantik keyfini yaşamak için acele edin. Tüm şehre sinen kırmızı havayı solumak için bir bisiklet kiralayın ve şehrin sokaklarını bu bisikletle turlayın. Bolenez soslu lezzetleri tatmayı unutmayın.

Bologna

Sharm el Sheikh

Ne kadar romantik bir fikir tartışılır. Ama eğlenceyi ve kültür gezilerini ön planda tutan çiftlerdenseniz, ikiniz için de Mısır’ın tam zamanı. Yazın beyin yakan sıcaklarının yavaş yavaş veda ettiği bu mevsimde, Sharm el Sheikh turu yaparak denizin son bir kez tadını çıkarıp, çöl safarilerinde çok farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Sharm el Sheikh

Kıbrıs

Çok uzaklara gitmeden romantizm isteyen çiftler için Kıbrıs ideal bir rota. Bu önerimizde Prag, Bologna ve Budapeşte’nin aksine, Mısır gibi henüz çok soğumayan havanın tadını çıkartabilirsiniz. Hala güneşin kendini gösterdiği Kıbrıs’ta kum ve denizin keyfini çıkardıktan sonra Kıbrıs gece hayatının eğlencesinde sıcak yaz günlerine anlamlı bir veda gerçekleştirebilirsiniz.

Sen Yeter Ki Uçmak İste! Seyahatini baştan sona planlamak için ihtiyacın olan her şey bende! Öneriler bende... Fikirler bende... Uçak bileti bende...